Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά ψηφίζουμε

Γράφει ο Gianapo




Κάποτε στην αρχαία γΕλλάδα τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Οι προγονοί μας ανακάλυψαν στην δημοκρατία τον ασφαλέστερο τρόπο διακυβέρνησης. Οι Αθηναίοι πολίτες συγκεντρώνονταν στην αγορά και εκεί συζητούσαν όλα τα προβλήματα της πόλης. Αποφάσιζαν την διακυβέρνηση της πόλης εστιάζοντας στο κοινό καλό, στην ειρήνη και την ευημερία των πολιτών. Εκείνη την εποχή στην Αθήνα, στοχαστές φιλόσοφοι, ρήτορες, σοφιστές, αλλά και απλοί πολίτες, προώθησαν την γνώση, τις επιστήμες, την πολιτική και την Δημοκρατία.

Στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της γΕλλάδας εκείνη την εποχή κτίστηκαν μνημεία που έμειναν να στολίζουν με την ομορφιά τους και την απαράμιλλη τεχνική τους τις μέρες των γΕλλήνων έως σήμερα, αλλά και να λαμπρύνουν τον κόσμο μας.
Από τότε, πέρασαν αιώνες πολλοί, τα πράγματα άλλαξαν, η Δημοκρατία εξελίχθηκε και οι γΕλληνες, σταμάτησαν να συζητούν, να σκέφτονται, να δημιουργούν και επαναπάφθηκαν στην δόξα των προγόνων τους.
..............................
.........................................................................................................................................
Καλώς ήρθατε στο σήμερα.
Σήμερα οι γΕλληνες ονομάζουν Δημοκρατία την φαυλοκρατία, αναθέτουν την διακυβέρνηση της χώρας σε φαύλους, ψηφίζουν λαμβάνοντας υπόψη το προσωπικό τους συμφέρον, αδιαφορούν για την καταλήστευση του δημοσίου πλούτου, κλείνουν τα αυτιά τους σε όσους προσπαθούν να τους αφυπνίσουν και χειροκροτούν ζαλισμένοι πολιτικούς υπνωτιστές που το μόνο που ξέρουν είναι να κοιμίζουν το λαό με τους λόγους τους.
Οι σημερινοί πολιτικοί, αφού σπατάλησαν τους πόρους του Κράτους για τα επόμενα πενήντα χρόνια, δανείζονται με επαίσχυντους όρους από συμμάχους ληστές, αδιαφορώντας για το μέλλον των ίδιων των παιδιών τους.
.......................................................................................................................................................................
Αύριο, όταν η γΕλλάδα θα πάψει να ανήκει στους γΕλληνες, όταν οι τόκοι των σημερινών δανείων γίνουν θηλιά στο λαιμό μας, όταν οι ληστές σύμμαχοι μας βάλουνε χέρι στα ιερά και όσια μας, όταν ακόμα και τα δημιουργήματα των προγόνων μας περάσουν στα χέρια τους, όταν έδαφος, υπέδαφος, εναέριος και θαλάσσιος χώρος γίνουν κτήμα τους......
Τότε θα είναι αργά.
Γιαυτό αγωνίσου σήμερα, τώρα.

http://saktsak.blogspot.com/2011/01/blog-post_3666.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: