Πέμπτη, 16 Απριλίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΕΝΤΑΧΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ

δώ και λίγες ημέρες, στην ηρωική Κύπρο μας συμβαίνουν αξιοσημείωτα γεγονότα, τα οποία δυστυχώς αποσιωπούνται από τα Μ.Μ.Ε. της Μητροπολιτικής Ελλάδας. Ένας Ελληνοκύπριος Εθνοφρουρός, πιστός στις παραδόσεις της φυλής μας, πέρασε τη πράσινη γραμμή, μπήκε στα κατεχόμενα εδάφη και με μία συμβολική καταδρομική επιχείρηση, υφάρπαξε από ένα φυλάκιο τη τουρκική σημαία, σύμβολο της παράνομης κατοχής της μισής σχεδόν Κύπρου μας, μαζί με στρατιωτικό εξοπλισμό και επέστρεψε πίσω στις ελεύθερες περιοχές. Αυτή ακριβώς η ηρωική πράξη του Ελληνοκύπριου Εθνοφρουρού αποτελεί μία ξεκάθαρη ενέργεια αναπτέρωσης του ηθικού του Κυπριακού Ελληνισμού, ικανής να δυναμώσει ακόμη περισσότερο το Πατριωτικό Κίνημα Αντίστασης, τόσο στη κυρίως Ελλάδα, όσο και στη Μεγαλόνησό.

Και όμως… Ο «Νεκροθάφτης Χριστόφιας» και οι μειωμένης αντιστάσεως συνεργάτες του αντί να παρασημοφορήσουν τον Εθνοφρουρό για την απαράμιλου θάρρους του πράξη, τον έθεσαν υπό κράτηση και παράλληλα επέστρεψαν στον τουρκικό στρατό κατοχής τον στρατιωτικό εξοπλισμό, αλλά και την ίδια την τουρκική σημαία, το σύμβολο του σφαγέα κατακτητή. Έτσι, αντί να δώσουν στον Κυπριακό Ελληνισμό ένα έναυσμα για συνέχιση του Αγώνα Αντίστασης ενάντια στη τουρκική κατοχή της μισής του πατρίδας, τον προτρέπουν με τη τακτική τους αυτή να προσκυνήσει ακόμη περισσότερο τον δυνάστη, που παράνομα κατέχει από το 1974 τα εδαφη μας. Εάν αυτό δεν αποτελεί πράξη εθνικής μειοδοσίας, τότε τι είναι;

Οι «Ανένταχτοι Πατριώτες» αρνούνται να παραμείνουν απαθείς και αδρανείς σε αυτό τον εξευτελισμό. Συντονίζουν τη δράση τους και με άλλους πατριωτικούς φορείς, τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Ελλάδα, και υπόσχονται συμπράσταση, αλληλεγγύη και δράση στα πλαίσια που ο ίδιος ο Εθνοφρουρός όρισε με την ενέργειά του. Ο δεκαεννιάχρονος αδελφός μας που διανύει τη δική του Μεγάλη Εβδομάδα κλεισμένος στα κελιά του φυλακίου της Αθαλλάσας δεν είναι μόνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: