Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Ο Παπατόλιας και οι 'πρωτοβουλίες' του για τους Μεσογειακούς Αγώνες

Τα υπερφίαλα λόγια για τους Μεσογιακούς Αγώνες ξεκίνησαν από την πρώτη ανάληψης των καθηκόντων του Απ. Παπατόλια.

Πρώτη 'πρωτοβουλία' η κατάρτιση προγράμματος εθελοντισμού που θα ενίσχυε την υποψηφιότητα της Μαγνησίας για τους Μεσογιακούς Αγώνες. (δημοσίευμα 9/1/2007). Έμειναν στις ανακοινώσεις...

Ακολούθησε άλλη 'πρωτοβουλία': Η παρουσίαση πλαισίου παρεμβάσεων, που...
θα δρομολογούνταν ενόψει του 2013, από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είτε ασκώντας αυτοτελώς το ρόλο της, είτε εποστηρίζοντας τη δράση των δήμων και της Οργανωτικής Επιτροπής (δημοσίευμα 10/2/2008). Από τις μακροσκελείς ανακοινώσεις δεν προχώρησε τίποτα.

Το μόνο που έγινε ήταν να προκληθεί έντονη δυσαρέσκεια του δήμου Βόλου (15/2/2008) και να πυροδοτηθούν αντιδράσεις από την ΤΕΔΚ Μαγνησίας, που βρέθηκε στο πλευρό του δημάρχου Βόλου. Αδυναμία συνεργασίας δηλαδή ακόμη και για τους δήμους στον ίδιο νομό. Το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης παρουσιάστηκε σε ειδική συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου.

Τότε ο Απ. Παπατόλιας ξεκαθάριζε ότι παρά τις αντιδράσεις η ΝΑΜ δεν θα κάνει βήμα πίσω από τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει. Πότε άραγε τις ανέλαβε;

Δήλωνε ταυτόχρονα τη σαφή και ρητή αντίθεση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας στη διάσπαση των αθλημάτων (13/2/2008 και 15/2/2008), αποδεικνύοντας ανακολουθία λόγων, όταν τον Φεβρουάριο του 2010 και ενώ είχε ήδη βάλει πλώρη για την αιρετή Περιφέρεια συμφωνούσε με τη διασπορά των αθλημάτων (9/2/2010)

Φωτοβολίδα αποτέλεσε και η πρωτοβουλία να καλέσει την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή στην κατεύθυνση διαμόρφωσης ενός τοπικού σχεδίου διάσωσης των Μεσογειακών Αγώνων (11/4/2009)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ν. Τσούκαλης: Επικίνδυνη η επένδυση στον Αστακό

Μιας εξαρχής, ως Δημοκρατική Αριστερά δηλώσαμε ξεκάθαρα ότι θέλουμε ξένες επενδύσεις να έλθουν, να εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Παρατηρούμε όμως μια πανικόβλητη κυβέρνηση να λέει «Ναι σε όλα» χωρίς να αξιολογεί τις επιπτώσεις (που μπορεί να αποδειχτούν μη αναστρέψιμες) με κίνδυνο να υποθηκεύσει με τις επιλογές της, το μέλλον της χώρας.
Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να λέει αδιακρίτως «ναι» σε κάθε μια επένδυση που προτείνεται. Αναφέρομαι στην επένδυση του Κατάρ, που κύριο μέγεθός της αποτελεί η Μονάδα LPG στον Αστακό, ισχύος 1.000 MW. Θα είναι η μεγαλύτερη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της χώρας! Η συγκεκριμένη επένδυση αλλάζει άρδην τον διαμετακομιστικό χαρακτήρα του λιμανιού, αλλά και τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της ευρύτερης περιοχής, μετατρέπει την περιοχή σε ενεργειακό κέντρο μεγάλης μάλιστα επικινδυνότητας. Το LPG δεν είναι ένα «αθώο» αέριο. Δεν είναι το φυσικό αέριο.Είναι το υγραέριο! Γι' αυτό και υπάγεται στην οδηγία «Σεβέζο» ως επικίνδυνη βιομηχανική εγκατάσταση (κίνδυνος από έκρηξη, με επιπτώσεις σε ακτίνα χιλιομέτρων).
Η απόλυτη ανάγκη για προσέλκυση επενδύσεων δεν μπορεί να μετατρέψει τη χώρα μας σε τόπο εγκατάστασης τέτοιων επιχειρήσεων που καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν επιδιώκει να αποδεχθεί στο έδαφός της (το μεγαλύτερο μέρος αυτής της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας φέρεται να προορίζεται για εξαγωγή στην Ιταλία!)
Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός