Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

Παραλήρημα Σκοπιανών εξωτερικού...!

www.ellinikiafipnisis.blogspot.com

Γράφει ο Τηλέμαχος Κόκκος
Ψήφισμα- προειδοποίηση προς τους πολιτικούς της ΠΓΔΜ έστειλαν οι οργανώσεις ομογενών των Σκοπίων και δημοσιεύθηκε αυτούσιο στο σύνολο σχεδόν του Τύπου της γείτονος!
Υπό τον τίτλο «Το όνομά μας είναι Μακεδονία» και χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις περί προδοσίας και ζητώντας άμεση διακοπή των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, γράφουν: «Εάν οποιαδήποτε κυβέρνηση αποφάσιζε να αλλάξει το όνομα της πΓΔΜ, αυτή θα μείνει στην ιστορία, ως προδοτική για τον μακεδονικό’ λαό. Ο ηγέτης του κόμματος της «Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας για την Μακεδονία» (Социјалдемократскиот сојуз на Македонија,- SDSM), Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, έχει κάνει εδώ και καιρό ένα βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, με συνεχείς εκκλήσεις για την αλλαγή του ονόματος, για να ενταχθεί η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.
Χρησιμοποιεί, μάλιστα, τα αντιπολιτευτικά μέσα ενημέρωσης για να ενσταλάξει φόβο στον μακεδονικό λαό, ότι χωρίς την ένταξη στις Ευρωατλαντικές Οργανώσεις απειλείται η κατάρρευση...
της ‘Μακεδονίας’, αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους το MHMRI και το AMHRC. (σ.σ. MHMRI= Macedonian Human Rights Movement International και το AMHRC= Australian Macedonian Human Rights Committee)
Ο Τσερβενκόφσκι επικρίνει, με ειρωνεία, το κόμμα του Γκρουέφσκι VMRO-DPMNE, για τη διατήρηση των διαπραγματεύσεων για το όνομα, ενώ όταν ήταν πρόεδρος της πΓΔΜ (ФИРОМ), οι προτάσεις γίνονταν δεκτές από τον Νίμιτς.
Read more...

Δεν υπάρχουν σχόλια: