Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009

O "AΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ" ΑΠΑΝΤΑ ΣΥΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Απάντηση κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα στην «Ελευθεροτυπία»
Ανακοίνωση των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα
Οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα διεκδικούν τα αυτονόητα.
Με αφορμή το άθλιο, κατάπτυστο και συκοφαντικό άρθρο της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» Μένος ΜΑΤ, ακροδεξιών της Γεωργίας Δάμα έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
Καταρχάς η ίδια η λεζάντα «Αντισυγκέντρωση στον Άγιο Παντελεήμονα» καταδεικνύει ευθύς εξαρχής την προσπάθεια εκ μέρους της εφημερίδας να παραπληροφορήσει τους αναγνώστες χωρίς καν να παρουσιάσει τις θέσεις των ίδιων των κατοίκων που διοργανώνουν τη συγκέντρωση. Εμείς δεν διοργανώσαμε ποτέ καμία αντισυγκέντρωση κατά κανενός, η αναρχική τρομοκρατική ιστοσελίδα Indymedia που φιλοξενείται στον server του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με την κρατική συνενοχή χρησιμοποιείται από οργανώσεις για την οργάνωση αντισυγκεντρώσεων κατά των δικών μας νόμιμων και σύμφωνα με τα όσα ορίζει το Σύνταγμα συγκεντρώσεων.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στις 15.11.2008 ανακοινώνουμε στα ΜΜΕ ότι διοργανώνουμε συγκέντρωση στην Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα στις 24.11.2008 στις 5 μ.μ. στην οποία διαμαρτυρόμαστε μεταξύ άλλων για την γκετοποίηση της περιοχής μας όχι από πρόσφυγες που χρησιμοποιεί παραπλανητικά η εφημερίδα, αλλά από λαθρομετανάστες. Στις 21.11.2008 μια σειρά οργανώσεων: «Νεολαία ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη», «Επιτροπή κατά του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε.», το «Κυριακάτικο Σχολείο», η «Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό» μαζί με την τοπική επιτροπή 5ου διαμερίσματος Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνουν παράνομη αντισυγκέντρωση την ίδια ημέρα με την δική μας νόμιμη συγκέντρωση στον ίδιο χώρο και μια ώρα πριν για να μας διαλύσουν τη συγκέντρωση με την ανοχή της αστυνομίας. Εμείς συνεπείς στον αγώνα μας για την επίλυση των προβλημάτων μας όχι μόνο δεν πτοηθήκαμε, αλλά καταφέραμε να διοργανώσουμε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση που κέρδισε και την υποστήριξη της κοινής γνώμης, αποτέλεσε αφορμή για ανάλογη εκδήλωση στην Πάτρα και σημείο διαλόγου τόσο στην Βουλή, όσο και στην καθημερινότητα.
Στη συνέχεια, ενώ ικανοποιήθηκαν μερικώς τα αιτήματα μας, συνεχίζουμε τον αγώνα μας με την οργάνωση και δεύτερης συγκέντρωσης στις 08.12.2008 στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα στις 5 μ.μ. Ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ ήδη από τις 29.11.2008, την στιγμή που εμφανίζεται μια οργάνωση από αυτές που είχαν διοργανώσει την παράνομη αντισυγκέντρωση στις 24.11.2008, η «Επιτροπή κατά του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε.» να καλεί πάλι σε νέα παράνομη αντισυγκέντρωση την ίδια μέρα με εμάς και μία ώρα πριν με τον ίδιο σκοπό πάλι να μας τρομοκρατήσει. Και όλα αυτά τα ανακοινώνει στις 06.12.2008. Η συγκέντρωση μας αυτή αναβλήθηκε για τις 19.01.2009 στις 5 μ.μ. στην οποία αναφέρεται το άρθρο της εφημερίδας λόγω των λεηλασιών που λάμβαναν χώρα στην Αθήνα εκείνη την περίοδο.
Εν τω μεταξύ ενημερώσαμε την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τους ανωτέρω τραμπουκισμούς πάντα με την αστυνομική ανοχή και ζητήσαμε προστασία. Η κίνηση μας αυτή είχε ως αποτέλεσμα να μην ανακοινωθεί καμιά αντισυγκέντρωση από καμιά οργάνωση χθες, αλλά παραταύτα να χρησιμοποιηθεί και πάλι η αναρχική τρομοκρατική ιστοσελίδα Indymedia του ΕΜΠ που καλούσε κόσμο πάλι μια ώρα πριν για να μας διαλύσουν τη συγκέντρωση παρακινώντας σε πράξεις βίας.
Εμείς παραμείναμε πιστοί στις διακηρύξεις της πρόσκλησης μας και δεν υποκύψαμε ούτε στον εκβιασμό, ούτε στον εκφοβισμό, ούτε σε κανένα τραμπούκο απολογούμαστε και διοργανώσαμε και αυτή την φορά μια πολύ ωραία συγκέντρωση που και καλύφθηκε δημοσιογραφικά και από εφημερίδες και ιστοσελίδες με φωτογραφίες και τηλεοπτικά τόσο από το TVXS, όσο και από τρίτα μέσα. Τόσοι φωτογράφοι και cameramen γιατί έδειξαν υλικό, ενώ της «Ελευθεροτυπίας» απειλήθηκαν; Βολεύει βέβαια τα μέσα προπαγάνδας και όχι πληροφόρησης να μεταδίδουν πάντοτε ψευδείς πληροφορίες για να καλύπτουν την απουσία πάντοτε της άλλης πλευράς. Η δε διοργάνωση έγινε όπως πάντα από τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα αποκλειστικά οι οποίοι κάλεσαν όλους τους φορείς, όλα τα κόμματα, το 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα Αθηνών και παρά την προσπάθεια λογοκρισίας διαφόρων μέσων ευχαριστούν τις 60 ιστοσελίδες που μας συμπαραστάθηκαν και προέβαλαν και την εκδήλωση μας και τα αιτήματα μας.
Λυπηρό δε γεγονός αποτελεί η συνδρομή της Αστυνομίας στους 50-60 αναρχικούς που μαζεύτηκαν που αντί να τους διαλύσει, για μια ακόμη φορά τους ανέχτηκε υπερασπιζόμενη τους και όχι μόνο αυτό αλλά επιτέθηκε με χημικά κατά ηλικιωμένων κατοίκων της συγκέντρωσης μας που λίγο έλειψε να θρηνήσουμε θύματα.
Δηλώνουμε δε πάντα έτοιμοι και για νέα συγκέντρωση όταν και εφόσον το κρίνουμε απαραίτητο.

1 σχόλιο:

..(Λ).. είπε...

Δημιουργήθηκε νέο πατριωτικό blog! Επισκεφθείτε το, στηρίξτε το, διαφημίστε το, διαδώστε το! Είναι καλό για την Ελλάδα να δημιουργηθούν πολλά παρόμοια blogs. Στηρίξτε το με όλες σας τις δυνάμεις παιδιά!
www.ellinikiafipnisis.blogspot.com