Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

Εκδήλωση για την Ε.Ο.Κ.Α στη Λάρισα

Συμπληρώνονται εφέτος 56 έτη από την έναρξη του ένοπλου Απελευθερωτικού Αγώνα της Εθνικής Οργανώσεως Κυπρίων Αγωνιστών (Ε.Ο.Κ.Α.), για την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού από την μαρτυρική Μεγαλόνησο Κύπρο και την Ένωσή της με την Μητέρα Ελλάδα.

Με αφορμή την ως άνω εθνική επέτειο, ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος (Π.Ε.Σ.) ΕΛΛΗΝΟΚΡΑΤΕΙΝ διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση τιμής και μνήμης των αγωνισθέντων, φονευθέντων ή απαγχονισθέντων ηρώων και του τιτάνιου Αγώνα που διεξήγαγαν, ο οποίος γονάτισε την κραταιή και ύπουλη Βρεταννική Αυτοκρατορία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην...
πλατεία Αγίου Βησσαρίωνος (Λαού) στην Λάρισα, έμπροσθεν του ανδριάντα του θρυλικού Αρχηγού της Ε.Ο.Κ.Α. Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα-Διγενή, την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 και ώρα 12:30 μ.μ.. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς όλους και δεν θα σταλούν ιδιαίτερες προσκλήσεις, έχουν δε κληθεί και θα συμμετάσχουν πατριωτικά και εθνικιστικά σωματεία από την Κύπρο και όλη την Ελλάδα.

Θα προηγηθούν χαιρετισμοί και ομιλίες σχετικά με το ιστορικό της επετείου, κατάθεση στεφάνων και προσκλητήριο νεκρών. Ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στην προσωπικότητα και την δράση του Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα, που εγκαινίασε στην σύγχρονη παγκόσμιο Ιστορία το αντάρτικο πόλεων, του «αξίου τέκνου της Πατρίδος», που απετέλεσε πρότυπο και για άλλους αγωνιζόμενους λαούς, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση τον IRA στην κατεχόμενη από τους Βρεταννούς Βόρειο Ιρλανδία. Θα ακολουθήσει δε πορεία διαμαρτυρίας στις κεντρικές οδούς της πόλεως Λαρίσης εναντίον της συνεχιζόμενης κατοχής της ελληνικωτάτης Κύπρου από Τούρκους και Εγγλέζους και υπέρ δικαιώσεως του χρόνιου αιτήματος «ΕΛΛΑΣ – ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΩΣΙΣ».

Σήμερα, δυστυχώς, η εποποιία της Ε.Ο.Κ.Α., στην οποία μάλιστα πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραμάτισε η γεμάτη φιλοπατρία άλκιμη μαθητιώσα νεολαία, δεν διδάσκεται στα σχολεία της «Ελληνικής Δημοκρατίας». Ίσως, οι κρατούντες φοβούνται μήπως οι νέοι, γνωρίζοντας τί εστί πραγματική Ελευθερία, πάρουν την ανηφοριά και τα μονοπάτια που οδηγούν στα σκαλοπάτια Της, όπου δεν έχουν θέση οι ριψάσπιδες, οι ιδιοτελείς, οι προσκυνημένοι.

Φόρο τιμής στον Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. για Ελευθερία αποτελεί και η προσεχής αυτή εκδήλωση. Η παρουσία όλων μας λογίζεται απαραίτητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: