Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

ΤΥΦΛΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ


παραδοχή εκ μέρους του τούρκου ηθοποιού Αττίλα Ολγκάτς ότι δολοφόνησε δέκα Έλληνες αιχμαλώτους πολέμου το 1974 στην Κύπρο, στη διάρκεια της τουρκικής εισβολής, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα αποτελούσε σπουδαίο πολιτικό και προπαγανδιστικό όπλο στα χέρια της ελληνικής πλευράς.
Και λέμε «θα αποτελούσε», διότι στην Κύπρο Πρόεδρος είναι ο ανθέλληνας Δημήτρης Χριστόφιας, ένα πειθήνιο όργανο των Βρετανών, ενώ στην Ελλάδα υπουργός Εξωτερικών είναι η σύμμαχός του, η υπέρμαχος της ελληνοτουρκικής φιλίας και του Σχεδίου Ανάν, Ντόρα Μπακογιάννη. Η δε αμηχανία τους, λίγες μόλις ημέρες μετά την αποκαλυπτική εκπομπή στην τουρκική τηλεόραση, είναι παραπάνω από έκδηλη. Το ελληνικό ΥΠΕΞ, μέσω του Γιώργου Κουμουτσάκου, αρκέστηκε σε μια νερόβραστη (για να μην πούμε καμιά χειρότερη λέξη…) ανακοίνωση, που προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων μας και αναδεικνύει την ηττοπάθεια των ξοφλημένων, ηθικά και πολιτικά, αστικών κυβερνήσεων.
Για τα περί ελληνοτουρκικής φιλίας, δε νομίζω ότι εδώ αξίζει να επεκταθούμε. Τα έχουμε πει στον «ΕΚ» κατ’ επανάληψη. Η αμηχανία τις τελευταίες ημέρες των ταγών της Νέας Τάξης, που πασχίζουν να μας επιβάλλουν την «προσέγγιση» με τους εξ Ανατολών γείτονές μας, δείχνει ότι χάνουν το παιχνίδι της πειθούς σε όλα τα επίπεδα. Οι Τούρκοι δεν τους αφήνουν να κάνουν πολιτικό «παιχνίδι». Μία τα συμβάντα στο Αιγαίο, μία η Ιστορία, τους εκθέτουν ανεπανόρθω

Δεν υπάρχουν σχόλια: