Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Τα πομακόπουλα του Μεγ. Δέροιου τραγουδάνε: από τη γη μου αρνιέμαι να παραδώσω μία σπιθαμή!

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010.

Το ιστολόγιο της Αντιπαρακμής με πλήθος φίλων από διάφορα μέρη της Ελλάδας έζησε για μία ακόμη φορά τη συγκίνηση του εορτασμού της Εθνικής μας εορτής στο πομακοχώρι Μεγάλο Δέροιο του Έβρου, εκεί όπου η ακούραστη δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, μαζί με τις εξαίρετες δασκάλες Σουμάκα Ζαφείρω (τελετάρχης της εκδήλωσης) και Ελπίδα Τζώρτζη (συντονίστρια της χορωδίας) , συνεχίζουν να προσφέρουν στον Ελληνισμό, κόντρα στα σχέδια του Τουρκικού Προξενείου για εκτουρκισμό των Πομάκων.


Δείτε το βιντεάκι και καμαρώστε τα μικρά πομακόπουλα χαριτωμένα να τραγουδάνε "αρνιέμαι σ' οποιονδήποτε να δώσω από τη γη μου μια σπιθαμή".
Εν μέσο οικονομικής κρίσης και ενός ευρύτερου κλίματος απογοήτευσης, ήταν ίσως το καλύτερο μήνυμα που ακούσαμε φέτος.




Θυμίζουμε στους αναγνώστες μας ότι πριν μία μόλις εβδομάδα, η κ.Χαρά Νικοπούλου βραβεύτηκε για την μαθητική εφημερίδα (σε Πανελλήνιο διαγωνισμό).
Στιγμιότυπα από τη βράβευση αλλά και τα λόγια της κ. Νικοπούλου μπορείτε να δείτε εδώ:

http://www.youtube.com/watch?v=5lSxamCJZk0&feature=player_embedded


Τέλος θα συγχαρούμε:
  • τους νέους της ΠΕΟΦ (Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωσης Φοιτητών) που κατά δεκάδες πλαισίωσαν για μία ακόμη φορά την εκδήλωση
  • την ΣΦΕΒΑ και τον ΠΑΣΥΒΑ (που παρά την ταυτόχρονη στήριξη τους στο χώρο της Β.Ηπείρου δεν παρέλειψαν να στείλουν εκπροσώπους)
  • την εφημερίδα "Αντιφωνητής" που κρατάει ειλικρινά ΕΠΑΛΞΕΙΣ στην ακριτική μας Θράκη (να θυμίσουμε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια συλλογής υπογραφών για να κλείσει το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή από τη σελίδα http://proxeneio-stop.org)
  • την ασυμβίβαστη δημοσιογράφο του "Χρόνου" Κομοτηνής Μελαχροινή Μαρτίδου
  • τους Νομαρχιακούς και δημοτικούς συμβούλους της ευρύτερης περιοχής όπως τον κ. Γοδοσίδη Δημήτριο που πάντα βρίσκεται στο πλευρό της Χαράς Νικοπούλου
  • τον δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης κ.Γιάννη Κουριαννίδη
  • τους εκπροσώπους του στρατού και της αστυνομίας
  • τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου "Αριστοτέλης" της Θεσσαλονίκης
  • και φυσικά όλους τους Έλληνες πομάκους κάτοικους του Μεγάλου Δεροίου που μπορούνε επιτέλους και αυτοί να εορτάζουν χωρίς φόβο την εθνική μας επέτειο





ί


Δεν υπάρχουν σχόλια: