Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Με επιτυχία η επέτειος Αυτονομίας στο Δελβινάκι. Ο μητροπολίτης Ανδρέας έκανε έκκληση για ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ



Κοινή ανάρτηση των Ιστολογίων Ρωμαίϊκο-Οδοιπορικό και Αντιπαρακμή.



Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και έντονο αγωνιστικό φρόνημα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις της Ι.Μ. Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής & Κονίτσης στο ακριτικό Δελβινάκι, για να τιμηθεί η υπογραφή της Επετείου αυτονομίας της Β.Ηπείρου, τον Μάϊο του 1914, 4 μήνες μετά από την ανακήρυξη της Αυτονομίας και την έναρξη του ένοπλου αγώνα.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, Κυριακή, 22 Μαΐου 2011, πραγματοποιήθηκε στο ηρωϊκό Δελβινάκι η καθιερωμένη εκδήλωση για την Επέτειο του Αυτονομιακού Αγώνος της Βορείου Ηπείρου και για την υπογραφή του «Πρωτοκόλλου της Κερκύρας» (Φεβρουάριο και Μάϊο αντίστοιχα), κατά το έτος 1914.



Ο ΠΑΣΥΒΑ , οι νέοι της ΣΦΕΒΑ, Βορειοηπειρώτες και λαός πολύς προσήλθε στο προσκλητήριο της Ιεράς Μητροπόλεως. Μετά την αρχιερατική Θεία Λειτουργία, εψάλη το Μνημόσυνο των πρωτεργατών της Αυτονομίας, καθώς και των κατά καιρούς αδίκω θανάτω θανατοθέντων Βορειοηπειρωτών και κατετέθη στέφανος στον τάφο του αοιδίμου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ που βρίσκεται στον περίβολο του Μητροπολιτικού Ναού. Ακολούθησε η ομιλία του Σεβασμιωτάτου κ. ΑΝΔΡΕΟΥ και η ειρηνική πορεία μέχρι το ηρώον της κωμοπόλεως. Μετά το τρισάγιο και τον Εθνικό Ύμνο εγκρίθηκε δια βοής το ακόλουθο


Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Η συνέχεια στο http://antiparakmi.blogspot.com/2011/05/2011.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: