Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

ΖΟΥΡΑΡΗΣ ΣΤΟ "PATRIA"

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Κ.Ζουράρις τον περασμένο μήνα στο διμηνιαίο πατριωτικό περιοδικό ''PATRIA'' αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων και στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων για το οποίο διατύπωσε τα εξής:
Κ.Ζουράρις : << Οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ στο Μακεδονικό εξυπηρετούν το ΝΑΤΟ>>
- Για το Μακεδονικό πώς τα βλέπετε τα πράγματα;- Θα επιβάλουν μία σύνθετη ονομασία και εμείς οι Μακεδόνες πρέπει να ξεκινήσουμε ένα Μαραθώνιο.
- Μόνο οι Μακεδόνες; Και οι υπόλοιποι;
- Και οι Θράκες και οι Ηπειρώτες , λόγω Τσαμουριάς. Νομίζω ότι σε 5-6 χρόνια, η Τουρκία θα ζητήσει τη δημιουργία ενός καντονιού για την Θράκη στο πρότυπο του ελβετικού μοντέλου.
- Διακρίνω ένα διαχωρισμό ανάμεσα σε βόρειους και νότιους στα λόγια σας;
- Η ελληνικότητα όλων είναι δεδομένη. Το κράτος όμως το κάτω υπόκειται σε μια παρατεταμένη αλλοίωση της εσωτερικής του ισορροπίας, λόγω της ασυμμέτρου απορροφήσεως του και της ασυμμέτρου συνύπαρξης με το ιμπεριαλιστικό κύκλωμα. Ο ελληνικός λαός δεν λέει ''το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι''; Το κεφάλι λοιπόν που βρίσκεται εν Αθήναις έχει βρωμίσει από την απορρόφηση του και την ασύμμετρη συνύπαρξη, από το ιμπεριαλιστικό και κομματικό σύστημα. Όπως λέει και ο Σεφέρης, '' έρχοντας γουργουρίζοντας σπασμένες σκέψεις από ξένες γλώσσες ''.
- Είχατε παρεβρεθεί πρόσφατα σε ένα συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Παλέ ντε Σπορ. Δεν σας ενόχλησε η αποχώρηση του Ψωμιάδη;
- Εμένα με ενθουσίασε το γεγονός ότι με άκουσαν 6.000 άνθρωποι.
- Την ίδια περίπου ώρα υπήρχε ένα δεύτερο συλλαλητήριο που το οργάνωνε το ''Ίδρυμα Ίων Δραγούμης '' με κεντρικό ομιλητή τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Δε νομίζετε ότι όλες οι πατριωρικές δυνάμεις θα έπρεπε να είναι ενωμένες σε ένα συλλαλητήριο;
- Τότε δεν θα ήμασταν Έλληνες. Τότε δεν θα αποδεικνύαμε το γεγονός ότι τον εμφύλιο πόλεμο τον έχουμε ως ιδρυτικό του Ελληνικού Πολιτισμού (γέλια). Η αδυναμία μας να συνεννοηθούμε. Εξ΄ου και η αποσύνθεσή μας σιγά-σιγά.Γιατί μέσα σε έξι δισεκατομμύρια ψυχές στον πλανήτη, δεν μπορείς να είσαι μονίμως σε εμφύλιο πόλεμο. Θα σε φάει ο άλλος.
- Σε μια ομιλία σας μιλήσατε για τετρακομματική Βουλή. Τί εννοούσατε;
- Αναφερόμουν στο Μακεδονικό και εννοούσα ότι και τα τέσσερα κόμματα είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας και κατά του συλλαλητηρίου.
- Εντάξει τότε, γιατί σε κάποιους θα φανεί ότι περιφρονείτε την παρουσία του ΛΑΟΣ στην Βουλή.
- Όχι. Όλοι αυτοί είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας. Ο ελληνικός λαός σύμφωνα με τις αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις, είναι κατά της σύνθετης ονομασίας. Υπάρχει δηλαδή διχοστασία ανάμεσα στον ελληνικό λαό και τα τέσσερα κόμματα, τα δύο της αριστεράς και τα δύο της κεντροδεξιάς.
- Και μένει μόνο ο ΛΑΟΣ που διαφωνεί...
- Και μένει μόνο ο ΛΑΟΣ στο συκεκριμένο θέμα. Εγώ βέβαια δεν έχω καμία σχέση με το ΛΑΟΣ. - Αλήθεια ποιά είναι η γνώμη σας γιατο ΛΑΟΣ;
- Είναι κλασικό μονοφυσιτικό πράγμα. Είναι κλασική περίπτωση παραεκκλησιαστικής οργάνωσης. ''Σωτήρ'', ''Ζωή'' και ΛΑΟΣ, το ίδιο πράγμα είναι. Έχει ένα ευσεβιστικό χαρακτήρα που προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κόσμο καλού δια μέσω του εξοβελισμού του κακού, ενώ η ελληνική σκέψη είναι η συνύπαρξη με το κακό.
- Απόψεις παρόμοιες με τις δικές σας στο Σκοπιανό και γενικότερα στα εθνικά θέματα, εκφράζουν περιοδικά όπως το ''Άρδην'' το ''Ρεσάλτο''. Πισεύετε ότι υπάρχει ένα κίνημα της Πατριωτικής Αριστεράς που αντίκειται σε ένα διεθνισμό όπως αυτός εκφράζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ;- Μην τα εξευγενίζεις. Διεθνιστής είμαι και εγώ. Και ως Χριστιανός ορθόδοξος και ως Κομμουνστής είμαι και διεθνιστής και οικουμενιστής. Αντικειμενικά και ανεξάρτητα από τις αγαθές προθέσεις του, θα πώ ότι οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετούν αυτή τη στιγμή το ΝΑΤΟ! Έχω βαρεθεί να το εξηγώ. όλη η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ταιριάζει εντελώς με τις προτάσεις και με τις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ. Και οι δύο θέλουν σύνθετη ονομασία. Δυστηχώς συμπίπτει και η άποψη περί ''γεωγραφικού προσδιορισμού'' του ΚΚΕ.Αλλά επειδή το ΚΚΕ το αγαπώ, ξεχνώ ότι λέει τα ίδια με το ΝΑΤΟ.Θυμάμαι ότι μόνο ο Συνασπισμός συμφωνεί με το ΝΑΤΟ.Κάνω εδώ πλήρη εφαρμογή της Θουκυδίδειας αντιλήψεως περί τραγικής πολιτικής. Ο Τσίπρας ανεξάρτητα από τις προθέσεις του, είναι παπαγαλάκι του ΝΑΤΟ στο συγκεκριμένο θέμα. Γιατί γενικά πάρα πολλά από αυτά που λένε είναι πολύ σωστά και συμφωνώ με τον Σύριζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: