Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ "ΑΝΕΝΤΑΧΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ " ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ


ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΛΛΑ…ΣΤΟ "ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΞΙΟΙ" ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ;



Πριν αναφερθούμε στα γεγονότα της 24ης Φεβρουαρίου εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στο συναγωνιστή - εκδότη της εφημερίδας "Στόχος" -Σάββα Χατζηπαρασκευά που παραμένει ως πολιτικός κρατούμενος διωκόμενος για τις ιδέες του στη ΓΑΔΑ. Αυτή είναι η αλήθεια κι ας μην προσπαθούν κάποιοι να βρουν δικαιολογίες.
Ο Νόμος εφαρμόζεται επιλεκτικά και κατά περίπτωση όταν εκατοντάδες κακοποιοί και εγκληματίες οι οποίοι δεν χωρούν στις φυλακές αφήνονται ελεύθεροι, ενώ όταν πρόκειται για άτομα που οι Ιδέες του ενοχλούν το σύστημα πάντα υπάρχει χώρος.

Για να αποσαφηνιστεί λοιπόν η αλήθεια για το ποιοι ήταν οι παράνομα προσαχθέντες από τα σκαλιά της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονα, σας γνωρίζουμε ότι πλην των δημοσιοποιημένων ήδη ονομάτων: της κ. Χριστίνας Σιδέρη, Νομαρχιακής Συμβούλου Αθηνών, Τομεάρχη Β3 της Νομαρχιακής της ΝΔ , το κ. Ηλία Λέντζο, Μέλος του Πολιτικού Γραφείου της "Δημοκρατικής Αναγέννησης" και το Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ και της Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας, κ. Tάσσο Χατζηπαράσχου καθώς και 5 κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα οι υπόλοιποι ήταν ηγετικά στελέχη των ''Ανένταχτων Πατριωτών'', οι οποίοι στεκόμενοι στο πλευρό κάθε Έλληνα που βιώνει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας στη γειτονιά του, ήταν έτοιμοι να δώσουν, μαζί με πλήθος συναγωνιστών που κατέφθαναν στο σημείο, βροντερό παρών στη νόμιμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της πλατείας Αμερικής.

Σε μια επιχείρηση βγαλμένη από ταινία τρείς διμοιρίες ΜΑΤ κατέφθασαν στο σημείο και παρανόμως προσήγαγαν τους ανωτέρω, ενώ όλοι είχαν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα.
Οι προσαγωγές αυτές παραβίασαν κατάφορα τα Συνταγματικά και Ανθρώπινα δικαιώματά μας και θύμισαν άλλες εποχές που απαγορευόταν το δικαίωμα του Συναθροίζεσθαι..
Κατόπιν όλων αυτών οι πολιτικά διωκόμενοι θα χρησιμοποιήσουν κάθε νόμιμο μέσο που έχουν στη διάθεσή τους απαιτώντας τη παραίτηση των εντολέων που δεν είναι άλλοι από τον Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Λευτέρη Οικονόμου.

Οι ''Ανένταχτοι Πατριώτες'' δηλώνουν πως δεν τους κάμπτουν και δεν τους φοβίζουν οι σταλινικές μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι δυνάστες της κυβέρνησης και συνεργάτες της Νέας Κατοχής και θα συνεχίσουν τον Αγώνα ενάντια σε όλους όσους επιχειρούν την εξαφάνιση του Ελληνικού Έθνους μέσω του λαθρονομοσχεδίου και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του έγκλειστου στη ΓΑΔΑ Συναγωνιστή Σάββα Χατζηπαρασκευά θα δώσουμε το παρών στην εκδήλωση της Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας την Δευτέρα 1η Μαρτίου στο ξενοδοχείο Πρέζιντεντ στις 7 το απόγευμα και καλούμε με τη σειρά μας τους Έλληνες πατριώτες να πράξουν το ίδιο.

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΥΓΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ!

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Χυδαιότητες για την Ελλάδα στη γερμανική κρατική τηλεόραση

www.ellinikiafipnisis.blogspot.com

Γουρούνια ήταν...γουρούνια θα παραμείνουν!
Ξεπέρασε κάθε όριο η γερμανική χυδαιότητα, όπως φαίνεται στο βίντεο που έστειλε αναγνώστης της zougla.gr από τη Γερμανία. Πρόκειται για απόσπασμα από τη δημοφιλή εκπομπή «Harald Schmidt Show», που προβλήθηκε την Πέμπτη από το κανάλι «Das Erste», το οποίο ανήκει στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.
Το αγοραίο χιούμορ των παρουσιαστών είναι ενδεικτικό του λαϊκισμού με τον οποίο πολλά γερμανικά ΜΜΕ χειρίζονται το θέμα της κρίσης στην Ελλάδα, τα οποία σπεύδουν να κολακεύσουν τα πλέον πρωτόγονα ένστικτα μερίδας του γερμανικού πληθυσμού, όπως άλλωστε έχουν κάνει αρκετές φορές στη γερμανική ιστορία.
Ρεχάγκελ… και ομοφυλοφιλικά όργια
«Αν θέλουμε να καταλάβουμε τη σημερινή Ελλάδα, πρέπει να πάμε πίσω, πολύ πίσω στο παρελθόν και στην αρχαιότητα», λέει η Katrin Bauerfeind, στη δημοφιλή εκπομπή, μετά την πάσα που της έκανε ο συμπαρουσιαστής της, Harald Schmidt.
Αφού παρουσιάζει σκηνές από ομοφυλοφιλικά όργια, σχολιάζοντας ότι είναι η ελληνική επηρροή στην σύγχρονη κουλτούρα, δείχνει μία μαριονέτα από το muppet show, χαρακτηρίζοντάς την ως «διάσημο φιλόσοφο»…
Η παρουσιάστρια ειρωνεύεται τους περσικούς πολέμους κατά την αρχαιότητα, λέγοντας ότι οι Έλληνες έσωσαν την Ευρώπη και παρουσιάζει μία καρικατούρα του προέδρου του Ιράν, Αχμαντινετζάντ, ενώ στη συνέχεια δείχνει έναν σπασμένο κουμπαρά, υπαινισσόμενη ότι «οι Έλληνες έφαγαν τα λεφτά…»
Το βίντεο δείχνει στη συνέχεια και τον Γερμανό προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, Όττο Ρεχάγκελ, και η χυδαιότητα κορυφώνεται με μία παραποιημένη παράσταση από αρχαίο αγγείο, όπου ένας Τούρκος με κόκκινο φέσι συνουσιάζεται με έναν Έλληνα, ο οποίος κρατάει την ελληνική σημαία…
Δείτε το βίντεο εδώ

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέφθηκε την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα για τους χαιρετισμούς.
Όταν εισήλθε ο Ιερώνυμος στην Εκκλησία αμέσως σχεδόν όλοι οι Ενορίτες άδειασαν τον Ναό και έμειναν μέσα σε αυτόν μόνον πέντε δέκα άτομα.
Αρκετοί από τους πιστούς που αποχώρησαν τον αποδοκίμασαν. Έντονες αποδοκιμασίες δέχτηκε και ο πατήρ Μάξιμος γιατι όπως ισχυρίζονται οι κάτοικοι της περιοχής κλειδώσε Έλληνες κατοίκους εκτός της Εκκλησίας ώστε να γίνει δυνατή η προσαγωγή τους από την αστυνομία και να εμποδιστεί η συμμετοχή τους σε εκδήλωση που γινόταν από τους κατοίκους της γειτονικής πλατείας Αμερικής.

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΤΟΥ "ΣΤΟΧΟΥ" ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΔΑ

"ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΚΑΘ΄ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΤΙΜΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΟΥ..."

Παραμένω για 3η ημέρα κρατούμενος στη ΓΑΔΑ συνέπεια της ομαδικής προσαγωγής Συναγωνιστών μου, που εκτελέστηκε με διαταγή πολιτικών προϊσταμένων της Κατεχάκη, όμηρος στα χέρια του νομικού συστήματος που αποφυλάκισε με Υπουργική εντολή -για να την κοπανίσει- τον Χιλιανό επίδοξο δολοφόνο, που προφυλάκισε τον Ειδικό Φρουρό που προσπάθησε να αποτρέψει την επίθεσή του. Του ίδιου νομικού συστήματος που αποφυλακίζει με ευκολία ή δεν προφυλακίζει εγκληματίες και σκληρούς κακοποιούς που συλλαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία.
....
Παραμένω για 3η ημέρα όμηρος του νομικού συστήματος, αρνούμενος την επί πληρωμή ατιμωτική αποφυλάκισή μου, για πρωτόδικες αποφάσεις που αφορούν δημοσιεύματα της εφημερίδας μας για ατιμωτικές πράξεις ατιμωτικών υπαλλήλων και για δημοσιεύματα για τα οποία έχουμε ουσιαστικά δικαιωθεί στα αστικά δικαστήρια.
...
Παραμένω κρατούμενος στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής σήμερα και ίσως αλλού αύριο, αρνούμενος καθ' οιονδήποτε τρόπο να συμβάλω στην πληρωμή των μισθών της Αφρά και κάθε άλλου επίδοξου νεοδυνάστη σαν και αυτούς που αποφασίζουν να επιβάλλουν Διοικητικά πρόστιμα σε Αστυνομικούς που φέρουν την Ελληνική Σημαία στα υπηρεσιακά τους ενδύματα.
...
Απο αυτή τη θέση καλώ Συμμαχητές, Συνεργάτες και φίλους να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους και να πλαισιώσουν κάθε δραστηριότητα του Κοινού Αγώνα, ξεκινώντας απο την εκδήλωση της Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας την Δευτέρα 1η Μαρτίου στο ξενοδοχείο Πρέζιντεντ στις 7 το απόγευμα.

Πάντα όρθιος και περήφανος Έλληνας
Σάββας Χατζηπαρασκευάς
Εκδότης εφημερίδας "Στόχος"

http://www.stoxos.gr/2010/02/blog-post_7474.html

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΥΓΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΓΑΔΑ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟΥ "ΣΤΟΧΟΥ"

Έχουν πέσει πλέον οι μάσκες της... δημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ και του Χρυσοχοϊδη. Το χθεσινό περιστατικό με τις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ... προληπτικές προσαγωγές Ελλήνων πολιτών που το μόνο τους παράπτωμα είναι ότι αντιδρούν στα σχέδια της πράσινης παρεούλας που παριστάνει τον υπέρμαχο της δημοκρατίας (κατά τα άλλα η επταετία ήταν χούντα για τους "δημοκράτες") είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι Έλληνες που χθες ΠΑΡΑΝΟΜΑ προσήχθησαν (είχαν όλοι μαζί τους ταυτότητες) προκειμένου να τρομοκρατηθούν και να ασκηθεί πίεση σέ κατοίκους της Πλατείας Αμερικής που κατέβηκαν στην προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι στην Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΘΡΟΙΖΕΣΘΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! Οι "δημοκράτες" προσήγαγαν ακόμη και γυναίκα με κατάκοιτη μάνα που δεν έχει άλλον στον κόσμο! Παρά τη γνωστοποίηση του θέματός της στην Αστυνομία που τον ανθρωπισμό της ξέρει μόνο να τον επιδεικνύει και να τον διαφημίζει στον... "Μήτσο την φωνή" και στον.... Χιλιανό λαθρομετανάστη! Μόνο ποδήλατα δεν έφεραν για να προσάγουν τους Έλληνες στη ΓΑΔΑ για... εξακρίβωση στοιχείων! Των στοιχείων που ανέγραφαν οι ταυτότητές τους και με ένα μόνο σήμα απο τον ασύρματο του περιπολικού μπορούν να διασταυρώσουν! Το γελοίο της υπόθεσης είναι πως με αυτά που κάνουν ΠΕΙΣΜΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ που δεν πρόκειται να κάνουν πίσω. Φανταστείτε ότι χθες την ώρα που έφτασαν οι προσαχθέντες στη ΓΑΔΑ τραγούδαγαν εμβατήρια και έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο, αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να καθίσουν προσοχή μέχρι να τελειώσει ο Ύμνος!

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΨΕΥΔΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΔΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ

Αμέσως μόλις έγιναν γνωστές οι προσαγωγές (εκτός απο τον εκδότη του "Στόχου" Σάββα Χατζηπαρασκευά προσήχθησαν Νομαρχιακή Σύμβουλος Αθηνών, Τομεάρχης Β3 της Νομαρχιακής της ΝΔ η Χριστίνα Σιδέρη, το Μέλος του Πολιτικού Γραφείου της "Δημοκρατικής Αναγέννησης" Ηλίας Λέντζος και το Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ και της Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας,Τάσσο Χατζηπαράσχου) κινητοποιήθηκαν πολιτικοί αρχηγοί. Τηλεφωνήματα έγιναν απο τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιο Παπαθεμελή, τον Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, τον Μάκη Βορίδη, τον Μπάμπη Καραθάνο και δεκάδες άλλους που ήθελαν να ενημερωθούν για το λόγο προσαγωγής. Μήπως θέλετε να μάθετε τι πληροφορίες έδωσε ακόμη και ο ίδιος ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ; Ότι πρόκειται για... χρυσαυγίτες! Δεν θα αναφερθούμε στο γεγονός ότι προφανώς οι χρυσαυγίτες για το καθεστώς ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερης κατηγορίας πολίτες οι οποίοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα. Θα αναφερθούμε όμως στην εσκεμμένη παραπληροφόρηση απο την ίδια την Αστυνομία ακόμη και σε πολιτικούς Αρχηγούς. Που σημαίνει πως είτε πρόκειται για απόφαση του ίδιου του Αρχηγού, είτε οι υπηρεσίες που τον ενημερώνουν είναι τουλάχιστον για κλάματα! Να σας θυμίσουμε ότι στην πρόσφατη προσαγωγή του Δημήτρη Παπαγεωργίου οι ίδιοι άνθρωπο της ΓΑΔΑ καθησύχαζαν όσους ζητούσαν πληροφορίες λέγοντας πως είναι μια χαρά στην υγεία του, ενώ είχε 8 ράμματα στο κεφάλι!
Η απαράδεκτη στάση της ΕΛΑΣ έκανε έξω φρενών τον Σαμαρά ο οποίος -έχοντας καλύτερες πληροφορίες απο τους "κλαρούχους" που περιμένουν προαγωγές υπακούοντας με κάθε προθυμία στους πολιτικούς προϊσταμένους τους- αναρωτήθηκε εάν στην Ελλάδα απαγορεύεται το συναθροίζεσθαι και απο πότε! Μετά απο ώρες ταλαιπωρίας άρχισαν σιγά- σιγά να αφήνουν ελεύθερους τους Έλληνες, κρατώντας τελικά μόνο τον εκδότη του "Στόχου" επικαλούμενοι ότι έχει αποφάσεις για τις οποίες μέχρι αργά το βράδυ δεν ενημέρωναν ποιες είναι!
Σε λίγη ώρα θα έχουμε νεότερα μιας και θα μας... επιτρέψουν να δούμε τον ΜΕΓΙΣΤΟ ΚΑΚΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ εκδότη του "Στόχου". Μέχρι τότε ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΥΓΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ!

Ένα άρθρο που αξίζει να διαβάσετε...


Η οικονομική κρίση είναι λογικό να συγκεντρώνει όλη την προσοχή και τις δυνάμεις της κυβέρνησης. Θα πρέπει, όμως, να διασφαλίσουμε ότι, ταυτόχρονα, δεν θα απωλέσει η χώρα θέσεις στο περιφερειακό, ευρωπαϊκό και διεθνές γίγνεσθαι. Διότι, δυστυχώς, πολύ φοβούμαι, η Ελλάδα δεν βιώνει μόνο μια οξύτατη οικονομική-κοινωνική και πνευματική κρίση, αλλά άμεσα κινδυνεύει –χωρίς να το έχει συνειδητοποιήσει αρκούντως- να απολέσει διεθνείς θέσεις της, ακόμα και στα Βαλκάνια.

Μετά το Αιγαίο πρόβλημα και στο Ιόνιο;

Η εξωτερική πολιτική της ΝΔ ήταν μια παθητική, γεμάτο ήττες εξωτερική πολιτική. Η μόνη επιτυχία που επικαλέστηκε ήταν το «βέτο» στο Βουκουρέστι για την ένταξη ή μη της ΦΥΡΟΜ στο ΝΑΤΟ. Στην πραγματικότητα, όπως είχα γράψει τότε, η Ελλάδα δεν έκανε καμιά χρήση βέτο. Αλλες χώρες, κύρια Γαλλία και Γερμανία, αποτρέψαν συνολικά την επέκταση του ΝΑΤΟ, λόγο των αντιρρήσεων που είχαν για την ένταξη σε αυτό της Ουκρανίας και της Γεωργίας.
Στην πραγματικότητα, η κάκιστη εξωτερική πολιτική της ΝΔ, είχε να επιδείξει μια πραγματική επιτυχία. Ήταν η συμφωνία Ελλάδας και Αλβανίας για τη διευθέτηση των θαλασσίων συνόρων ανάμεσα στις δύο χώρες. Μια συμφωνία που στηρίχτηκε στο Διεθνές Δίκαιο της Θαλάσσης και συμπεριελάμβανε όλες αυτές τις ρυθμίσεις και δικαιϊκές πρακτικές – προβλέψεις που αρνείται η Τουρκία να αναγνωρίσει στο Αιγαίο.
Εν τέλει, όλα δείχνουν ότι προς το παρόν η συμφωνία δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, καθότι την ακύρωσε το Συνταγματικό δικαστήριο της Αλβανίας, επικαλούμενο τεχνικούς και ουσιαστικούς λόγους.

Η μεγάλη σημασία της συμφωνίας


Η συμφωνία στηρίχθηκε στο διεθνές δίκαιο και σε όλες τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Αναγνώριζε υφαλοκρηπίδα στα νησιά και όριζε κατά τρόπο ορθό -με αφετηρία βράχους, ύφαλους, νησίδες- τη μέση γραμμή με την Αλβανία, αλλά και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Έθετε με ορθό τρόπο την μεσαία γραμμή ανάμεσα στις δύο χώρες.
Σε αυτή τη βάση αναγνώρισε τα δικαιώματα που απορρέουν από τη θέση των Διαποντίων νησιών που βρίσκονται στα βόρεια της Κέρκυρας, από τα πιο όμορφα νησιά της ελληνικής επικράτειας. Το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό διότι με αυτό τον τρόπο αποδόθηκαν, δίκαια και ορθώς, στην Ελλάδα 355 περίπου τετραγωνικά χιλιόμετρα θαλάσσης που έχουν μια πολύ συγκεκριμένη ειδική λειτουργική θέση. Ποια είναι αυτή;
Είναι ότι από αυτή την περιοχή, όπως σημείωσε ο Γ.Κατσαϊτης στην εξαιρετική εφημερίδα που εκδίδει στην Κέρκυρα, «Ενημέρωση», θα περνάνε σειρά αγωγών πετρελαίου και αερίου (από τη Nabucco μέχρι τον South Stream), ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στην περιοχή να υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου.
Αυτό όλο το γεγονός υπογραμμίζει την διπλή στρατηγική σημασία της συμφωνίας. Αφενός η αμιγώς γεωστρατηγική για τους αγωγούς, αφετέρου ως συμφωνία υπόδειγμα που θα επέτρεπε στην Ελλάδα να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο στα δυτικά θαλάσσια σύνορά της.
Η μεγάλης σημασίας αυτή συμφωνία δεν δημοσιοποιήθηκε από καμιά πλευρά των συμβαλλομένων πλευρών. Μετατράπηκε σε ένα είδος απόρρητης συμφωνίας. Το χειρότερο είναι, ότι ενώ η συμφωνία υπογράφτηκε τον Απρίλιο, δεν την προώθησε η τότε κυβέρνηση της ΝΔ για επικύρωση στην ελληνική βουλή. Με αυτό τον τρόπο και θα δημοσιοποιούταν, αλλά και θα αποκτούσε ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα ως ντοκουμέντο δεσμευτικό στη βάση του διεθνούς δικαίου. Η κυβέρνηση Καραμανλή το αμέλησε. Το ίδιο δυστυχώς έκανε και η νέα Ελληνική Κυβέρνηση. Η αμέλεια αυτή δεν έχει ορθολογική εξήγηση ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπόψη του τα συνολικά ελληνικά συμφέροντα. Προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι τους λόγους που η βουλή δεν επικύρωσε. Αλλά και λόγοι να υπήρχαν το ερώτημα είναι κατά πόσο ασκήθηκε πίεση προς την Αλβανία όπως οι εσωτερικές της διαδικασίες να μην υπονομεύσουν μια συμφωνία που υπόκειται στους κανόνες του διεθνούς δικαίου και όχι του εσωτερικού νομικού συστήματος της Αλβανίας.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα
Η κατάσταση άρχισε να παίρνει μια αρνητική τροπή, όταν η αλβανική αντιπολίτευση απεφάσισε να προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας με στόχο να ακυρώσει την ελληνοαλβανική συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα. Ο φορέας αυτής της προσφυγής ήταν το σοσιαλιστικό κόμμα της Αλβανίας υπό τον Εντι Ράμα. Δηλαδή, το αδελφό κόμμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ακόμα και το καλοκαίρι ενόψει των εθνικών εκλογών της Αλβανίας το στήριξε με όλα τα μέσα, υλικά και μη!
Το ερώτημα που θέτω δημόσια προς την τότε ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τους αρμόδιους των διεθνών σχέσεων του ίδιου κόμματος είναι αν και κατά πόσο σημείωσαν προς τον Ε. Ράμα ότι δεν μπορεί να στηρίζεται και ταυτόχρονα να αμφισβητεί νόμιμες συμφωνίες με διεθνείς δεσμεύσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και οι οποίες προωθούν την ειρήνη και τη φιλία ανάμεσα στους δύο λαούς.
Η συνέχεια είναι ακόμα χειρότερη. Η απόφαση του Αλβανικού Δικαστηρίου υιοθετεί, εάν καταλαβαίνω ορθά, βασικές θέσεις της Τουρκίας. Και επειδή στην εξωτερική πολιτική δεν επιτρέπονται αυταπάτες, είναι φανερό ότι η Τουρκία κινήθηκε δραστήρια προκειμένου να επηρεάσει την απόφαση του, ενώ η ελληνική, πιθανά, εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, ανέμενε παθητικά τα της απόφασης βρισκόμενη πλέον σε πλήρη αμηχανία μετά την έκδοσή της. Όλα δείχνουν ότι επί μήνες η ελληνική εξωτερική πολιτική δεν αντιδρούσε. Αλλά πώς να αντιδράσει όταν δεν έχει διορίσει, έτσι λέγεται και ελπίζω να μην αληθεύει η πληροφορία, ούτε καν διευθυντή στην αρμόδια διεύθυνση για τις βαλκανικές υποθέσεις, την Α3 του υπουργείου!

Ελλάδα – Αλβανία – Τουρκία – ΕΕ

Προκύπτει ένα θεμελιακό ερώτημα: πώς είναι δυνατό η Ελλάδα να στήριξε την είσοδο της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ χωρίς κανένα αντάλλαγμα!
Η Εξωτερική Πολιτική μιας χώρας δεν μπορεί να είναι φιλανθρωπία. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο με την διακήρυξη της κυβέρνησης για ένταξη των κρατών της Δυτικής Βαλκανικής μέχρι το 2014 στην ΕΕ (αν και η Αυστρία αντιτασσόμενη έκανε λόγο για το 2020).
Είναι δυνατό η Ελλάδα να συναινέσει με την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ χωρίς ανταλλάγματα; Με το ζήτημα των θαλασσίων συνόρων ανοικτό; Με θέσεις δικαστικές που είναι πλησίον εκείνων της Τουρκίας; Είναι δυνατό η ελληνική διπλωματία να έχει παραλύσει τόσο ώστε να μην ξαγρυπνά πάνω στα εθνικά της συμφέροντα στο Ιόνιο και να επιτρέπει στην Αλβανία να τα αντιμετωπίζει εκτός Διεθνούς Δικαίου με τον ίδιο τρόπο που το κάνει η Τουρκία στο Αιγαίο, και παρόλα αυτά, να της δίνει χρόνο ένταξης στην ΕΕ; Ή έχουμε εξασφαλίσει κάτι που δεν το βλέπω; Μακάρι να έχω άδικο. Αν δεν έχω όμως;

Τότε έχουμε μεγάλο πρόβλημα όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και στο Ιόνιο και είναι καιρός να ξυπνήσουμε. Δεν επιτρέπεται να μετατραπεί η οικονομική κρίση σε άλλοθι απώλειας εθνικών συμφερόντων και μάλιστα εμείς να διατυπώνουμε προτάσεις επιβράβευσης.

Το πρόβλημα της ελληνικής παρουσίας στα Βαλκάνια

Οι θέσεις της Ελλάδας στα Βαλκάνια πολύ φοβούμαι ότι υποχωρούν. Δεν γνωρίζω τι έκαναν οι Έλληνες διπλωμάτες στο πρόσφατο ταξίδια τους σε χώρες της χερσονήσου του Αίμου, αλλά δεν έχω διακρίνει κάποια θετικά αποτελέσματα, αντίθετα καταγράφω συνεχή ενίσχυση των θέσεων της Τουρκίας στην περιοχή.
Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η ουσιαστική απουσία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής από τη Βοσνία και η ενίσχυση των θέσεων της Τουρκίας σε αυτό το ιδιότυπο κρατικό μόρφωμα. Όχι μόνο η Τουρκία έχει μεγάλη επιρροή στους θεσμούς της μικρής αυτής βαλκανικής χώρας, εκπαιδεύει ακόμα και τον στρατό της, αλλά πρόσφατα μεσολάβησε ανάμεσα στην Βοσνία και την Σερβία, με επιτυχία, προκειμένου να υπάρξει ανταλλαγή διπλωματικών αντιπροσωπειών ανάμεσα στις δύο χώρες.
Με άλλα λόγια, μετά την ενίσχυση των θέσεων της Τουρκίας στο Κόσσοβο και εν μέρει στη Βουλγαρία, στο Μαυροβούνιο και στη ΦΥΡΟΜ, έχουμε όχι μόνο ενίσχυση της παρουσίας της στη Βοσνία, αλλά και «κατάληψη» της μέχρι πριν μερικά χρόνια ελληνικής ειδικότητας που είναι η ικανότητα «διαμεσολάβησης» σε κρίσεις και ανάμεσα σε αντιμαχόμενα μέρη.
Επιπλέον, όπως ήδη ανέφερα, η Τουρκία δείχνει να διαθέτει επιρροή ακόμα και στο δικαστικό σύστημα της Αλβανίας. Όλα δείχνουν ότι ακόμα και στην «αυλή των Βαλκανίων» η Ελλάδα χάνει θέσεις και η Τουρκία ενισχύεται. Η Εξωτερική πολιτική που φαίνεται μια εύκολη υπόθεση για εκείνους που δεν έχουν ξενυχτίσει για λογαριασμό της, αποτελεί μια πολύ σοβαρή και δύσκολη υπόθεση ιδιαίτερα για χώρες όπως είναι η Ελλάδα. Ας μην το ξεχνά κανείς.

ΚΕΝΤΡΙ: το άρθρο είναι του Νίκου Κοτζιά, και το διάβασα στο epirusgate...
Είναι γραμμένο από έναν άνθρωπο γνώστη του αντικειμένου και των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής μας και η ανησυχία που εκδηλώνεται είναι απόλυτα δικαιολογημένη...
Όπως και να το κάνουμε, όσο κι αν η έννοια "απώλεια εθνικής κυριαρχίας" αρχίζει να χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο, δεν "μας παίρνει" να αφήνουμε περιθώρια για καινούργιες "γκρίζες ζώνες"...

http://aletri.blogspot.com/2010/02/blog-post_2683.html

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ (ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α.) διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:

«ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ»

Αθήνα, Δευτέρα 01 Μαρτίου 2010, 18:30, ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ»

(Λεωφόρος Αμαλίας 10, Πλατεία Συντάγματος)



ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: ΝΙΚΟΣ ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

18:30 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ-ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗΣ, ΑΜΥΝΤ. ΑΝΑΛΥΤΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α.

18:40 ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΥΡΑ ΑΔΑΜ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

19:00 ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΖΑΝΕΤΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΔΡ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

19:30 ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ

ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΕΥΞΕΙΝΙΟ ΧΩΡΟ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΜΗΜ. ΠΑΡΕΥΞΕΙΝΙΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΕΤΣΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ FOCUS

ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ..
ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ FOCUS..
ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΣΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ..

Εχω βάλει τον τίτλο.. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ.. και συμπληρώνω: Ας επιστρέψουν το κατοχικό δάνειο, και ας δώσουν αυτές τις αποζημιώσεις που τοσα χρόνια ακούμε αλλά δεν βλέπουμε γιατί οι απατεώνες του βορά κάνουν την πάπια.. Αποζημιωσεις δισεκατομμυριων ευρω..

______________________________
____________________

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΒΕΒΥΛΩΣΑΝ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΡΙΒΑ!


ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΟ. ΧΘΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ, ΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΒΕΒΥΛΩΣΑΝ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΡΙΒΑ-"ΔΙΓΕΝΗ" ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΕΛΛΗΣΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ...ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΗ...

ΖΩΝΤΑΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ:ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΡΙΕΣ!!!

EΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΩΡΑ ΟΙ 2 ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΡΙΕΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ. ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑ, ΝΑ ΞΥΛΟΚΟΠΟΥΝ ΧΘΕΣ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟ ΘΥΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ 20 ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΛΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΕΣ-ΚΟΝΤΑΡΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΥΝΗΣΗ ΣΤΟ ΘΥΜΑ ΓΙΑ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΙΑ!!! ΕΤΣΙ ΘΑ ΟΡΙΣΤΕΙ ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΚΑΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ...ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ 15 ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΑΠ΄ΕΞΩ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΑΝ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ. ΤΕΛΟΣ, ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΘΥΜΑ.

***ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΥΜΑ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ, ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΝΥΠΟΠΤΟ ΧΩΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ.

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

AIMATOKYΛΙΣΜΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ


ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ. ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ ΚΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΠΛΑΚΗΣΑΝ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΑΝ 3 ΑΠΟ ΑΥΤΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΘΥΜΑΤΟΣ. ΕΠΕΙΤΑ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΕ ΦΥΓΗ ΚΙ ΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΣΥΛΟ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 35-40 ΑΤΟΜΑ, ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ "ΜΑΧΕΣ" ΜΕΤΑΞΥ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΩΝ ΚΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΕΙΓΑΓΕ 4 ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ...

***ΘΕΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΩΝ (ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ) ΠΗΡΕ ΗΔΗ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ Μ.Μ.Ε Ο ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ...

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΜΠΟΥΛΕΣ ΒΡΩΜΑΣ ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΒΙΒΛΙΟΥ!


Σήμερα ο Λιάκος, η Πρωτονοτάριου και η παρέα του δέχτηκαν επίθεση... βρώμας στο χώρο που συνωμοτούσαν με αποτέλεσμα το θλιβερό νοεταξικό πάνηγυράκι τους να ματαιωθεί για αρκετή ώρα.Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για την... επίθεση που εικάζεται ότι έγινε με αμπούλες βρώμας, οι οποίες διέχυσαν στον χώρο μια οσμή ίδια με τον εσωτερικό κόσμο των διοργανωτών, δημιουργώνας ίσως μια ατμόσφαιρα ιδανική για τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Για το συμβάν έρευνες διεξάγει η... αντιβρωμοκρατική! Την ευθύνη δεν την έχει αναλάβει ακόμη κανεις...

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΤΑΔΕΣ...



Δωρεάν διακοπές στην εξωτική Ταϋλάνδη προσπαθούν να προσφέρουν σε φίλους και συνεργάτες τους, κάποιοι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου και μάλιστα με χρήματα των φορολογουμένων.

Την στιγμή που η οικονομική κρίση απειλεί μισθούς και συντάξεις, την ώρα που οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας βυθίζονται στην ένδεια, υπάρχουν βουλευτές της ελληνικής Βουλής που απαιτούν από το Δημόσιο να καταβάλει τα έξοδα παραμονής βοηθών και συνεργατών σε εξωτικές χώρες.

Στην πρωτεύουσα της Ταϋλάνδης, Μπανγκόγκ, κατά το τέλος Μαρτίου διοργανώνεται η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Συνδιάσκεψη, στην οποία μετέχουν βουλευτές από 165 χώρες του κόσμου. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει διακομματική επιτροπή, αποτελούμενη από πέντε βουλευτές: τον Νάσο Αλευρά από το ΠΑΣΟΚ, την Έλσα Παπαδημητρίου από τη ΝΔ, την Βέρα Νικολαΐδου από το ΚΚΕ, τον Θανάση Λεβέντη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Θάνο Πλεύρη από τον ΛΑΟΣ.

Τα έξοδα μετάβασης και παραμονής είναι πληρωμένα από το ταμείο της Βουλής.

Καταγγελίες που έφθασαν στα γραφεία της zougla.gr αναφέρουν ότι ορισμένοι βουλευτές ετοιμάζονται να πάρουν μαζί φίλους και συνεργάτες τους, φυσικά με έξοδα του ελληνικού Δημοσίου.

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νάσο Αλευρά, ο οποίος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει ζητήσει να συνοδεύεται από οποιοδήποτε πρόσωπο κατά το ταξίδι στην Ταϋλάνδη. Το ίδιο τόνισε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Λεβέντης, ενώ στάθηκε αδύνατο να επικοινωνήσουμε με την Έλσα Παπαδημητρίου και την Βέρα Νικολαΐδου.

Όμως, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θάνος Πλεύρης, αν και δηλώνει ότι για δικούς του λόγους δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην διάσκεψη της Ταϋλάνδης, περιγράφει με λεπτομέρειες στη zougla.gr ένα άλλο ταξίδι, στη σύνοδο του ΟΟΣΑ, όπου τον συνόδευε η… σύζυγός του. Φυσικά, την διαμονή της κάλυψε οικονομικά το ελληνικό Δημόσιο -πλην του εισιτηρίου που, όπως λέει, πλήρωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΛΑΟΣ, η Βουλή δικαιολογεί 250 ευρώ την ημέρα ως έξοδα παραμονής, χωρίς να απαιτούνται παραστατικά, οπότε ο βουλευτής μπορεί να τα διαθέσει όπως θέλει, ακόμη και να πληρώσει με αυτά τα χρήματα τα έξοδα τρίτων ή και… τέταρτων προσώπων.

Χαρακτηριστικό της «ψιλικατζίδικης» νοοτροπίας ορισμένων βουλευτών που, όπως φαίνεται, δεν αφήνουν ούτε.. ψίχουλο να πάει χαμένο, είναι το σκεπτικό ότι, αφού το ελληνικό Δημόσιο πληρώνει διπλό κρεβάτι και η μία θέση… περισσεύει, τότε είναι ευκαιρία να συνταξιδέψει η σύζυγος ή η ερωμένη ή ακόμη και ο… εραστής, όπως λένε κάποιες κακές γλώσσες…




Ανωτέρου επιπέδου διπλωματικές πηγές, μιλώντας στη zougla.gr, όχι μόνο επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες, αλλά δίνουν και λεπτομέρειες για την ελληνική αποστολή, λέγοντας ότι στην Ταϋλάνδη σκοπεύουν τα ταξιδέψουν συνολικά δέκα άτομα (βουλευτές, συνοδοί και υπάλληλοι της βουλής) και ότι τα εισιτήρια κοστίζουν στο ελληνικό Κοινοβούλιο 2.500 ευρώ κατ' άτομο.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι οι διπλωμάτες θεωρούν την διάσκεψη στην Μπανγκόγκ άνευ πολιτικής αξίας και την χαρακτηρίζουν σκωπτικά ως ευκαιρία για «τουριστική εκδρομή: «Η κυβέρνηση της Ταϋλάνδης ανετράπη το 2008 και σε μερικούς μήνες πρόκειται να γίνουν εκλογές. Μέχρι τότε ουσιαστικά δεν υπάρχει συνομιλητής για τους βουλευτές. Η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς ημι-δικτατορίας, το Κοινοβούλιο είναι διαλυμένο και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου είναι ένας υπέργηρος και παραγκωνισμένος πολιτικός. Η παρουσία τόσων πολιτικών σε αυτή την χώρα νομιμοποιεί την ανώμαλη πολιτική κατάσταση. Το ταξίδι αυτό γίνεται μόνο και μόνο για να κάνουν πληρωμένες διακοπές οι βουλευτές», υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές.

Τελικά, αυτό που σε άλλες εποχές θα ήταν απλώς αξιοκατάκριτο, σήμερα που η χώρα βυθίζεται στη φτώχεια και αγωνίζεται να ξεφύγει από τα νύχια των αρπακτικών του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος γίνεται εγκληματικό, αφού εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού φαίνεται πως αδιαφορούν για την τύχη του και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καλοπέραση των φίλων και συγγενών τους.

AYTO ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ...

Τα σκοπιανά κανάλια έπαιξαν το μποϋκοτάζ που ξεκινήσαμε σαν ιστολόγιο (δείτε εδώ), και το οποίο κράτησε 3 ημέρες (έληξε με την απόσυρση του βιβλίου και τη δέσμευση ότι δεν θα διακινηθεί εκ νέου από το βιβλιοπωλείο του Μαλλιάρη, την λήξη του μποϋκοτάζ μπορείτε να δείτε εδώ).

Την ανάρτηση με το βίντεο από σκοπιανό κανάλι : εδώ

Σχόλιο:
Μέσα σε λίγες ημέρες, οι πράκτορες των σκοπιανών στην Ελλάδα έμαθαν για το μποϋκοτάζ και γέμισαν με ανώνυμα προβοκατόρικα σχόλια τις αναρτήσεις μας (τα ίδια σχόλια που έγραφαν και στα φιλοσκοπιανά blog, ακόμη και την ίδια ώρα).
Και το ερώτημα:
Που είναι οι αντίστοιχες ελληνικές υπηρεσίες;
Γιατί θα πρέπει το "Σύνταγμα" της Ελλάδος να εφαρμόζεται από πρωτοβουλίες Ελλήνων πατριωτών όπως η δική μας και όχι από την Κρατική μηχανή ή από τις Υπηρεσίες της;
Οι Σκοπιανοί πράκτορες (προφανώς μισθοδοτούμενοι από ξένα κέντρα) ανακινούν κάθε θέμα ταχύτατα.
Ποιοι δεν αφήνουν τους Έλληνες πράκτορες να δράσουν και αυτοί;Που καταλήγουν όλα αυτά τα μυστικά κονδύλια;
Μήπως αυτοί που διοικούνε το ΥΠ.ΕΞ. δεν προασπίζουν τα συμφέροντα της πατρίδας μας όπως θα έπρεπε;

Επισυνάπτουμε την απάντηση του βουλευτή κ.Πολατίδη στην κ. Δραγώνα.
Αληθινός καταπέλτης.
Αξίζει να αφιερώσετε 15 λεπτά να την διαβάσετε και να την προωθήσετε σε φίλους σας (ανοίγει με το Word).

http://antiparakmi.blogspot.com

Η ίδρυση του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών στην Ελλάδα


www.ellinikiafipnisis.blogspot.com

Έτοιμη η διακήρυξη του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανοφώνων...!
Τις αποσκευές του για την Ελλάδα, όπου θα ιδρύσει κόμμα αλβανοφώνων, ετοιμάζει ο Οδυσσέας Τσενάι. Ο Αλβανός που πριν από μερικά χρόνια ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ως σημαιοφόρος στην μαθητική παρέλαση, σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες στη Βοστόνη και θα πρωταγωνιστήσει στο εγχείρημα της δημιουργίας του "Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανοφώνων" στην Ελλάδα.
Η πολιτική

Μηδενός εξαιρουμένου, όλα τα πολιτικά κόμματα της Αλβανίας συμφωνούν απόλυτα με τη δημιουργία κόμματος Αλβανοφώνων στην Ελλάδα. Για πολλoύς και διάφορους λόγους. Κυρίως, όμως, διότι αυτό το κόμμα θα χρησιμοποιηθεί για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο ο ρόλος της Αλβανίας στα Βαλκάνια.
Πέρα από τις επιφανειακές διαφορές τους, τα αλβανικά κόμματα συμφωνούν στις θέσεις τους για τα εθνικά θέματα αλλά και για τα θέματα της αλβανικής οικονομίας.
Δηλαδή, να λειτουργούν από κοινού και με όλα τα μέσα που διαθέτουν ώστε η Αλβανία να προσδεθεί ακόμα πιο σφιχτά στο άρμα των ΗΠΑ, προκειμένου η χώρα τους να ελέγχει τη δραστηριότητα των πολιτικών και στρατιωτικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, από τη μία και για να προστατευτεί έτσι ο ζωτικός της χώρος και τα εθνικά της συμφέροντα από την άλλη.
Όσο για την αλβανική οικονομία, όλα τα αλβανικά κόμματα έχουν συμφωνήσει ότι ο κύριος μοχλός της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας τους είναι τα τραπεζικά εμβάσματα των Αλβανών μεταναστών προς την πατρίδα τους, αφού η Αλβανία δεν έχει τα περιθώρια να στηριχτεί στην παραγωγή ή στις υπηρεσίες.
Read more...

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ


Εθελοντική ομάδα

Πεδιάδας 17-19, Περιστέρι, 121 36

Ιστολόγιο: http://ellines-energoi-polites.blogspot.com/

Ηλεκτρ. ταχυδρομείο: ellinesenergoipolites@gmail.com


ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ.

ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΑΠΕ, ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΩΓΗ;

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση η Υπουργός Περιβάλλοντος βάζει ταφόπλακα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα και σπρώχνει την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ σε μονοπωλιακές πρακτικές.

Την Τρίτη 16/2 αναρτήθηκε στον διαδικτυακό τόπο της ανοικτής διακυβέρνησης: http://www.opengov.gr/minenv/?p=403, (με ημερομηνία Κυριακή 14/2!!!) και μόνο για τρεις ημέρες, μέχρι την Παρασκευή 19/2 «σχέδιο για την τιμολόγηση της ενέργειας που παράγεται από φωτοβολταϊκά συστήματα», που μειώνει την τιμή κατά 11,1%!!!, και από 450 ευρώ ανά MWh κοστολογείται 400 ευρώ ανά MWh για φωτοβολταϊκά ισχύος μικρότερης ή ίσης των 100kWpeak.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι μικροεπενδυτές βρίσκονται τουλάχιστον σε απόγνωση. Πρώτα πέρασαν από τη συμπληγάδες της γραφειοκρατίας τουλάχιστον τριών ετών (από το 2007), πληρώνοντας ένα τεράστιο κόστος για δημιουργία εταιρείας, μελέτες για αίτηση εξαίρεσης, περιβαλλοντικής ηλεκτρομηχανικής, ενοίκια γραφείων και ενοίκια ή αγοράς οικοπέδων, λογιστές, κτλ.

Έχοντας σπαταλήσει χιλιάδες εργατοώρες τρέχοντας σε πολεοδομίες, δασαρχεία, επιτροπές Νομαρχιών, τρεις αρχαιολογίες, ΡΑΕ, ΔΕΗ, ΔΕΣΜΗΕ, εφορίες, υποθηκοφυλακεία, κτ.λ..

Έχοντας χάσει ήδη το δικαίωμα να υπαχθούν στον αναπτυξιακό νόμο, («πάγωσε» από τέλος Γενάρη), με αυξημένα πλέον τα επιτόκια δανεισμού από τις τράπεζες για την υλοποίηση, έρχεται το τελειωτικό χτύπημα από το «πράσινο» υπουργείο. Η μείωση της τιμής που κάνει πλέον ασύμφορη την επένδυση και υποχρεώσει τους μικροεπενδυτές να «παραδώσουν» τις εξαιρέσεις αντί «πινακίου φακής» στις μεγάλες εταιρείες.

Η αγορά των φωτοβολταϊκών ξεκίνησε στην Ελλάδα με το νόμο 3468/2006 με 60% συμμετοχή στον αναπτυξιακό νόμο. Λίγο μετά αυτό άλλαξε σε 40%, ενώ τέλος Γενάρη «πάγωσε» ο αναπτυξιακός νόμος...

Πριν ένα μόλις χρόνο 3734/2009, ψηφίστηκε ειδικός νόμος για την τιμολόγηση της ενέργειας των φ/β συστημάτων, ο οποίος μάλιστα προβλέπει και την σταδιακή μείωση της τιμής.

Ακόμα μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί άδειες παραγωγής και εξαιρέσεις για αιτήσεις που είχαν υποβληθεί στην ΡΑΕ από τον Ιούνιο του 2007 και μετά, οι οποίες είχαν υποβληθεί με το καθεστώς του ν.3468/2006 και για τις οποίες ο ν.3734/2009 προβλέπει ειδικό χρονοδιάγραμμα αξιολόγησης τους το οποίο δεν έχει τηρηθεί.

Το πλέον σημαντικό είναι ότι για τις καθυστερήσεις φταίνε οι υπηρεσίες οι οποίες καταστρατηγούν το νόμο και ξεπερνούν κατά πολύ τα χρονικά περιθώρια. Και σήμερα έρχεται το ίδιο το κράτος που ευθύνεται για όλο αυτό το αλαλούμ, να τρέξει να προλάβει να μειώσει τις τιμές…

Εάν η συγκεκριμένη διάταξη, γίνει νόμος της Βουλής το αποτέλεσμα θα είναι να δημιουργηθεί ένα μονοπώλιο 4-5 εταιρειών καθώς οι εγκλωβισμένοι μικροεπενδυτές θα έχουν δύο επιλογές: ή να τις πουλήσουν στο ΚΑΡΤΕΛ ενέργειας που θα δημιουργηθεί με ευθύνη του ελληνικού κράτους, ή να μην τις υλοποιήσουν…

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά:

1ον. Γιατί μόνο για τρεις ημέρες η διαβούλευση; Γιατί στο δελτίο τύπου του Υπουργείου και την αρχική του opengov αναφέρεται 16/2 ενώ στην εσωτερική σελίδα που υπάρχει η ανάρτηση με τίτλο «Διαβούλευση για την τιμολόγηση της ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα» η ημερομηνία είναι: Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2010;;;

2ον. Γιατί το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ, η διαβούλευση του οποίου τελείωσε στις 15 Γενάρη, συμπεριελάμβανε τις τιμές του ισχύοντος νόμου, ( 450ευρώ ανά KWh) που έχει και σταδιακή μείωση; (Άλλωστε με το νόμο 3734/2009 από το Ιούλιο του 2011 αυτή θα είναι η τιμή για όσους συνδεθούν). Δεν μελέτησε σωστά το υπουργείο πριν το καταθέσει; Ήταν πρόχειρη επιλογή; Γιατί έρχεται σήμερα με την παλαιά πρακτική των «ντροπολογιών της νύχτας» να προωθήσει τις μειώσεις;

3ον. Γιατί γίνεται αυτό ενώ το υπουργείο γνωρίζει ότι πολλοί κάτοχοι εξαιρέσεων έχουν μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας μεταξύ, Νομαρχίας, Περιφέρειας, ΔΕΗ, ΔΕΣΜΗΕ, και δεν έχουν καμία ευθύνη για την αργοπορία τριών ετών;

4ον. Πόσο ποιο ανασφαλές πρόχειρο και επικίνδυνο μπορεί να γίνει το επενδυτικό περιβάλλον σε τούτη τη χώρα;

5ον. Γιατί σπρώχνει το υπουργείο τις επενδύσεις σε ανεμογεννήτριες που μπορούν να επενδύσουν μεγάλες εταιρείες;

6ον. Γιατί ουσιαστικά με αυτή τη ρύθμιση μονοδρομεί την δημιουργία μονοπωλίων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ;

7ον. Για πρώτη φορά με την αμέριστη συμπαράσταση και τις προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις του κράτους θα δημιουργηθεί εκ του αποτελέσματος ΚΑΡΤΕΛ στον τομέα των ΑΠΕ και της ηλεκτρικής ενέργειας. Μεσοπρόθεσμα πάλι ο καταναλωτής θα πληρώσει το κόστος; όπως γίνεται μέχρι τώρα και στα υπόλοιπα ενεργειακά προϊόντα;

8ον. Για ποιο λόγο καταργείται η περιβαλλοντική μελέτη από τις εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πάρκων; Για να μπορεί ο καθένας όπου θέλει, άναρχα και χωρίς καμία πρόβλεψη να δημιουργεί φωτοβολταϊκά πάρκα; Με τις όποιες πιθανές επιπτώσεις;

10ον. Γιατί τα σχόλια που έγιναν την Τρίτη στη διαβούλευση, http://www.opengov.gr/minenv/?p=403&cp=9#comments δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη… ενώ από τις 2μμ, της Τετάρτης έχει σταματήσει η δημοσίευση σχολίων;


Θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι απλά η Υπουργός Περιβάλλοντος οδηγήθηκε σε αυτές τις προτάσεις, από πίεση χρόνου και λανθασμένες προτάσεις των συνεργατών της.

Σαφώς το προεκλογικό κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τις ΑΠΕ δε μιλούσε ούτε για ταφόπλακα ούτε για μονοπώλια όπως θα δείτε πιο κάτω:

«Σύνθημά μας «ΑΠΕ παντού», εκτός από τις περιοχές υψηλής προστασίας. Με περιορισμό της γραφειοκρατίας και απλοποίηση των αδειοδοτικών διαδικασιών. Άμεση κατάργηση όλων των αντικινήτρων
για παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ σε μικρή κλίμακα και κίνητρα για την παραγωγή και κατανάλωση ενέργειας από ΑΠΕ στα σπίτια. Εγγύηση της τιμής αγοράς
ηλεκτρικού ρεύματος από μικρούς-μεσαίους παραγωγούς από ΑΠΕ. Εξορθολογισμό κινήτρων και δημιουργία σύγχρονου θεσμικού πλαισίου με απλοποιημένες διαδικασίες, για ευρεία συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην εφαρμογή
των ΑΠΕ.»

Πλαίσιο Κυβερνητικού Προγράμματος ΠΑΣΟΚ, 1/10/2009, Σελίδα 25

http://ellines-energoi-polites.blogspot.com/2010/02/blog-post_17.html

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙOΗΠΕΙΡΩΤΕΣ


ΤΙΜΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ

Στις 17 Φεβρουαρίου του 1914 πάνω από 2000 Ιερολοχίτες, έχοντας επί κεφαλής τον Πρόεδρο Γεώργιο Ζωγράφο και τα μέλη της Κυβερνήσεως, τον Δρυϊνουπόλεως Βασίλειο, τον Κορυτσάς Γερμανό, τον Βελλάς και Κονίτσης Σπυρίδωνα, τον Αλέξανδρο Καραπάνο, τον Ιωάννη Παρμενίδη και τον Δημήτριο Δούλη, κήρυξαν επίσημα την αυτονομία ολόκληρης της Βορείου Ηπείρου.
Ακολούθησε ο ένοπλος αγώνας των Βορειοηπειρωτών απέναντι στον Αλβανικό Στρατό κατοχής, απέναντι στα μεγάλα ξένα συμφέροντα και απέναντι στην αδιάφορη στάση της... επίσημης Ελλάδας. Και τα κατάφεραν με αίμα και θυσίες με αποτέλεσμα να οδηγήσουν τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής να παρέμβουν και να οδηγηθούμε στην ανακωχή της 24ης Απριλίου και την υπογραφή του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας την στις 17 Μαίου που προβλέπει την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.
Πρωτόκολο που προέβλεπε τα παρακάτω:

  • Η Βόρειος Ήπειρος αναγνωρίζεται ως Αυτόνομη Πολιτεία στα πλαίσια του αλβανικού κράτους.
  • Αποστέλλει βουλευτές στο αλβανικό κοινοβούλιο.
  • Η ελληνική καθίσταται επίσημη γλώσσα της Βορείου Ηπείρου (στη διοίκηση και τα σχολεία), ενώ η αλβανική θα διδάσκεται προαιρετικά.
  • Η Βόρειος Ήπειρος θα διατηρεί δική της χωροφυλακή και δικά της δικαστήρια.

Ένα πρωτοκολο όμως που έμεινε ανενεργό και παραμένει και εως τις μέρες μας, παρατημένο και από την μάνα Ελλάδα, όπως παρατημένα από τον ακραίο Ελλαδιτισμό, παραμένουν όλα τα Εθνικά μας ζητήματα.

Αυτήν την ημέρα, της ανακήρυξης του Αυτονομιακού Αγώνα,τιμούν και θυμούνται καθε χρόνο οι αδερφοι μας Βορειοηπειρώτες.
Μαζί τους και φέτος οι ''Ανένταχτοι Πατριώτες'' ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του «Συλλόγου Βορειοηπειρωτών» τιμούν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 11 το μεσημέρι, βρισκόμενοι δίπλα τους στη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση (πίσω από την πλατεία Κολοκοτρώνη) και στην πορεία που θα ακολουθήσει για την επίσημη κατάθεση Στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου.

Φέτος υπάρχει ένας λόγος παραπάνω να δώσουμε δυναμικό παρόν.
Το Εθνοκτόνο νομοσχέδιο για τη παροχή ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες αφορά άμεσα τους Βορειοηπειρώτες καθώς η εξίσωση τους με τους Αλβανούς είναι για τον Αυτονομιακό Αγώνα τους ότι πιο προσβλητικό. Οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες εξισώνονται με τους ''Ελληνοποιημένους'' Αλβανούς.
Δεν το ανεχόμαστε και δεν θα το επιτρέψουμε.

«ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ»

http://www.patriwtes.gr/2010/02/21.html

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΚΑ!!!

Στις 7/2/2010 ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τον ΑΣΔΑ οργάνωσε δενδροφύτευση στο Ποικίλο Όρος, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, σύνορα Πετρούπολης και Περιστερίου. Δείτε ΕΔΩ σχετική ανάρτηση στο Blog.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τα πρόβατα που σταβλίζονται παράνομα σε παρακείμενη στάνη σε χώρο ευθύνης του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου τις επόμενες μέρες, μετά τη δενδροφύτευση, βόσκισαν και έφαγαν δενδρύλλια που είχαν φυτευτεί εθελοντικά από μαθητές και πολίτες !!!
Δείτε τα πρόβατα, που είχαμε κάνει σε προηγούμενη ανάρτηση, να βόσκουν ανενόχλητα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι:
Η βοσκή στο Ποικίλον – Αιγάλεω Όρος έχει απαγορευτεί εδώ και κάτι δεκαετίας, όμως υπάρχουν τουλάχιστον 3-4 μαντριά και εκατοντάδες πρόβατα που βόσκουν ανενόχλητα στο βουνό.
Σχετικές καταγγελίες έχουν γίνει στο Δασαρχείο Αιγάλεω. Το συγκεκριμένο κοπάδι στην περιοχή της Αγίας Τριάδας μας είπαν ότι «φιλοξενείται» σε στάνη σε περιοχή του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου και γι΄ αυτό το λόγο το Δασονομείο δεν μπορεί να επέμβει.
Αν όντως είναι έτσι, αν δηλαδή η στάνη βρίσκεται σε περιοχή του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου, α) ποιος έδωσε και με τι διαδικασίες την άδεια να υπάρχει η στάνη σε χώρο του στρατοπέδου β) γνωρίζουν αυτοί που «φιλοξενούν» τη στάνη στο στρατόπεδο ότι η βόσκηση είναι παράνομη? γ) Τι μέτρα πρόκειται να παρθούν θα γίνει έλεγχος της καταγγελίας?

--
Ανάρτηση Από τον/την OIKO.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου στο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΣ ΑΝΘΙΜΟΣ : "ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;"



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΛΕΪΝΑ

Συνέντευξη στον Αποστόλη Λέινα παραχώρησε ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος για το μεταναστευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που έχει προκαλέσει μεγάλη αντίδραση στον ελληνικό λαό.


ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


Ερ: Παναγιότατε είδαμε ότι αντιδράσατε έντονα στο νομοσχέδιο που θέλει να περάσει η κυβέρνηση για τους μετανάστες . Θα μας πείτε λίγα λόγια;

Απ: Μαζί με τα άλλα πολλά και μεγάλα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η πατρίδα μας, η ελληνική κοινωνία, και που βλέπω ότι από μέρα σε μέρα γίνονται επιτακτικότερα και πιο ανησυχητικά, προσετέθη τελευταία και το νομοσχέδιο για την ρύθμιση των προβλημάτων που αφορά τους μετανάστες. Όπως γνωρίζετε αυτό το νομοσχέδιο δημιούργησε μια μεγάλη αντίδραση από την ελληνική κοινωνία που έδωσε την ώθηση, ώστε πριν κατατεθεί να υπάρξουν και μερικές βελτιώσεις, οι οποίες ενδεχομένως και να αυξηθούν κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του στη Βουλή. Εγώ προσωπικά από τον άμβωνα της Θεσσαλονίκης κατά την Κυριακή και με δυο συνεντεύξεις, μία με τον κ. Πρετεντέρη και μία με τον κ. Χατζηνικολάου εξέθεσα τις απόψεις μου σαν ένας από τους ποιμένες τους πνευματικούς της εκκλησίας, αλλά και σαν Έλληνας πολίτης, διότι γνωρίζω παρά πολύ καλά το θέμα αυτό και διότι αφετέρου στην Αθήνα, η οποία μου είναι πάρα πολύ γνωστή, διότι εκεί εσπούδασα και έκανα παρά πολλά χρόνια, είδα επιτόπου την σκληρή πραγματικότητα, την οποία αντιμετωπίζει ο λαός και ιδιαίτερα σε ορισμένες περιοχές.


ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 650.000 ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ


Ερ : Η εκκλησία της Ελλάδος και ο ελληνικός λαός δεν έχει ερωτηθεί για αυτό το θέμα. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες πώς αντιμετωπίζεται αυτό το πρόβλημα;

Απ : Έθεσα το καίριο ερώτημα, γιατί η πολιτεία, όταν προετοιμάζει αυτό το νομοσχέδιο, δεν αποφασίζει να ρωτήσει και την εκκλησία της Ελλάδος, η οποία εκκλησία της Ελλάδος έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Αττική, όταν μας πληροφορούν ότι στην Αττική υπάρχουν 650.000 χιλιάδες μουσουλμάνοι. Και είναι δυνατόν αυτή η πραγματικότητα να αφήνει τους αρμοδίους αδιαφόρους; Δεν νομίζω ότι είναι υπερβολικοί ή φανατικοί οι Ελβετοί επί παραδείγματι που καταψήφισαν σε δημοψήφισμα την περαιτέρω απαίτηση των μουσουλμάνων, για να κατασκευάσουν και άλλα τζαμιά στις πόλεις της Ελβετίας και δεν είναι κουτός ο Σαρκοζί και οι Γάλλοι, οι οποίοι σφυγμομετρούν να δουν ποιο είναι το φρόνημα του γαλλικού λαού με εθνική συνείδηση για την πατρίδα τους και ταυτόχρονα τους μετανάστες που ήσαν παράνομοι τους επιβίβασε σε αεροπλάνα και τους έστειλε στην πατρίδα τους.


ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙΣ


Ερ : Και τι θα γίνει στην πατρίδα μας Παναγιότατε, όταν κατακλύζεται πανταχόθεν συνεχώς από λαθρομετανάστες;

Απ : Επομένως εμείς θέλουμε αυτό το νομοσχέδιο που δεν έχει τελειώσει ακόμη να μπορέσει να έχει και άλλες τροπολογίες που να δυσκολέψουν τα πράγματα, για να μη γίνει στην πατρίδα μας αυτό το κακό που έχει γίνει και σε άλλες χώρες που τώρα το βλέπουν ότι είναι ίσως λίγο αργά, για να προσπαθήσουν να το διορθώσουν. Δεν θέλω εγώ να υποδείξω, αλλά δεν μπορούμε να φαντασθούμε την πρωτεύουσα, όπως είναι αυτή τη στιγμή πραγματικά, και που δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις σε περιοχές που είναι δίπλα από την Ομόνοια, και το μεσημέρι, αλλά από τις εννέα το βράδυ και μέχρι τις δώδεκα, και μία και δύο το πρωί να μην μπορεί κάποιος να κυκλοφορήσει ελεύθερα. Παράδειγμα ανέφερα την περίπτωση της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών που ήταν μία από τις πιο δυνατές συνοικίες των Αθηνών σε πληθυσμό αθηναϊκό και σήμερα οι περισσότεροι έχουν φύγει, οι δε μετανάστες έχουν αποθρασυνθεί και λένε στους κατοίκους , στους Έλληνες πολίτες : «να σηκωθείτε να φύγετε να πάτε στα Βόρεια προάστια, γιατί αυτά τα σπίτια είναι δικά μας». Ήρθαν άνθρωποι από την Αθήνα, ακόμη και σήμερα, που άκουσαν τις ομιλίες μου, για να τους βοηθήσω στο θέμα αυτό. Βέβαια δεν έχω τέτοιες δυνάμεις σε αρμοδιότητα, αλλά προσθέτω και εγώ τη φωνή μου, για να πω προσπαθήστε να διορθώστε το θέμα αυτό.


ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ; ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ;


Ερ : Αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει το λαό μας σε σοβαρότερα προβλήματα στο μέλλον;

Απ : Και για μην θεωρηθεί ότι είμαστε ή ρατσιστές ή απάνθρωποι, εγώ σας λέω ότι τριάντα χρόνια Μητροπολίτης στον Έβρο, δηλαδή ως Αλεξανδρουπόλεως και έξι χρόνια τώρα εδώ, είμαι από τους εκπροσώπους της εκκλησίας που είναι πάρα πολλοί και στην Αθήνα και εδώ και στον Πειραιά και σε άλλες πόλεις και υποδέχτηκαν και φιλοξένησαν και ετάισαν και επότισαν και περιέθαλψαν τους μετανάστες και σήμερα τους βοηθούμε με δεκαπέντε συσσίτια στη Θεσσαλονίκη και πολλά άλλα που υπάρχουν στα κέντρα που προανέφερα. Δεν είμεθα εναντίον. Όπως επίσης είμαι υπέρ της απόψεως ότι τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν εδώ, που τελείωσαν το δημοτικό, όχι μόνο όμως το δημοτικό, αλλά που πρέπει να τελειώσουν και το Γυμνάσιο και το Λύκειο, για να ξέρουν πραγματικά την ελληνική γλώσσα και ίσως σπουδάσουν και στις ανώτατες σχολές, αυτοί να νομιμοποιηθούν και να πάρουν αυτό που το νομοσχέδιο και η πολιτεία τους χαρίζει. Αλλά με γενίκευση και με τέτοιο μεγάλο αριθμό μεταναστών, έχουμε ανοίξει ήδη την όρεξη τους από τα παράλια της Τουρκίας και έρχονται συνεχώς και από το ποτάμι του Έβρου, αλλά κυρίως και από τη θάλασσα και που είναι υποχρεωμένοι οι ναυτικοί μας του Ναυτικού να τους περιθάλψουν και να τους συμμαζέψουν και συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός και εγώ έθεσα το ερώτημα, αν όλοι αυτοί έρθουν και μείνουν εδώ, εμείς που θα πάμε; Πάμε για αλλοίωση του πληθυσμού της Ελλάδος; Για δημιουργία προβλημάτων θρησκευτικών; Για δημιουργία αυτονομιστικών αύριο διεκδικήσεων; Ή πάμε ουσιαστικά να υπηρετήσουμε σχέδια, τα οποία δεν ξέρω, ηθελημένα ή αθέλητα αποβλέπουν στην αποδυνάμωση της Ελλάδος ως εθνότητος, αλλά και ως ορθοδόξου χριστιανικής χώρας;

Αναρτήθηκε από ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

"ΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ, ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ"

-Αυτή τη φράση ακούμε να λένε όλοι οι Έλληνες πολίτες, όπου κι αν σταθούμε και βρεθούμε καθημερινά. Αυτό σημαίνει ότι έστω και σταδιακά, ο λαός έχει κατανοήσει την καταστροφή που έρχεται αν τυχόν περάσει το λαθρονομοσχέδιο. Δεν αρκεί όμως. Η προφορική διαπίστωση δεν είναι αρκετή. Χρειάζεται η έμπρακτη προσπάθεια του κόσμου για να αποτρέψει την ψήφισή του και πρέπει να παραδεχτούμε ότι η κινητοποίηση των πολιτών προς την κατεύθυνση αυτή, δεν είναι ακόμα ικανοποιητική. Οφείλουν τα λόγια να γίνουν πράξη. Πρέπει να χαλάσει ο κόσμος ώστε το λαθρονομοσχέδιο να μείνει ένα όνειρο θερινής νυκτός του Παπανδρέου και του Ραγκούση...


-Συζήτηση για το λαθρονομοσχέδιο χθες βράδυ στη ΝΕΤ, στην εκπομπή της πολυθεσίτισσας Άννας Παναγιωταρέα. Η ίδια, έχοντας λύσει το οικονομικό της πρόβλημα μέχρι πεντάκις εγγόνων και έχοντας και αστυνομικούς από το κράτος για να την προστατεύουν, στήριζε το νομοσχέδιο και αβαντάριζε τους υποστηρικτές του που βρίσκονταν στο στούντιο, χωρίς να μπορεί να μπει στη θέση των εκατομμυρίων Ελλήνων των οποίων η ζωή έχει γίνει κόλαση απο τους λαθρομετανάστες. Ευτυχώς, όμως, η χονδροειδής προσπάθεια του συστήματος να επιβάλει το νομοσχέδιο στη συνείδηση του κόσμου με αμέτρητες σικέ εκπομπές και δημοσιεύματα, έχει επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Πολύς κόσμος που στην αρχή δεν είχε καταλάβει τί παιζόταν και είχε επηρεαστεί προσωρινά από τα ψεύτικα κηρύγματα ευαισθησίας των θολοκουλτουριαραίων, τώρα έχει στραφεί με μανία εναντίον του νομοσχεδίου, ακριβώς γιατί κατάλαβε πλήρως ότι με αυτό επιδιώκεται το τέλος της Ελλάδας και του Ελληνισμού.

-Απο πατατράκ σε πατατράκ πηγαίνει ο πρωθυπουργός. Μετά τα βαθύτατα αντιλαϊκά οικονομικά μέτρα που εξοντώνουν σχεδόν κάθε ελληνική οικογένεια, έδωσε περαιτέρω διαβεβαιώσεις στους ξένους ότι θα αυξήσει το ΦΠΑ (φανταστείτε τι έχει να γίνει αν το ΦΠΑ των τροφίμων και των άλλων ειδών πρώτης ανάγκης πάει από το 9% στο 15%...) και θα μειώσει ακόμα περισσότερο τους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ επιπλέον ο ίδιος κάλεσε και συμβούλους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να έρθουν εδώ ως τοποτηρητές (επιπλέον των άλλων ξένων συμβούλων που προσέλαβε για να του λένε τί θα κάνει στο Μαξίμου). Δηλαδή, μιλάμε για έναν πρωθυπουργό που έχει παραδώσει ήδη τη μισή εθνική κυριαρχία στους ξένους μέσω της οικονομίας και σκοπεύει να παραδώσει και την άλλη μισή στους λαθρομετανάστες μέσω της χορήγησης ιθαγένειας. Να τα βλέπουν αυτά όσοι τον ψήφισαν, νομίζοντας ότι θα κάνει κάτι γι' αυτούς, και τώρα μας έχουν χαντακώσει όλους μας και κυρίως την πατρίδα.

-Χωρίς σταματημό οι γκάφες στις οποίες πέφτει ο Χρυσοχοϊδης. Την άλλη φορά (στις προγραμματικές δηλώσεις) μιλούσε για ξυλοδαρμό του πακιστανού και τελικά οι ιατροδικαστικές εκθέσεις και η ΕΔΕ τον διέψευσαν. Μετά έσπευσε να υιοθετήσει την εκδοχή του χιλιανού αλλά και πάλι εκτέθηκε από τις εξελίξεις. Τώρα έβγαλε τον Ομπάμα μουσουλμάνο, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δηλώσει ότι είναι χριστιανός προτεστάντης. Βρισκόμενος συνεχώς εν αδίκω, ο υπουργός προστασίας λαθρομεταναστών χάνει εύκολα την ψυχραιμία του και αρχίζει να λέει πράγματα που δεν στέκουν. Εκτίθεται καθημερινά και ο ίδιος αλλά εκθέτει και βλάπτει και τη χώρα. Μήπως πρέπει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ή ο υπουργός Επικρατείας να του βάλουν ένα φίμωτρο ή έστω να φροντίσουν να βρίσκονται δίπλα του όταν μιλάει για να τον προλαβαίνουν από γκάφες;

-Δημοψήφισμα θα γίνει στην Αγγλία για τον εκλογικό νόμο! Εδώ ο Γ. Παπανδρέου θέλει να περάσει και το λαθρονομοσχέδιο, και τον εκλογικό νόμο και τον Καλλικράτη - Καλιγούλα, χωρίς να ακούσει την αντίθετη γνώμη όχι μόνο του λαού, αλλά ούτε καν των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων ή και των στελεχών ακόμα του ίδιου του κόμματός του... Θαυμάστε τη δημοκρατικότητα του ανθρώπου που εδώ και λίγα χρόνια μας είχε πρήξει με το σύνθημα της "συμμετοχικής δημοκρατίας" ή με τις "πρωτόγνωρες διαδικασίες εκλογής" τότε που ήταν μόνος του υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

-Τη Λέσβο επισκέφτηκε πριν από λίγες μέρες η σύμβουλος του Υπ. Προστασίας Λαθρομετανάστη Μουσουλμάνου Πολίτη, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ. Επιθεώρησε τις εργασίες κατασκευής ενός "πρότυπου κέντρου υποδοχής μεταναστών", το οποίο θα έχει "πολλά, ευρύχωρα δωμάτια, χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας, εστιατόρια, αίθουσες επικοινωνιών κλπ". Ξενοδοχείο πολυτελείας δηλαδή!!!! Τόνισε μάλιστα ότι τέτοια κέντρα θα φτιαχτούν και σε άλλες περιοχές της χώρας. Για να καταλάβετε, Συνέλληνες, που θα πάνε τα χρήματα που θα πάρει η κυβέρνηση από τη μείωση των δικών σας μισθών, επιδομάτων και συντάξεων, τα χρήματα που θα πάρει από εσάς μέσω της άμεσης φορολογίας και της έμμεσης (καύσιμα, ποτά, τσιγάρα, ΦΠΑ, κ.α.), τα χρήματα που θα εξοικονομήσει από την αύξηση ηλικίας συνταξιοδότησης. Θα το αφήσουμε να περάσει έτσι;


--
http://patriotikoslogos.blogspot.com

ΜΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟ

ΑΝ ΔΙΑΔΟΘΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥΣ

http://antipariafwni.blogspot.com/2010/02/blog-post_12.html


doctor1218840793

Στο Κοινοτικό Συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας έχει μπει ως θέμα η διαμαρτυρία της Κοινότητας και όλων των τοπικών Συλλόγων για την υποχρεωτική μετακίνηση των γιατρών μας στο Κέντρο Υγείας Πάρου για να καλύπτουν τα κενά των εφημεριών εκεί (14 μέρες συνολικά το μήνα). Τους κυρίους που πήραν την απόφαση στο Νοσοκομείο Σύρου κι αυτούς που, κάνοντας προεκλογικές εκδουλεύσεις, φρόντισαν να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση δεν τους γνωρίζουμε προσωπικά. Υπάρχει πάντως εδώ και καιρό ένα κλίμα απαξίωσης στον τοπικό τύπο για το Κέντρο Υγείας Πάρου και κάποιοι το εκμεταλλεύτηκαν για μερικά ψηφαλάκια. Ωστόσο καλό είναι να αντιληφθούν όλοι τους ότι η Αντίπαρος δεν είναι κανένα ψαροχώρι με πενήντα κατοίκους, ούτε το αποπαίδι της Πάρου. Το θέμα θα πάρει σίγουρα διαστάσεις, αφού από πίσω από αυτή την απόφαση είναι άνθρωποι του Δήμου Πάρου. Πριν τους αποκαλύψουμε θα τους προτείναμε να έρθουν μία βόλτα στο νησί το τριήμερο, και μάλιστα μασκαρεμένοι γιατροί και νοσοκόμες, αφού εδώ το είδος θα σπανίζει.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ ΣΩΣΑΜΕ...

Οικεία Παύλου Μελά στην Κηφισιά... Κάναμε ό,τι έπρεπε για να σωθεί... Και τα καταφέραμε!


Η οικία του Πρωτομάστορα του Μακεδονικού Αγώνα Παύλου Μελά στη Κηφισιά που είχε αφεθεί εγκαταλειμμένη από τους ανεύθυνο-υπεύθυνους φορείς να ρημάζει με το πέρας των χρόνων αναστηλώνεται επιτέλους. Αισθανόμαστε υπερήφανοι γιατί δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για να δούμε επιτέλους τη παρακάτω εικόνα.


Και θα νιώσουμε διπλή ικανοποίηση όταν ολοκληρωθεί το έργο και δούμε την οικία του Παύλου Μελά να έχει αποκτήσει μια εντελώς διαφορετική μορφή από αυτή που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε τα τελευταία χρόνια και να μετατρέπεται σε μουσειακό χώρο αφιερωμένο στο Μακεδονικό Αγώνα προσβάσιμο στην Ελληνική νεολαία αλλά και στους μεγαλύτερους σε ηλικία για να μαθαίνουν μέσα από τα ιστορικά ντοκουμέντα για τη ζωή και τον Αγώνα του παλικαριού και των συμπολεμιστών του.

Σχεδόν ένα χρόνο πριν πήραμε την απόφαση να δραστηριοποιηθούμε πάνω σε αυτό το ζήτημα που έθιγε την αξιοπρέπειά μας. Το σπίτι του Παύλου Μελά σάπιζε ντροπιαστικά για την Πατρίδα και την Ιστορία μας, συνέπεια της διαχρονικής αδιαφορίας κάθε αρμόδιας αρχής. Πήραμε τη κατάσταση στα χέρια μας αποφασίζοντας να κατασκηνώσουμε έξω από την οικία του Ήρωα θέλοντας να ξυπνήσουμε από το λήθαργο την ομολογουμένως ήσυχη γειτονιά αλλά και τους αρμόδιους γείτονες ή μη...

Το διήμερο 28-29 Μαρτίου του 2009 τοποθετήσαμε μια μεγάλη Ελληνική Σημαία αλλά και γιγαντοαφίσα διατυπώνοντας το αίτημά μας και κατασκηνώσαμε έξω από την οικία απαιτώντας την δραστηριοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων.
Μοιράσαμε χιλιάδες ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς αλλά και στους περίοικους ενώ παράλληλα ενημερώσαμε τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ο οποίος ως συνήθως αδιαφόρησε…(με εξαίρεση την εφημερίδα espresso και πλήθος ιστοσελίδων που γνωστοποίησαν το γεγονός). Καλέσαμε τους Αθηναίους και τις Αθηναίες να αφήσουν τη ζεστασιά του σπιτιού τους και να διαμαρτυρηθούν μαζί μας και πράγματι η ανταπόκριση υπήρξε εντυπωσιακή. Το επόμενο πρωί τελέσαμε τρισάγιο στη μνήμη του Παύλου Μελά.


Τα πρώτα αποτελέσματα αυτών των ενεργειών δεν άργησαν να φανούν. Μια μέρα μετά... Στις 30 Μαρτίου το Υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία: "Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά, το ζήτημα της οικίας Μελά, θα εισαχθεί άμεσα προς συζήτηση στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, με στόχο τον χαρακτηρισμό της ως μνημείου." Και επιτέλους στις 4 Σεπτεμβρίου το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων χαρακτήρισε οριστικά και αμετάκλητα την οικία του Παύλου Μελά ως Εθνικό Μνημείο.

Σήμερα πια που οι εικόνες φανερώνουν πως οι εργασίες αναστήλωσης ξεκίνησαν, είμαστε σε θέση να πούμε πως ο αγώνας μας δικαιώθηκε. Δεν διεκδικούμε αποκλειστικότητα στον Αγώνα αυτό για την αποκατάσταση της οικίας Μελά. Έτρεξαν πολλοί, επώνυμοι και ανώνυμοι για να πείσουμε για το αυτονόητο. Είμαστε βέβαιοι όμως, και αυτό το αναγνωρίζουν οι περισσότεροι πως ήταν η περσινή μας παρέμβαση στη Κηφισιά εκείνη που ταρακούνησε τα λιμνάζοντα ύδατα, ξύπνησε συνειδήσεις και επίσπευσε τις διαδικασίες.

"ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" - patriwtes.gr

Σβηνουν οι Παραδόσεις....Τέλος εποχής για το παζάρι της "Αγίας Παρασκευής" της ΧΑΛΚΙΔΑΣ

7ήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στη θέση του
Οι λαικές που εχουν γίνει μικρά παζάρια φάγανε το παραδοσιακό παζάρι της Αγίας Παρασκευής στις 26 Ιουλιου που έχει ιστορία πάνω από 100 χρόνια!


Μεγάλωσε
Η εμποροπανήγυρη, ήταν ένας θεσμός με ιστορία και σημαντική συνεισφορά στην πόλη της Χαλκίδας αλλά πλέον στις μέρες μας μάλλον περνάει κρίση. Οι παράγκες με τις ξυλοκατασκευές και τον τσίγκο ίσως να ήταν καλές το 1950, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για το 2010. Ετσι η μικρή περσινή ζήτηση και προσέλευση, οι άδειες παράγκες και το καθεστως διάλυσης φαίνεται έδωσαν τη χαριστική βολή!

Στη θεση του θα καθιερωθεί ενα επταήμερο πολιτιστικων εκδηλωσεων με μικρή εμπορευματική δράση προιόντων!

ΠΑΖΑΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ και ΚΟΥΝΙΕΣ τέλος! http://www.halkida.tv/article/1740

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ...

"Καταγγελία για καθηγητή στο ΤΕΙ της Λάρισας"


"Τα τελευταία 10 χρόνια και ενώ είναι πλέον γνωστό από τις Γραμματείες μέχρι και τον Πρόεδρο του ΤΕΙ καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολογίας που παραδίδει τα μαθήματα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ 1, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ 2, ΚΑΙ Σ.Α.Ε 1 έχει ξεζουμίσει όλους τους σπουδαστές ζητώντας πάντα κάτω από το τραπέζι το ποσό των 2000 ευρώ πλέον και ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι είναι ο μόνος τρόπος ...
να πάρεις ουσιαστικά το πτυχίο σου.
Είναι τέτοια η απογνωσή μας και ακόμα περισσότερη η αδιαφορία φοιτητικών παρατάξεων, Διοίκησης του ΤΕΙ και καθηγητών που η τελευταία μας ελπίδα να γίνει γνωστό το θέμα είστε εσεις!
Είμαστε σίγουροι πως εφόσον το αναρτήσετε θα ακολουθήσουν και άλλα ανάλογα e-mail. Ας ελπίσουμε ότι κάποιος θα δώσει μια λύση."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΚΟΣΜΟ"

ΑΜΕΣΗ ήταν η απάντηση του τμήματος δημοσίων σχέσεων
του ΤΕΙ Λάρισας σχετικά με το χθεσινό δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο «troktiko» (http://troktiko.blogspot.com/2010/02/blog-post_7535.html) που αφορούσε σε καταγγελία σπουδαστή για καθηγητή του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της πόλης μας. Σύμφωνα με την ανώνυμη καταγγελία ο καθηγητής ζητούσε χρήματα
από τους σπουδαστές για να τους περάσει τα μαθήματα!
Στην απάντησή του το ΤΕΙ επισημαίνει πως «η Διοίκηση του Ιδρύματος έχει και στο πρόσφατο παρελθόν γίνει αποδέκτης παρόμοιων ανώνυμων φημών/καταγγελιών και δρώντας προληπτικά, με σκοπό τη διασφάλιση της ακεραιότητας και αξιοπιστίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας
και του Ιδρύματος, έχει ήδη κινήσει τη διαδικασία διερεύνησης των καταγγελιών, παρά την έλλειψη επώνυμης
καταγγελίας. Σε συνεργασία δε με το εκπαιδευτικό προσωπικό του τμήματος θα ληφθούν όλα τα μέτρα για να διασφαλιστεί η (αυτονόητη) αντικειμενική αξιολόγηση των σπουδαστών με αποκλειστικά ακαδημαϊκά κριτήρια». Επίσης διευκρινίζεται πως «λόγω της ανωνυμίας του καταγγέλλοντος
δεν δύναται να κινηθεί εκ μέρους του Τ.Ε.Ι. Λάρισας οποιαδήποτε πειθαρχική διαδικασία λογοδοσίας - ελέγχου (π.χ. Ε.Δ.Ε.), δυσκολεύοντας οποιαδήποτε προσπάθεια πλήρους διερεύνησης των καταγγελιών και απόδοσης ευθυνών κατά το νόμο».
Στην απάντησή του το ΤΕΙ Λάρισας επισημαίνει πως «η διοίκηση του Ιδρύματος έχει αποδείξει διαχρονικά ότι δεν αποδέχεται συμπεριφορές που θίγουν το κύρος, την αξιοπιστία και το ρόλο του στην ανώτατη εκπαίδευση και την κοινωνία».
Σίγουρα μία επώνυμη καταγγελία, με όνομα καθηγητή και στοιχεία θα βοηθούσε περισσότερο.
Χρ. Μπ.

»ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ -ΣΟΥΦΛΙΑ‏

Ξανασμίγουν τα αηδόνια! Καραμανλής και Σουφλιάς, επί πολλά χρόνια αρχηγός και υπαρχηγός της ΝΔ, έχουν πυκνώσει τις επικοινωνίες τους τον τελευταίο καιρό. Σήμερα συναντήθηκαν και συζήτησαν εφόλης της ύλης στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού. Ιδιαίτερα ετέθη το θέμα των εξεταστικών επιτροπών και η ισχυρή πιθανότητα να κληθεί να καταθέσει ο Καραμανλής. Και για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και για τη Siemens.
Περισσότερα...
Δημοσιεύτηκε από τον χρήστη VETO 300

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Νίνα Γκατζούλη : "Οι Μακεδόνες αισθάνονται προσβεβλημένοι και ταπεινωμένοι με τον χειρισμό στο Σκοπιανό"



http://www.panmacedonian.info/images/Nina.jpg


Στις 3 Φεβρουαρίου 2010, μετά από αίτημα της Υπάτου Προέδρου της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ,
πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Νέα Υόρκη με τον επισκεπτόμενο τις ΗΠΑ Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα στο περιθώριο της δεξίωσης που παρέθεσε το Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης προς τιμήν του. Παραβρέθηκαν ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Β. Κασκαρέλης, η Γενική Πρόξενος κα Αγνή Μπαλτά, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γρ. Δελαβέκουρας, ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου κ. Μ. Βεληβασάκης και από το Ύπατο Συμβούλιο της Παμμακεδονικής Ένωσης οι κ.κ. Κ. Χατζηστεφανίδης, Φ. Γερασόπουλος, Π .Σπηλιάκος, Δ.Τασσόπουλος, Β. Γκατζούλης και η Υπατος Πρόεδρος Κα Ν. Γκατζούλη.

Η κα Γκατζούλη εξέθεσε στον κ. Αν. Υπουργό τις αταλάντευτες θέσεις που ασπάζονται τόσον οι Μακεδόνες του Εξωτερικού και του Εσωτερικού όσο και η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού και της ομογένειας που απορρίπτουν την σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό η οποία θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγα του. Επέδωσε στον συνομιλητή της υπόμνημα εκ μέρους των Παμμακεδονικών Ενώσεων ανά την υφήλιο καθώς και Ψήφισμα που υιοθέτησαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις και πλήθος Οργανώσεων της γενέτειρας στα οποία εμπεριέχεται η ανωτέρω θέση. Επίσης, αναφέρθηκε στην γνωστή επιστολή των 356 Καθηγητών Πανεπιστημίου διεθνούς κύρους προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Ομπάμα με την οποίαν τεκμηριώνεται με αδιαμφισβήτητο ιστορικό τρόπο η θέση των Μακεδονικών Οργανώσεων. Τόνισε εξ’ άλλου ότι οι Μακεδόνες αισθάνονται προσβεβλημένοι και ταπεινωμένοι με τον χειρισμό στο Σκοπιανό του Υπουργείου των Εξωτερικών των εκάστοτε Ελληνικών Κυβερνήσεων και ζήτησε να σταματήσει ο διεθνής διασυρμός των Μακεδόνων και να εμποδιστεί η χρήση των όρων Μακεδόνας, Μακεδονικός-ή-ό από τους Σλάβους των Σκοπίων.

Τόνισε ότι οποιαδήποτε συμφωνία που θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία όχι μόνο δεν θα λύσει το πρόβλημα αλλά θα το διαιωνίσει και θα το οξύνει, ενώ θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η μόνη αναγνώριση παγκοσμίως που θα νομιμοποιήσει την πολιτική της κλοπής και οικειοποίησης τμήματος του Ελληνικού πολιτισμού δια της υφαρπαγής του μακεδονικού ονόματος είναι μόνον η δική μας αναγνώριση. Η κ. Γκατζούλη τόνισε πως είναι ιερό καθήκον του Ελληνισμού να πείσει τη διεθνή κοινότητα ότι ο όρος Μακεδονία και τα παράγωγά του ανήκουν αποκλειστικά στον Ελληνισμό.

Πληροφόρησε, εξ’ αλλού τον συνομιλητή της ότι κατά τις επαφές τους οι υπεύθυνοι της Παμακεδονικής με το Κογκρέσο ή το Αμερικανικό Υπουργείο των Εξωτερικών δεν παραλείπουν να τονίζουν ότι είναι επιζήμιο για τον Ελληνισμό, συμπεριλαμβανομένων και των δύο εκατομμυρίων Ελληνοαμερικανών, να υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων.

Η κ. Γκατζούλη ανάφερε πως οι Βαυαροί πολιτιστικά είναι Βαυαροί. Εθνολογικά και γλωσσικά όμως είναι Γερμανοί και κανείς στον κόσμο δεν αρνείται την προφανή ταυτότητά τους. Θα μπορούσε ποτέ κανείς να δεχθεί ότι μπορεί ένα κράτος γειτονικό της Γερμανίας, να οικειοποιηθεί την κρατική ονομασία «Δημοκρατία της Βαυαρίας», και να μετονομάσει το λαό του σε «Βαυαρικό έθνος», και να ισχυρίζεται ότι μη Γερμανοί μπορούν να αποτελούν Βαυαρική μειονότητα στη Γερμανία; Ποια θα ήταν άραγε η στάση της Γερμανίας σε μια τέτοια περίπτωση; Θα δεχόταν ποτέ η Γερμανία να δεχτεί κράτος και μάλιστα γειτονικό κράτος να ονομαστεί Βόρεια, Νότια, Άνω, Κάτω Βαυαρία;Επίσης αναφέρθηκε πως πρόσφατα το συνταγματικό δικαστήριο της Αλβανίας αναίρεσε τη συμφωνία με την Ελλάδα για την αποκλειστική οικονομική ζώνη η οποία ήταν βασισμένη στο Δίκαιο της Θαλάσσης. Αυτό έγινε αμέσως μετά που η Ελλάδα είχε συμφωνήσει στην ένταξη της Αλβανίας ως πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ. Η κ. Πρόεδρος επεσήμανε πως δεν πρέπει να επιτραπεί οποιαδήποτε ευρωατλαντική προσέγγιση πριν επικυρωθεί η τελική συμφωνία βάσει των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας και αφού μόνον περάσει και επικυρωθεί από το συνταγματικό δικαστήριο και το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ και ιδιαίτερα η απάλειψη του όρου «Μακεδονία» από το καινούριο συνταγματικό όνομα της ΠΓΔΜ.

Αν όντως οι Σκοπιανοί, επεσήμανε η αντιπροσωπεία της Παμμακεδονικής, συμφωνήσουν στην σύνθετη ονομασία Βόρεια «Μακεδονία», θα σταματήσουν να οικειοποιούνται τα αρχαία Μακεδονικά σύμβολα; Θα σταματήσουν να μιλούν για καταπιεσμένη «Μακεδονική» μειονότητα; Θα σταματήσουν να κατηγορούν την Ελλάδα για γενοκτονία των «Μακεδόνων»; Θα σταματήσουν να διασύρουν την Ελλάδα διεθνώς και να αναρωτιούνται τι δουλειά έχουν οι Έλληνες στη Μακεδονία;

Θα αποτελεί εξαθλίωση του Ελληνισμού η οποιαδήποτε έννοια «Μακεδονικού» στρατού και Ελληνικού στρατού στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, ανέφεραν οι εκπρόσωποι των Μακεδόνων. Γι αυτό η χρήση των όρων Μακεδόνας/Μακεδονικός-ή-ό από τους Σλάβους της ΠΓΔΜ, πρέπει να εμποδιστεί με απόφαση νομικά δεσμευτική τουλάχιστον απ’ όλα τα κράτη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου ΗΠΑ κ. Μ. Βελιβασάκης, ο οποίος συνόδευε την ηγεσία της Παμμακεδονικής, τόνισε πως οι θέσεις της Παμμακεδονικής Ενωσης ΗΠΑ είναι και οι θέσεις των μελών του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση τους στο μείζον αυτό εθνικό θέμα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός των Εξωτερικών κ.Δ. Δρούτσας άκουσε με προσοχή τις θέσεις και απόψεις που ανέπτυξε η ηγεσία της Παμμακεδονικής Ένωσης και τόνισε πως τέτοιου είδους συναντήσεις είναι ωφέλιμες και παραγωγικές και η ανταλλαγή σκέψεων είναι πάντοτε θετική.

Οι Μακεδόνες των ΗΠΑ ζήτησαν, τέλος, από τον Αναπληρωτή Υπουργό των Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα να πράξει τα δέοντα ώστε στα πλαίσια των διεθνών συναντήσεων του αλλά και με δηλώσεις του στον Διεθνή Τύπο να σταματήσει ο καθημερινός εξευτελισμός των Μακεδόνων από τους Σλάβους των Σκοπίων.


Νίνα Γκατζούλη

Πρόεδρος Παμμακεδονικών Ενώσεων

Αναρτήθηκε από ΛΕΥΤΕΡΙΑ