Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΝΕΝΩΣΕΩΝ ΔΗΜΩΝ ΘΑ ΛΕΓΟΤΑΝ "ΣΑΡΑΓΚΟΥΣΗΣ"...



Το 1998, η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να εξευτελίσει τον Καποδίστρια, δίνοντας το όνομά του στο εκτρωματικό σχέδιο συνενώσεων που είχε εκπονηθεί με σκοπό να εξασφαλίσει τη νίκη του κόμματος αυτού στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης. Τώρα, τα μπουμπούκια της κυβέρνησης αποφάσισαν να εξευτελίσουν τον Καλλικράτη, δίνοντας το όνομά του στο δεύτερο σχέδιο κοπτοραπτικής που ετοιμάζουν ώστε, βοηθούσης και της παροχής ιθαγένειας και ψήφου στους λαθρομετανάστες, να εξασφαλιστεί η κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ στη Αυτοδιοίκηση.

Τη συνταγή τη γνωρίζετε: τα όρια των νέων δήμων θα γίνουν βάσει των εκλογικών συσχετισμών στις διάφορες περιοχές, το ίδιο θα γίνει και με τα όρια των νέων Περιφερειών. Για την περίπτωση, τώρα, που κάποιες Περιφέρειες ξεφύγουν από τον έλεγχο του ΠΑΣΟΚ, οι κυβερνώντες φτιάχνουν το θεσμό των 7 Γενικών Διοικήσεων, οι επικεφαλής των οποίων θα διορίζονται από την κυβέρνηση!!!

Ποιά η πρόοδος δηλαδή, αφού οι σημερινές Νομαρχίες μετατρέπονται σε Περιφέρειες αλλά και οι σημερινές Περιφέρειες σε Γενικές Διοικήσεις; Τί καταργείται; Πάλι διορισμένος θα είναι ο Διοικητής της Γενικής Διοίκησης που θα έχει διευρυμένες αρμοδιότητες, όπως σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας. Και μάλιστα στις αρμοδιότητες που θα δοθούν στους Γενικούς Διοικητές θα είναι και η μεταναστευτική πολιτική...

Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι καμία πρόοδος για το καλό της πατρίδας, για το καλό του κράτους, για το καλό του λαού δεν θα υπάρξει. Ούτε καν το δήθεν όφελος από τη μισθοδοσία πολύ λιγότερων δημάρχων και αντιδημάρχων θα μείνει, αφού θα απορροφηθεί και με το παραπάνω από τα έξοδα δημιουργίας των νέων δομών. Αποκλειστικός σκοπός της ξενοκίνητης κυβέρνησης που έχουμε, είναι η διαιώνιση της κυριαρχίας του ΠΑΣΟΚ, αφενός μέσω των αλλαγών σε επίπεδο Περιφέρειας και αφετέρου μέσω της δημιουργίας λιγότερων, ευκολότερα ελεγχόμενων Δήμων και δημάρχων.

Αναμένεται η επιβεβλημένη αντίδραση των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, των τοπικών κοινωνιών αλλά και των σημερινών αξιωματούχων της Αυτοδιοίκησης, που έχουν χρέος απέναντι στις τοπικές κοινωνίες που τους εξέλεξαν.
ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΤΩΡΑ!

Πηγή: http://patriotikoslogos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: