Κυριακή 17 Αυγούστου 2008

ΟΙ Η.Π.Α. ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ


Του Γιώργου Δελαστίκ

ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ
Εγκέφαλοι του σχεδίου ήταν οι πιο φιλοπόλεμοι και επιθετικοί κύκλοι τής αμερικανικής κυβέρνησης Μπους, με επικεφαλής το σατανικό αντιπρόεδρο Ντικ Τσένι, πραγματικό κυβερνήτη τής Αμερικής όλη αυτή τη μαύρη οκταετία.
Μόλις άρχισε η ρωσική αντεπίθεση στη Νότια Οσετία, ο θλιβερός, αλλά άκρως επικίνδυνος πρόεδρος της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, προχώρησε στο πιο κρίσιμο σημείο τού σχεδίου: ζήτησε από τηλεοράσεως, και μάλιστα μέσω του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN, την αποστολή στη Γεωργία στρατευμάτων του... Ν.Α.Τ.Ο.!
Εκείνη τη στιγμή παίχτηκαν τα πάντα αναφορικά με την παγκόσμια ειρήνη. Αν η ρωσική στρατιωτική αντίδραση στη Νότια Οσετία ήταν χαλαρή, προφανώς η Μόσχα θα πάγωνε και δεν θα τολμούσε να οδηγήσει τα στρατεύματά της σε σύγκρουση με αμερικανικές και ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, οπότε το παιχνίδι θα είχε χαθεί για τους Ρώσους σε παγκόσμιο επίπεδο, όχι απλά στην Οσετία.
Το τυχοδιωκτικό σχέδιο των Αμερικανών και δη της κυβέρνησης Μπους εξυπηρετείτο άριστα, ακόμη και αν σημειώνονταν συγκρούσεις Ρώσων και Αμερικανών στο πεδίο τής μάχης. Λίγοι νεκροί Αμερικανοί στρατιώτες στον Καύκασο από ρωσικά πυρά θα συντελούσαν τα μέγιστα να προκληθεί κλίμα πολεμικής και αντιρωσικής υστερίας μέσα στις ίδιες τις Η.Π.Α., κάτι που θα επηρέαζε πιθανότατα καθοριστικά την έκβαση των αμερικανικών εκλογών τού Νοεμβρίου, δίνοντας τη νίκη στο ρεπουμπλικανό υποψήφιο Τζον Μακ Κέιν!
Ευτυχώς για την ανθρωπότητα, η Ρωσία αντέδρασε τόσο αποφασιστικά στο στρατιωτικό τομέα, που «έκοψε τα πόδια» του Τσένι και των υπόλοιπων γερακιών τής κυβέρνησης Μπους.
Μέσα σε λίγες ώρες συνέτριψε το γεωργιανό στρατό και άνοιξε το δρόμο για άμεση κατάληψη της Τιφλίδας, της πρωτεύουσας της Γεωργίας, έτσι ώστε όχι μόνο θα εξοντωνόταν εν ριπή οφθαλμού οποιαδήποτε ΝΑΤΟϊκή δύναμη επιχειρούσε να πατήσει το πόδι της σε γεωργιανό έδαφος, αλλά και στην Τιφλίδα θα είχε εγκατασταθεί κυβέρνηση ανδρεικέλων τής Μόσχας, η οποία θα κατήγγελλε ως εισβολείς τις Η.Π.Α. και το Ν.Α.Τ.Ο., φέρνοντάς τους σε πολύ δύσκολη θέση και από πλευράς διεθνούς δικαίου!
Έτσι το αμερικανικό σχέδιο απέτυχε παταγωδώς.
Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΘΗΚΕ ΩΣ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Οι Αμερικανοί είχαν προετοιμάσει τη γεωργιανή εισβολή στη Νότια Οσετία όσο μπορούσαν καλύτερα από στρατιωτική πλευρά.
Τον Ιούλιο 1.000 Αμερικανοί πεζοναύτες, τεράστια δύναμη, εκπαίδευαν το γεωργιανό στρατό επί γεωργιανού εδάφους σε πολεμικές επιχειρήσεις. Επιπλέον, ο Σαακασβίλι έχει στείλει στο Ιράκ 2.000 άνδρες τού γεωργιανού στρατού, καθιστώντας τη γεωργιανή δύναμη τρίτη (!) σε μέγεθος μεταξύ των δυνάμεων κατοχής, μικρότερη μόνο από τις δυνάμεις των Η.Π.Α. και της Βρετανίας.
Στόχος των γεωργιανών δυνάμεων κατοχής στο Ιράκ είναι η εκπαίδευσή τους σε σκληρές πολεμικές συνθήκες, αλλά και ειδικότερα η εκμάθηση μεθόδων εξόντωσης εχθρικά διακείμενου άμαχου πληθυσμού και ατάκτων μαχητών - ακριβώς, δηλαδή, αυτό που θα συναντούσαν κατά την εισβολή τους στη Νότια Οσετία!
Οι Αμερικανοί ανέλαβαν και μετέφεραν αμέσως με μεταγωγικά αεροπλάνα στη Γεωργία τα γεωργιανά στρατεύματα «κατσαπλιάδων» που βρίσκονταν στο Ιράκ, προκειμένου να εφαρμόσουν στη Νότια Οσετία όσα έμαθαν σφάζοντας Ιρακινούς αμάχους. Δεν πρόλαβαν, όμως.
Η Μόσχα κινητοποίησε αστραπιαία ισχυρότατες δυνάμεις τεθωρακισμένων, πολεμικής αεροπορίας και πολεμικού ναυτικού.
Το 90% των κατοίκων τής Νότιας Οσετίας έχει ρωσική υπηκοότητα. Οι εκατοντάδες άμαχοι νεκροί Οσέτιοι, που έπεσαν θύματα της γεωργιανής εισβολής, ήταν Ρώσοι πολίτες. Αλίμονο στο Κρεμλίνο, αν μια ασήμαντη χώρα σαν τη Γεωργία μπορούσε ανά πάσα στιγμή να σκοτώνει κατά βούληση εκατοντάδες Ρώσους και να παραμένει ατιμώρητη!
Πολύ φυσιολογικά, οι Ρώσοι δεν αρκέστηκαν στην ανακατάληψη του Τσχινβάλι, της πρωτεύουσας της Νότιας Οσετίας, την οποία ολοκλήρωσαν σε λιγότερο από ένα 24ωρο.
Έσπασαν τα σύνορα της Γεωργίας και μέσα σε δύο 24ωρα διέλυσαν εντελώς το γεωργιανό στρατό, τα απομεινάρια τού οποίου κατέφυγαν πανικόβλητα στην Τιφλίδα, για να βρουν καταφύγιο ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό και να αποφύγουν την ολοκληρωτική φυσική εξόντωση.
Οι Ρώσοι κατέστρεψαν, επίσης, στο έδαφος αξιόλογο τμήμα τής πολεμικής αεροπορίας τής Γεωργίας, η οποία δεν τόλμησε να αντιπαρατεθεί με τη ρωσική. Οι Ρώσοι βύθισαν, επίσης, τέσσερα γεωργιανά πολεμικά σκάφη, με προφανή στόχο να δείξουν ότι η πλήρης καταστροφή των γεωργιανών ενόπλων δυνάμεων είναι εξαρτώμενη απλά και μόνο από τη βούληση της Μόσχας και όχι από τις ανύπαρκτες δυνατότητες αντίστασης των Γεωργιανών.
ΑΜΠΧΑΖΙΑ ΚΑΙ Ν. ΟΣΕΤΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Η Μόσχα, απολύτως σωστά ποιούσα, δεν αρκέστηκε σε αυτά. Κατέλαβε τη στρατηγικής σημασίας γεωργιανή πόλη Γκόρι, η οποία απέχει μόλις 60 χιλιόμετρα από την Τιφλίδα, αποδεικνύοντας ότι και η κατάληψη της γεωργιανής πρωτεύουσας ήταν απλό παιχνιδάκι, αν το αποφάσιζε το Κρεμλίνο.
Οι Ρώσοι γελοιοποίησαν, μάλιστα, τους Γεωργιανούς, στέλνοντας μια φάλαγγα στρατιωτικών... φορτηγών, να κάνει βόλτα στο δρόμο Γκόρι - Τιφλίδας για 20-30 χιλιόμετρα, προκαλώντας πανικό στους Γεωργιανούς, που εξέβαλλαν κραυγές για βοήθεια αντιμετώπισης της «ρωσικής επίθεσης κατά της Τιφλίδας» και τους Ρώσους αξιωματούχους να επισημαίνουν χλευαστικά πως η Τιφλίδα θα ήταν η πρώτη πρωτεύουσα στην ιστορία που θα έπεφτε από επίθεση... φορτηγών!
Στη συνέχεια, οι Ρώσοι αρχικά βομβάρδισαν συμβολικά και στη συνέχεια κατέλαβαν διά περιπάτου το Πότι, το μεγαλύτερο καθαρά γεωργιανό λιμάνι, στην άλλη άκρη τής χώρας, στις ακτές τής Μαύρης Θάλασσας.
Οι Ρώσοι δεν έχουν προχωρήσει σε κλασική κατάληψη του Γκόρι και του Πότι. Απλώς αρκούνται να στέλνουν μερικά τανκς να κάνουν βόλτες στις έρημες πόλεις, που έχουν εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους και, φυσικά, πρώτα απ’ όλα από τις αρχές τους, ισχυριζόμενοι, παράλληλα, ότι δήθεν θέλουν να παραδώσουν τις πόλεις αυτές στους Γεωργιανούς, αλλά δεν βρίσκουν αρχές να τις παραδώσουν, καθώς όλοι οι Γεωργιανοί αξιωματούχοι την έχουν κοπανήσει!
Πέρα, όμως, από τις κινήσεις εντυπωσιασμού (η Μόσχα σίγουρα θα επιστρέψει σύντομα το Γκόρι και το Πότι), τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν σε αποφασιστικής σημασίας στρατιωτικές κινήσεις, οι οποίες διασφαλίζουν οριστικά και αμετάκλητα ότι τόσο η Νότια Οσετία όσο και η κατά πολύ μεγαλύτερης στρατηγικής σημασίας Αμπχαζία, δεν πρόκειται ποτέ πια να επιστρέψουν υπό γεωργιανό έλεγχο. Με την τυχοδιωκτική εισβολή τού Σαακασβίλι στη Νότια Οσετία, οι περιοχές αυτές χάθηκαν για πάντα για την Τιφλίδα

1 σχόλιο:

Lucky Archer - Λάκης Βελώτρης είπε...

Πρέπει να ενωθούμε με τα αρχαία μας ξαδέλφια, Αλβανούς, Ρουμανούς,
Κολχιδούς, Αρμένους, και να διώξουμε τους καταπατητάς Σλάβους. Κάψε ράσα μούσια απο μεχμεδοτράγους. Ελλάς ανήκει εις δύση, δεν χρειάζεται σλαβοκουμουνοθρησκεύματα. Ας σώσουν οι σκοπιανοί τους σέρβους. Aθως είναι σλαβοκουμουνοκλώσσα.

Μόνη Εσφιγμένου αρχηκλώσσα σλαβοκουμουνίας! Αυτού Ζητωτές Παλαμά
πρόδοσαν Ελληνισμό στον σλαβομονγολισμό με ανατολίτηκη δαιμονία
ησυχασμο και έσφαξαν αριστοκρατία Θεσσαλονίκης να ιδρυσουν
οβσηνα σλαβοκουμουνιάς! Εστησαν σπιούνο σφετεριστή Καντακουζινό
με σλαβομονγολικά στρατεύματα, αξανοίγοντας θηρες δια τουρκοκρατία.
Τοήνβης έδειξε ότι η Ζηλωτή φορολογία έπιεσε αγρότες Μικράς Ασίας
να ασπασθούν τους Τούρκους.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΙΡΙΑ
ΚΑΙ ΣΤΑ ΞΑΝΘΑ ΜΑΛΛΙΑ
ΚΑΙ ΓΑΛΑΝΑ ΜΑΤΙΑ
ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΙΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΛΑΒΟΚΟΥΜΟΥΝΙΑ