Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Καταδικαστική απόφαση για την δήμαρχο Χειμάρρας από αλβανικό δικαστήριο

Σε έξι μήνες κάθειρξης, χρηματικό πρόστιμο 500.000 λεκ (περίπου 3.850 ευρώ) και άρση του δικαιώματος άσκησης του λειτουργήματός του καταδικάστηκε από το Πρωτοδικείο Αυλώνας ο δημάρχος της Χειμάρρας και πρόεδρος της Ομόνοιας Βασίλης Μπολάνος.
Ο δικαστής της έδρας δήλωσε ότι αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου του κατηγορούμενου, καθώς η πρόταση του εισαγγελέα ήταν ένας χρόνος κάθειρξης.
Η απόφαση ελήφθη ερήμην του Βασίλη Μπολάνου και του συνηγόρου του. Η ποινή είναι εφέσιμη.
Η δικαστική απόφαση εκδόθηκε λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στα Τίρανα, στις 26-27 Απριλίου.
Σχόλιο από το ΠΑΣΟΚ
Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικών, Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε σχετικά με την καταδίκη του Β.Μπολάνου από το Πρωτοδικείο Αυλώνας: «Τα όσα προηγούνται επί μήνες στην Αλβανία και τα όσα συνέβησαν με την έκδοση της αποφάσεως του Πρωτοδικείου της Αυλώνας που καταδίκασε σε 'κάθειρξη και πρόστιμο' τον πρόεδρο της Ομόνοιας και δήμαρχο Χειμάρρας, κ. Β. Μπολάνο, αποτελούν αποδείξεις των εντονότατων δυσχερειών ως προς την εναρμόνιση της Αλβανίας στον ευρωπαϊκό νομικό και πολιτικό πολιτισμό. Μόνο μια λύση υπάρχει: η αλβανική πολιτεία, τόσο το κράτος όσο και η ίδια η κοινωνία, να άρει την καχυποψία της απέναντι στην ελληνική μειονότητα και να ακολουθήσει το δρόμος της συνύπαρξης και της συνεργασίας.
» Ως ΠΑΣΟΚ, θα παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: