Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Τα κανάλια και οι εφημερίδες "έθαψαν" το ψήφισμα του 10ου παγκόσμιου παμμακεδονικού συνεδρίου


Προσπάθεια καταβλήθηκε να μην ακουστεί το ψήφισμα με τις αποφάσεις του 10ου παγκόσμιου συνεδρίου των παμμακεδονικών ενώσεων, αφού τα κανάλια και οι εφημερίδες το "έθαψαν" κανονικά, μάλλον επειδή οι διατυπώσεις του δεν συμφωνούν με τη γενική γραμμή του κατεστημένου για σύνθετη ονομασία και ξεπούλημα του ονόματος στους σλαυοσκοπιανούς. Το παραθέτουμε αυτούσιο.


Κατά τη διάρκεια του 10ου παγκοσμίου συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων, οι εργασίες του οποίου έληξαν χτες το βράδυ με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ελήφθησαν μεταξύ άλλων οι παρακάτω αποφάσεις υπό μορφήν ψηφίσματος, τις οποίες ανακοίνωσε από το μικρόφωνο η Ύπατη Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής Νίνα Γκατζούλη, η οποία πέραν του ψηφίσματος κατέθεσε και επιστολή πανεπιστημιακών και διανοουμένων της Αμερικής που τάσσονται ανεπιφυλάκτως στο πλευρό της Ελλάδας :

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

"Διαφωνούμε έντονα με την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να δεχθεί σύνθετη ονομασία πριν καν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις. Η ονομασία Μακεδονία είναι αναμφίβολα ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Η ιστορία της Μακεδονίας και η ελληνική ονομασία της δεν είναι διαπραγματεύσιμα και ως ιστορική κληρονομιά δεν δύναται να παραχωρηθούν σε τρίτους. Προσμένουμε όπως η μόνιμη ονομασία της χώρας ΠΓΔΜ θα εκφράζει την πολυεθνική της υπόσταση και θα επιτρέψει όλους τους κατοίκους της να συνυπάρχουν ειρηνικά. Επομένως στο όνομα πρέπει να υπάρχει εθνολογικός και όχι γεωγραφικός
προσδιορισμός. Πότε δεν θα δεχτούμε για τη χώρα της ΠΓΔΜ οποιαδήποτε ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγά του και να μην αφήνει υπονοούμενα για τη γλώσσα και τους κατοίκους της.
Ζητούμε όπως δοθούν σε ελληνικής προελεύσεως κατοικούντων στις χώρες της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι ιερό μας καθήκον να εξακολουθήσουμε τον αγώνα για τα δίκαια της Μακεδονίας μας. Το απαιτεί η ιστορία.
Ζητούμε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ώστε ο ελληνικός λαός να έχει την τελευταία λέξη στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ".

Το ψήφισμα υπογράφουν η Ύπατη Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής Νίνα Γκατζούλη, ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αυστραλίας Δημήτρης Μηνάς, Ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Ευρώπης, ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Παντελεήμων και ο Πρόεδρος των Μακεδονικών τμημάτων Αφρικής Αμύντας Παπαθανασίου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα δουλευεις μεχρι να πεθανεις αλλα η μακεδονια θα ειναι ελληνικη για να θαφτεις παλιο μαλακα

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤ΄ΑΝΑΡΧΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ.