Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Επιτέλους, ξεβρώμισε ο τόπος...

Με μεγάλη μου χαρά πληροφορήθηκα σήμερα ότι το βρωμερό blog gate32, για το οποίο σας είχα μιλήσει σε χτεσινή ανάρτηση, δεν υπάρχει πια στην μπλογκόσφαιρα.
Χτες είχα αδικήσει την Google, καθώς αναρωτιόμουνα γιατί η τόσο ευαίσθητη εταιρεία δεν κατεβάζει αυτό το blog. Δεν είχα προσέξει και μου το επεσήμαναν πολλοί φίλοι ότι δεν ήταν blogspot, αλλά wordpress.

Πολλοί άλλοι φίλοι το είχανε καταγγείλει στις αρμόδιες αρχές και επιτέλους το υβρεολόγιο "κατέβηκε".

Ναι, ξεβρώμισε ο τόπος, αλλά φοβάμαι ότι αυτό είναι προσωρινό. Θα ξανανέβει με άλλη ονομασία, με άλλους κωδικούς, πιθανά από άλλον πάροχο και θα συνεχίσει να μας βρίζει τις μανάδες, τα παιδιά μας, τα ιερά και τα όσια. Και μαζί μ'αυτό, συνεχίζουν και όλο και ξεπηδάνε και καινούργια εκατοντάδες άλλα ανάλογα blogs, "δικά" μας και ξένα.

Γιατί, για να λέμε αλήθειες και να μην κρυβόμαστε, αν ανεχόμαστε αντίστοιχους γαλανόλευκους οχετούς, δεν υπηρετούμε κανένα εθνικό ιδανικό, αντίθετα δίνουμε βήμα και επιχειρήματα σε αυτούς που γουστάρουνε "φαύλους κύκλους".
Πρέπει όλοι μας να είμαστε σε επιφυλακή, για να διαφυλάξουμε το αγαθό της ελεύθερης επικοινωνίας από όλους αυτούς, που μετατρέπουν την ελευθερία του λόγου σε ασυδοσία και δίνουν επιχειρήματα σε "χαρτογιακάδες" να ονειρεύονται μέσα λογοκρισίας και τιθάσευσης ενός μέσου επικοινωνίας, που δεν μπορούνε να ελέγξουνε και να χαλιναγωγήσουνε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: