Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Το επόμενο "θερμό" σημείο του πλανήτη θα είναι τα Σκόπια σύμφωνα με την Pravda...!

www.ellinikiafipnisis.blogspot.com

Περίεργο δημοσίευμα της Pravda για ...τη "Μακεδονία"...!
Ένα δημοσίευμα τη Pravda για την επιβίωση των Σκοπίων, αναδημοσιεύουμε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα Σκόπια μπορεί να είναι το επόμενο θερμό σημείο του πλανήτη. Σ΄ όλο το δημοσίευμα τα Σκόπια ,αναφέρονται ως "Μακεδονία".
"Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας μπορεί να γίνει το επόμενο θερμό σημείο στον κόσμο.
Πρόσφατα, το υπουργείο Εσωτερικών κάλεσε τους διαχειριστές του Facebook να μπλοκάρουν τα προφίλ των χρηστών που υποκινούν εθνοτικές διαμάχες. Δεν αποκλείεται η χώρα σύντομα να γίνει πεδίο μιας σύγκρουσης ανάμεσα σε “Σλαβομακεδόνες” και αλβανούς. Στα μέσα Φεβρουαρίου στην πρωτεύουσα της χώρας των Σκοπίων μια φιλονικία ξέσπασε μεταξύ “Μακεδόνων” και Αλβανών. Στους τελευταίους δεν άρεσε το γεγονός ότι μια ορθόδοξη εκκλησία θα χτιστεί στο κέντρο της πόλης.
Ως αποτέλεσμα, οκτώ άτομα, συμπεριλαμβανομένων των αστυνομικών που προσπάθησαν να βάλουν τάξη, τραυματίστηκαν .
Μετά το συμβάν το υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε από το Facebook να απενεργοποιήσει το προφίλ και τις σελίδες των ομάδων που προκαλούν εθνοτικό μίσος. Η αστυνομία τόνισε ότι το δίκτυο χρησιμοποιείται από εξτρεμιστές για την προώθηση του μίσους και της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας, η οποία μπορεί να απειλήσει τη κρατική υπόσταση.
Οι ανησυχίες των δυνάμεων ασφαλείας έχουν βάση. Περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού από τα δύο εκατομμυρία της χώρας είναι Αλβανοί. Οι χάρτες της «Μεγάλης Αλβανίας» που εκδόθηκαν στην Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο προκαλούν.
Read more...

Δεν υπάρχουν σχόλια: