Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΜΠΡΑΒΟ!!!

Χρυσό μετάλλιο η Ιουλιέτα Μουκουβάλα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Τζούντο!!!


Η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα κατέγραψε ακόμη μία σημαντική διεθνή επιτυχία στο ενεργητικό της, καθώς κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού, στην κατηγορία των -57 κιλών και προσθέτοντας 100 βαθμούς και άνοδο αρκετών θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη, που μετράει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.Η πρωταθλήτρια του Νικηφόρου Ανατολής ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου των νικητών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού εξασφαλίζοντας παράλληλα 100 πολύτιμους βαθμούς στην κατηγορία των -57 κιλών, στην προσπάθεια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.Η Γιαννιώτισα τζουντόκα, σημείωσε συνολικά τέσσερις νίκες, όλες με Ippon. Αρχικά επικράτησε της Νατάλια Μουσάγιεβα από το Αζερμπαϊτζάν, ενώ στον αμέσως επόμενο γύρο νίκησε την Ουκρανή, Ολένα Σάικο. Στον ημιτελικό, έκαμψε την αντίσταση της Λιζάρ Μπεν Μελέχ από το Ισραήλ, για να πετύχει ακόμη μία νίκη στον τελικό, επί της Γερμανίδας, Βιόλα Βέχτερ. Οι δύο αθλήτριες είχαν αναμετρηθεί και στο Παγκόσμιο του Τόκιο, με την Μπουκουβάλα να αναδεικνύεται νικήτρια και σε εκείνη τη «μονομαχία».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Αστακός και οι "δαγκάνες" του


Μπορεί η ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) να εξέδωσε σε χρόνο ρεκόρ (σε λιγότερο από ένα μήνα) θετική γνωμοδότηση για την άδεια παραγωγής της μονάδας ηλεκτρισμού, αλλά η αρμόδια υπουργός ΥΠΕΚΑ Τ. Μπιρμπίλη, που έχει την τελική ευθύνη για την έκδοση της άδειας, δεν κάμπτεται. Η επένδυση του Αστακού χρειάζεται μελέτη επικινδυνότητας, διότι υπάγεται στους όρους της Οδηγίας Σεβέζο ΙΙ. Καθώς επίσης και μελέτες περιβαλλοντικής σκοπιμότητας. Τίποτε απ' αυτά δεν υπάρχει.
Αλλά και η σύνθεση του επιχειρηματικού σχήματος των επενδυτών είναι αδιαφανής. Μέχρι και η off shore εταιρεία που πρωταγωνίστησε στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου συμμετέχει, σύμφωνα με πληροφορίες. Και πάντοτε παραμένουν οι υποψίες για την αδιευκρίνιστη εμπλοκή προσώπων του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.
Υπάρχει και κάτι ακόμη πιο σοβαρό. Σε ποιο εθνικό σχέδιο έχει ενταχθεί η επένδυση στον Αστακό; Η μονάδα θα παράγει ηλεκτρισμό για εξαγωγή στην Ιταλία. Έχει αναλάβει δεσμεύσεις η γειτονική χώρα και έναντι ποίων όρων να αγοράζει το ρεύμα;
Ο Αστακός, λοιπόν, έχει "πολύ φαγητό".