Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Μητροπολίτης Πολυτελείας


Θανάσης Τσιριμώκος

Για μια ακόμη φορά, η μικρότητα και ο ευτελισμός ενός ιεράρχη σκανδαλίζουν την κοινωνία και προκαλούν εύλογα ερωτήματα για την ηθική του υπόσταση. Πρόκειται για τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου, στον οποίο το κράτος έκανε δωρεά ένα mini bus στο Κέντρο Περίθαλψης Παίδων της πόλης του και αυτό κατέληξε να πουληθεί για να αγοραστεί η προσωπική του λιμουζίνα.

Μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ο οργανισμός αξιοποίησης της ολυμπιακής περιουσίας παραχώρησε ένα mini bus στο ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου, ώστε να διαμορφωθεί κατάλληλα για τις ανάγκες των 60 παιδιών, που φιλοξενεί το ίδρυμα της ακριτικής πόλης.

Το 2005, ο οργανισμός ενημέρωσε με έγγραφό του το ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου για τις διαδικασίες που θα έπρεπε να ακολουθηθούν, ώστε να παραληφθεί το όχημα. Πρόεδρος του ιδρύματος, εκείνη την εποχή, ήταν ο μητροπολίτης Μακάριος, που ανέλαβε αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη Ν.Δ.

Εντελώς αθόρυβα και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του ΔΣ του ιδρύματος, ο μητροπολίτης διαπραγματεύτηκε την ανταλλαγή του συγκεκριμένου mini bus με άλλο 9/θέσιο, το οποίο και αυτό τελικά δεν κατέληξε στο ΚΕΠΕΠ.

Στις 22/8/2005, το mini bus παραλήφθηκε από τον εκπρόσωπο της Μητρόπολης Σιδηροκάστρου και όχι του ιδρύματος, από την «ΟΕΟΑ – ΑΘΗΝΑ 2004» στον Άγιο Κοσμά.

Το mini bus έφτασε στο Σιδηρόκαστρο, αλλά όχι στο ΚΕΠΕΠ, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί. Εντελώς αθόρυβα, ο Μητροπολίτης Μακάριος το «έσφαξε» προκειμένου να αποκτήσει ένα SKODA SUPERB, για τις προσωπικές του μετακινήσεις.

Ο αντιπρόσωπος αυτοκινήτων το κοστολόγησε 22.000 ευρώ. Από την ανταλλαγή με το SKODA SUPERB, προέκυψε μία διαφορά 3.000 ευρώ, την οποία στην συνέχεια ο μητροπολίτης πλήρωσε με δόσεις.

Ακούστε τι δήλωσε στη zougla.gr o αντιπρόσωπος αυτοκινήτων, Γιώργος Ρουστάνης, από τις Σέρρες, ο οποίος αγνοούσε την προέλευση του mini bus.

Η σημερινή διοίκηση του ΚΕΠΕΠ έχει ζητήσει εξηγήσεις τόσο από την Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης, όσο και από τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου.

Όπως καταγγέλλει στη zougla.gr το μέλος του Δ.Σ του ιδρύματος, Γιώργος Βαφείδης, ο Μητροπολίτης Μακάριος τον απείλησε με μηνύσεις, εφόσον συνεχίσει να ασχολείται με το θέμα του mini bus.

Η zougla.gr ζήτησε απαντήσεις από τον μητροπολίτη, που αρνήθηκε κάθε δήλωση.

Την ίδια ώρα που 60 παιδιά του ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου, βαριάς μορφής ΑΜΕΑ, δεν μπορούν να κάνουν μια βόλτα εκτός ιδρύματος, αφού στερήθηκαν ένα ουσιαστικό μέσο για την μετακίνησή τους, ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος απολαμβάνει τις βόλτες του με το πολυτελέστατο SKODA SUPERB. Σεμνά και προπάντων… ταπεινά!

πηγή: zougla.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ:ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΠΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΠΑΜΦΤΩΧΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ, ΠΑΡ΄ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΧΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΕΙΧΕ ΦΥΓΕΙ ΠΑΜΦΤΩΧΟΣ. ΜΑΚΑΡΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΝΞΑ ΕΙΧΑΝ ΕΣΤΩ ΤΟ 1/10 ΤΟΥ ΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΟΤΙΜΙΑΣ ΤΟΥ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: