Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Τα κοράκια ζουν και βασιλεύουν. Τετραπληγικός χάνει το σπίτι του για 1.466, 36 ευρώ


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ...

Ένας ασθενής με τετραπληγία, η σύζυγός του και τα τρία τους παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο λόγω χρέους 1.466, 36 ευρώ σε ιδιώτη ο οποίος βγάζει το σπίτι τους στον πλειστηριασμό.

Ο 61χρονος Δημήτρης Καφέτσης αδυνατεί να αποπληρώσει τον οφειλέτη του αφού είναι κατάκοιτος και βρίσκεται σε πρόγραμμα αποκατάστασης λόγω ισχαιμικής εγκεφαλοπάθειας εδώ και δύο χρόνια. Η οικογένεια του πλέον ζει με περιορισμένο εισόδημα που δεν ξεπερνάει τα 500 ευρώ το μήνα. Η σύζυγος, δεν γνωρίζει από πού έχει προκύψει αυτή η οφειλή αφού λόγω της κατάστασης υγείας του άνδρας της δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του.
Ήδη ήρθε αντιμέτωπη με την πρώτη απόπειρα πλειστηριασμού, πριν λίγες μέρες η οποία ανεστάλη καθώς δεν βρέθηκε πλειοδότης για το ακίνητο.

Το σπίτι που έχει στην κατοχή της η οικογένεια Καφετσή είναι αξίας άνω των 300.000 ευρώ,και με τον ισχύοντα νόμο προστατεύονται περί μη κατάσχεσης της μοναδικής κατοικίας του δανειοληπτών για χρέη σε πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια και του πρόσφατου ΠΔ για αναστολή των κατασχέσεων μέχρι του ποσού 200.000 ΕΥΡΩ έως το τέλος του έτους.

Αυτό όμως ισχύει για τις τράπεζες και εν γένει τα πιστωτικά ιδρύματα. Όχι για τις διαφορές μεταξύ ιδιωτών. Οι συγκεκριμένες περιπτώσεις, δεν καλύπτονται από το Νόμο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βγαίνουν στο σφυρί κατοικίες για χρέη μικρών χρηματικών ποσών. Μια από αυτές είναι και η περίπτωση της οικογένειας Καφετσή η οποία ζει με το φόβο ότι θα μείνει στον δρόμο για ένα χρέος της τάξεως των 1466 ευρώ. Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: