Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

Από την Ένωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Διαφωνούμε με την πώληση της Ολυμπιακής στον Όμιλο MIG του κ. Βγενόπουλου. Έχουμε δηλώσει ότι η Ολυμπιακή έπρεπε να δωθεί σε όμιλο Ελλήνων γνωστών εφοπλιστών με την συμμετοχή των μεγαλυτέρων Ελληνικών τραπεζών. Η λύση του να υπάρχει ο "απο μηχανής θεός", να τα αγοράζει όλα, υπό αδιευκρίνηστο πόθεν έσχες, ενέχει μεγάλους κινδύνους καί η συγκέντρωση πολλών πραγμάτων σε ενα χέρι φανερώνει την αδυναμία της οικονομίας και το ανοχύρωτο του θεσμικού πλαισίου του κράτους.

Για την υπόθεση του Ελαιώνα, συνιστούμε στον δήμαρχο Αθηναίων, κ. Κακλαμάνη, να αλλάξει τελείως πολιτική, να εγκαταλείψει το σχέδιο τσιμεντοποίησης του Ελαιώνα και να συστήσει Δημοτική Επιχείρηση που θα μεταβάλει τον Ελαιώνα από σκουπιδότοπο σε πρότυπο πολιτιστικό και τουριστικό πάρκο. Βεβαίως, το γήπεδο του Παναθηναϊκού μπορεί να φιλοξενηθεί στον Ελαιώνα και ο χώρος που σήμερα καταλαμβάνει, στην Λ. Αλεξάνδρας, να γίνει χώρος πρασίνου.

Επίσης, επισημαίνουμε ότι η ΕΡΤ και ο ΟΠΑΠ είναι στέγες αργομισθίας και ακολασίας, όπου επιτελούνται πολλά ποινικά αδικήματα στην διαχείρηση των εταιριών αυτών. Νομίζουμε ότι είναι η ώρα ο εισαγγελέας να αναλάβει δράση.

Τέλος, καλούμε τον κ. Κώστα Καραμανλή να δεσμευτεί για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, γιατί η παράταση της εκλογολογίας θα φέρει την Ελλάδα στο κατώφλι της πτώχευσης. Οι καθαρές κουβέντες για την ημερομηνία των εκλογών φανερώνουν σοβαρότητα, ενώ η διαιώνηση της ασάφειας τυχοδιωκτισμό και καιροσκοπισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: