Σάββατο, 21 Μαρτίου 2009

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟ Κ.Κ.Ε.


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος, για τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας

Σε ανακοίνωση για τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας, το ΚΚΕ δηλώνει την αμέριστη υποστήριξη και αλληλεγγύη του στους μετανάστες. Τους θεωρεί και τους αντιμετωπίζει ως αναπόσπαστο τμήμα της εργατικής τάξης και υπόσχεται ότι θα δυναμώσει τη πάλη του για τα δικαιώματά τους. Καλεί τα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του να σταθούν δίπλα τους, να πρωτοστατήσουν στους αγώνες για τα δικαιώματα των προσφύγων, των μεταναστών και των Ρομ, ενάντια στις ταξικές και φυλετικές διακρίσεις.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την υποκρισία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των οποίων οι κυβερνήσεις διαχρονικά στηρίζουν τις συμφωνίες και τα μέτρα της ΕΕ που διαμορφώνουν κατασταλτικούς μηχανισμούς δίωξης των μεταναστών. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να στερεί από τους μετανάστες και τα παιδιά τους στοιχειώδη δικαιώματα, να διευκολύνει την εργοδοτική τρομοκρατία, τον εξευτελισμό και τη σεξουαλική εκμετάλλευση των γυναικών.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να καταδικάσει και να απομονώσει τον απροκάλυπτο ρατσισμό που εκφράζει ο ΛΑ.Ο.Σ. και άλλα αντιδραστικά σχήματα. Αυτοί που κατηγορούν τους μετανάστες για την ανεργία, για τους μισθούς φτώχειας και για άλλα, λένε συνειδητά ψέματα. Επιδιώκουν να κρύψουν ότι υπεύθυνο για όλα αυτά είναι το κεφάλαιο και η καπιταλιστική εκμετάλλευση. Οτι η δράση των μονοπωλίων και των οργανισμών τους, όπως η ΕΕ, προκαλούν το φαινόμενο της μετανάστευσης.

Καλούμε τις μετανάστριες και τους μετανάστες να μην εμπιστευτούν τις λεγόμενες μη κυβερνητικές οργανώσεις και όσους καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες ότι μπορούν να βρουν λύση στα δίκαια αιτήματά τους με την εφαρμογή Οδηγιών και με τη λειτουργία θεσμών της ΕΕ, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ.

Οι μετανάστες εργάτες είναι διπλά θύματα του ίδιου ταξικού αντίπαλου που έχουν και οι Ελληνες εργάτες. Η καλύτερη απάντηση στο ρατσισμό είναι να δυναμώσει η ταξική ενότητα και μαχητικότητα, ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, θρησκεία. Για να μην πληρώσουν την καπιταλιστική κρίση οι Ελληνες και ξένοι εργαζόμενοι, για να συγκεντρώσουν δυνάμεις στην πάλη για κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Ενισχύει τα κέρδη, συντηρεί το ρατσισμό

Παγκόσμια Μέρα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας σήμερα, και ένας απολογισμός των πολιτικών για τη μετανάστευση της χρονιάς που πέρασε αποδεικνύει ότι υπάρχει ένα συνολικό σχέδιο από πλευράς των αστικών κυβερνήσεων και της ΕΕ για τη διαχείριση της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, έτσι ώστε κερδισμένο να βγει το μεγάλο κεφάλαιο. Με αφορμή και τη σημερινή μέρα, αναδεικνύεται ότι οι πολιτικές αυτές είναι πρώτα και κύρια ταξικές και πάνω σε αυτές «πατούν» και ευδοκιμούν φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Ας δούμε κάποιες από τις πιο αντεργατικές αποφάσεις σε επίπεδο ΕΕ που χτυπούν το δικαίωμα των μεταναστών εργατών στη δουλειά και τη ζωή και τους διαχωρίζει σε «παράνομους» και «νόμιμους».

Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Ασυλο: Υιοθετήθηκε από τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών τον Οκτώβρη του 2008 και προβλέπει τη 18μηνη φυλάκιση των «παράνομων» μεταναστών και απαγόρευση εισόδου τους σε χώρες της ΕΕ για 5 χρόνια.
Η οδηγία για τη «μαύρη» εργασία: Στο όνομα της καταπολέμησης της «μαύρης εργασίας» (σ.σ. αφού για χρόνια οι επιχειρήσεις σημείωσαν «τρελά» κέρδη από αυτή) ψηφίστηκε στις αρχές του Φλεβάρη του 2009 η οδηγία της Επιτροπής και η έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για την «Επιβολή κυρώσεων στους εργοδότες που απασχολούν παράνομους μετανάστες». Είναι γενική απαγόρευση της εργασίας των μεταναστών που δεν έχουν «χαρτιά», όχι όμως για να προστατευτούν από τη «μαύρη εργασία», αλλά για να πάψει η ΕΕ να αποτελεί πόλο έλξης της «λαθρομετανάστευσης». Θα παραμένουν ή θα εισέρχονται στις χώρες της ΕΕ μόνο όσοι έχουν δουλειά, όσοι είναι αναγκαίοι για την καπιταλιστική οικονομία και τους εργοδότες.
Η «μπλε κάρτα»: Η Οδηγία αυτή ψηφίστηκε το Δεκέμβρη του 2008 στο Ευρωκοινοβούλιο και αφορά μετανάστες εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης (ανώτατης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, αναγνωρισμένης από τα κράτη - μέλη, με μεταπτυχιακές σπουδές, προϋπηρεσία τουλάχιστον πέντε ετών σε έναν τομέα κ.λπ.), οι οποίοι θα περνούν τα σύνορα της ΕΕ, μόνο αν έχουν ήδη εξασφαλίσει το συμβόλαιο εργασίας τους. Εκτός όλων των άλλων, με την οδηγία για την «μπλε κάρτα» γίνεται ένα ακόμα βήμα στην κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και μεθοδεύεται η μεγαλύτερη συμπίεση των μισθών όλων των εργαζομένων.
Ενιαία άδεια διαμονής και εργασίας: Η οδηγία αυτή (σ.σ. ψηφίστηκε το Δεκέμβρη μαζί με την «μπλε κάρτα») ταυτίζει τη διαμονή σε μια χώρα της ΕΕ με την εξασφάλιση της άδειας εργασίας. Μόνο όποιος έχει εκ των προτέρων εξασφαλισμένη δουλειά θα μπορεί να εισέρχεται νόμιμα στην ΕΕ και θα παραμένει για όσο θα έχει δουλειά.

1 σχόλιο:

maximos είπε...

Το ΚΚΕ δεν έχει πρόσωπο. Το ΚΚΕ έχει φορέσει τα "ενάντια και κόντρα" που λειτουργούν σαν το πολιτικό του Viagra. Κλεισμένο μέσα στο κάστρο του Περισσού κινείται από δωμάτιο σε δωμάτιο σαν έμπειρο αυτιστικό μη έχοντας ξεπεράσει το παρελθόν του. Δεν μπορεί να διακρίνει τον Οργουελικό εφιάλτη της εποχής της Νέας Τάξης και περιορίζεται σε κούφιες ανακοινώσεις και κούφια λόγια για να ξαναμπεί στον πολιτικό χάρτη, να ξεφύγει από το άχρωμο περιθώριο του.