Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2010

Επειγόντως αναζητείται ΕΘΝΙΚΟΦΡΩΝ ηγέτης...!

www.ellinikiafipnisis.blogspot.com

Γράφει ο Σωτήρης Ζαφειρακόπουλος
Το πολιτικό σύστημά «μας» νοσεί και καταρρέει
Ότι το πολιτικό σύστημά «μας» νοσεί και καταρρέει είναι γεγονός. Διαπιστώνει τούτο, ακόμη και ο πλέον άσχετος περί τα πολιτικά, πολίτης. Ητοι, διαπιστώνει ότι πέραν της διαφθοράς που έδωσε και πήρε επρόκειτο περί σειράς εκ των ουκ άνευ τετριμμένων και, εις το βάθος τους, άνευ φιλοσοφικής βάσεως «αρχών» - αρχόντων, που διώκησαν τον Τόπο επί πολλά έτη χωρίς, ουσιαστικώς, τις βάσεις που πρέπει να διέπουν μια ηγεσία στην ανθρώπινη κοινωνία.
Όταν δεν ασχολείσαι, σοβαρώς, με την κοινωνία, όταν δεν αντιλαμβάνεσαι ότι ο πολίτης πρέπει να έχει ιδανικό πρότυπο, το οποίο πρέπει (τουλάχιστον) να μιμηθεί και να ενσωματώσει στην συνείδησί του ως πεμπτουσία κανόνος στην διαβίωσί του, μπορεί μεν να επιτύχης ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ την καθοδήγησί του και την ποδηγεσία του, αλλά, τελικώς, θα αποτύχης.
Αυτό – τούτο συνέβη και εν προκειμένω: Ο Ελληνικός Λαός αντελήφθη ότι οι πολιτικοί του άρχοντες το μόνο που επιδιώκουν είναι κατά πρώτον η αρπαγή και ακολούθως η εκμετάλλευσις των δυνατοτήτων του, είτε στον επαγγελματικό, είτε στον κοινωνικό βίο του και εν ταυτώ ότι στόχο έχουν την εξουσία για την εξουσία. Πολύ απλά για το συμφέρον τους και μόνον γι’ αυτό να κυβερνούν. Αυτά, ο γράφων τα έχει περιγράψει και σε άλλο, προηγούμενο, κείμενό του, επισημαίνοντας ότι η κατάρρευσις του συστήματος έρχεται.
Και ότι μπροστά μας δεν υφίσταται απλά και μόνον η «αναθεώρησις» του πολιτικού συστήματος, αλλά η πλήρης αντικατάστασίς του. Από ένα πολιτικό σχήμα, από ένα κόμμα του οποίου η σύνθεσις και το ιδεολόγημα πρέπει να είναι εντελώς ριζοσπαστικού χαρακτήρα. Εάν θέλουμε, δηλαδή, να ομιλούμε πραγματικά για μια νέα αρχή.
Read more...

Δεν υπάρχουν σχόλια: