Κυριακή 12 Απριλίου 2009

10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1826 Η ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ"

Σαν σήμερα πριν απο 183 χρόνια ,μια χούφτα εξαθλιωμένοι απο την 12 μηνη πολιορκία και αντίσταση Μεσολογγίτες με τις γυναίκες και τα παιδιά τους ξεκίνησαν να πάνε στο θάνατο όχι πια πολιορκημένοι αλλά ελεύθεροι και τιμημένοι.



Εμείς από εκείνα τα χρόνια το μόνο που μάθαμε από αυτή την πορεία της τιμής είναι να προτιμούμε τον εγκλεισμό εντός των τειχών του καταναλωτικού ατομισμού και της παρακμιακής καλοπέρασης βαυκαλιζόμενοι τους ελεύθερους.


Εκείνοι βγήκαν πολεμώντας και ξέροντας ότι θα σκοτωθούν δεν πούλησαν το Θεόσδοτο αγαθό της ελευθερίας . Ήταν πολιορκημένοι και πεινασμένοι και έμειναν για πάντα ελεύθεροι.

Εμείς βρεθήκαμε ελεύθεροι και γίναμε πολιορκημένοι ,γεννηθήκαμε βλέποντας τον ήλιο και τώρα ζούμε μετρώντας τα σκοτάδια που μας σερβίρουν στο πιάτο οι "μεσσίες" τούτης της εποχής που με θράσος την ονομάσανε ...νέα μόνο και μόνο για παλιώσουν με το ζόρι κάθε άλλη εποχή που γένναγε ελεύθερες ψυχές.



Παρά την συνεχιζόμενη απόπειρα φίμωσής του ιστολογίου μας (η google συνεχίζει να μην απαντά στις εκκλήσεις μας για κατάργηση της επισήμανσης) :
Συνεχίζουμε δυνατά ΑΔΕΡΦΙΑ
!

γιατί αυτό το χώμα είναι ποτισμένο με δάκρυ και με αίμα
από το Μεσολλόγι, την Μακεδονία και την Κρήτη
μέχρι την Κύπρο και την βόρειο Ήπειρο.

Και γιατί όσο ψάχνουμε την ιστορία και την παράδοσή μας τόσο αισθανόμαστε τον πλούτο της.
http://antiparakmi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: