Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

ΑΡΧΑΙΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ


Σε μια σημαντική ανακάλυψη προχώρησε ο Δήμος Τυρνάβου αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ιστορικότητα της περιοχής όπου βρίσκεται και η αρχαία Φάλαννα στη θέση «Καστρί».
Αυτή τη φορά πρόκειται για τον εντοπισμό αρχαιολογικού χώρου μέσα στον Τιταρήσιο (Ξηριά) ποταμό. Όλα ξεκίνησαν όταν αγρότες της περιοχής είδαν τους κίονες μέσα στην κοίτη του ποταμού και ενημέρωσαν τη Δημοτική Αρχή.
Συγκεκριμένα ο δήμαρχος κ. Χρήστος Κιτσίδης και ο αντιδήμαρχος κ. Σάκης Κωστούλας επισκέφθηκαν το χώρο και διαπίστωσαν από κοντά την ύπαρξη κιόνων και πέτρινων όγκων που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.
Αμέσως ενημερώθηκε η αρχαιολογική υπηρεσία στελέχη της οποίας επισκέφθηκαν την περιοχή και εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να προχωρήσουν σε ανασκαφικές έρευνες προκειμένου να έλθουν στην επιφάνεια αυτά που κρύβει ο Τιταρήσιος. Όμως οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών είχαν σαν αποτέλεσμα την συνεχή ροή του ποταμού λόγω της οποίας καθίσταται αδύνατη η προσέγγιση στο συγκεκριμένο σημείο δεδομένου ότι τα ευρήματα βρίσκονται μέσα στην κοίτη του Τιταρήσιου. Ο Δήμος Τυρνάβου ζήτησε από την αρχαιολογική υπηρεσία να προχωρήσει στον εντοπισμό και καθορισμό της αρχαιολογικής θέσης , την ανασκαφή, την ταξινόμηση των ευρημάτων και, τέλος, την ανάλυση και ερμηνεία τόσο των ευρημάτων όσο και του αρχαιολογικού πλαισίου τους. Ο χώρος όπου εντοπίστηκαν τα ογκώδη ευρήματα εκτείνεται μεταξύ Τυρνάβου - Δαμασίου και σύμφωνα με εκτιμήσεις δεν αποκλείεται να πρόκειται για μια σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη αφού οι πληροφορίες θέλουν εκεί κοντά να εντοπίστηκε και αρχαίο γεφύρι. Η Δημοτική Αρχή του Τυρνάβου τηρεί στάση αναμονής και περιμένει τις εκτιμήσεις των αρχαιολόγων οι οποίοι και εξετάζουν με προσοχή τα ευρήματα

2 σχόλια:

..(Λ).. είπε...

Δημιουργήθηκε νέο πατριωτικό blog! Επισκεφθείτε το, στηρίξτε το, διαφημίστε το, διαδώστε το! Είναι καλό για την Ελλάδα να δημιουργηθούν πολλά παρόμοια blogs. Στηρίξτε το με όλες σας τις δυνάμεις παιδιά!
www.ellinikiafipnisis.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

gia na doume pote tha anakalipsoun mia apo tis pio aksiologes polis tis thesalias k ths arxeas elladas tin arxea oixalia (xronologite sto xroniko simio pou akmase h arxea olympia