Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ ΤΗΝ ''ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ''

ΜΑΖΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ, ΚΥΠΡΙΩΝ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ



ΧΕΙΜΑΡΡΑ- ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ- ΛΕΥΚΩΣΙΑ
ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ


Ημέρα μνήμης η χτεσινή για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και οι σύλλογοι Ποντίων διοργάνωσαν εκδήλωση στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη οπού κατατέθηκαν στεφάνια ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στη τουρκική πρεσβεία με πρόθεση να παραδώσουν ψήφισμα διαμαρτηρίας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πλάι πλάι και ο Καρατζαφέρης με το Βορίδη (εκλογές έρχονται...) ενώ εκ μέρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ το παρών έδωσε ο αντινομάρχης Αθηνών Xάρης Πασβαντίδης. Η πορεία ήταν εντυπωσιακή με τους Πόντιους να παιζουν παραδοσιακή ποντιακή μουσική ενώ τη παράσταση έκλεψαν Κύπριοι Δρασίτες, Βορειοηπειρώτες αλλά και Ανένταχτοι Πατριώτες που έδωσαν παλμό και δυναμισμό στη πορεία με τα συνθήματά τους.
Όταν έφτασαν στη διασταύρωση στη Βασιλίσσης Σοφίας και Ρηγίλλης οι κλούβες των ΜΑΤ είχαν κλείσει κάθετα το δρόμο ενώ μετά από ώρα άνοιξαν το δρόμο...για να τον κλείσουν λίγο παρακάτω. Οι άντρες των ΜΑΤ παρέμειναν στο σημείο με εντολή της Ντόρας για να μην ενοχληθεί ο κύριος πρέσβης ενώ αφού οι διαπραγματεύσεις απέβησαν άκαρπες (για ένα ψήφισμα που θα κατέληγε να γίνει κωλόχαρτο στη τουαλέτα του Πρέσβη) οι συγκεντρωμένοι έκλεισαν ξανά τη Βασιλίσσης Σοφίας, σχημάτησαν κύκλο και άρχισαν να χορεύουν Πυρρίχιο. Οι προσπάθειες των υπευθύνων να μεταπείσουν τους αστυνομικούς που εκτελούσαν άνωθεν εντολές να περάσει μια αντιπρωσωπία για να παραδώσει το ψήφισμα ή να το θυροκολλήσει στη πόρτα της πρεσβείας έπεσαν στο κενό αφού οι αξιωματικοί τους πρότειναν να το αφήσουν στο δέντρο!!!

Αυτή είναι η ξεφτίλα του γραικυλικού ελλαδικού κράτους. Ενός κράτους που δε σέβεται τις χιλιάδες των νεκρών της Ποντιακής Γενοκτονίας φοβούμενο μη χαλάσει η ψευτοφιλία με τους Τούρκους.
Αν έστω και ένας Πόντιος ψηφίσει τα κόμματα που ξεπούλησαν την ιστορία στο βωμό της ψευτοφιλίας τότε δεν είναι άξιος να λέγεται Πόντιος. Οι Πόντοι είναι Τραντέλληνες, όχι ραγιάδες.



http://egersis.blogspot.com/2009/05/blog-post_5936.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: