Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

ΝΕΟΙ ΝΟΜΟΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Με τον προκλητικό τίτλο «Για την δίκαιη δίκη και την εύλογη διάρκεια αυτής» ψηφίστηκε στην Βουλή νέος νόμος με στον οποίον εισάγονται σκανδαλωδώς ευμενείς διατάξεις για τους αποφυλακισθέντες εγκληματίες λαθρομετανάστες και για τους διακινητές λαθρομεταναστών.
Συγκεκριμένα:
-Μειώνεται η ποινή των διακινητών λαθρομεταναστών από τα 10 στα 2 έως το πολύ 3 έτη και το χρηματικό πρόστιμο από τις 50 χιλιάδες Ευρώ, στις 20 χιλιάδες. Σε συνδυασμό με τον προηγούμενο νόμο «για την αποσυμφόρηση των φυλακών», οι διακινητές λαθρομεταναστών θα παραμένουν στην φυλακή για έναν μόλις χρόνο και μετά θα αφήνονται ελεύθεροι για να συνεχίσουν το έργο τους!
-Αν ο αλλοδαπός προβεί καταδικαστεί για πλημμέλημα που δεν τιμωρείται με κάθειρξη, δεν εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου και δεν προβλέπεται η απέλασή του.
-Παρεμποδίζεται η δυνατότητα απελάσεως αποφυλακισθέντων αλλοδαπών που είχαν εκτίσει ποινή ακόμη και για οποιοδήποτε σοβαρό κακούργημα, εάν η οικογένειά τους διαμένει στην Ελλάδα, εάν είχαν ασκήσει κάποια νόμιμη εργασία, εάν είχαν αποκτήσει άδεια παραμονής και εάν βρίσκονται στην χώρα μας για αρκετά χρόνια! Ειδικά μάλιστα εάν ο κακοποιός είναι ανήλικος, απαγορεύεται η απέλασή του εάν η οικογένειά του διαμένει στην Ελλάδα, είτε εάν διαμένει σε άλλη χώρα στην οποίαν όμως κρίνεται ότι αν απελαθεί θα διατρέχει κινδύνους «κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας ή της προσωπικής ή γενετήσιας ελευθερίας του».
-Καθορίζεται ότι εάν μέσα σε ένα εξάμηνο από την στιγμή που θα εκτίσει την ποινή του ο κακοποιός, κριθεί ότι η απέλασή του δεν είναι εφικτή για οποιονδήποτε λόγο , αυτός αφήνεται ελεύθερος να παραμείνει στην χώρα μας για όσο θέλει! Εάν όμως κριθεί ότι η απέλαση είναι εφικτή, στον αναφέρεται το εξής απίστευτο: «Εάν ο αλλοδαπός αρνείται να συνεργαστεί», τότε παρατείνεται η κράτησή του για ένα ακόμη εξάμηνο και αν μέχρι τότε η απέλαση δεν γίνει εφικτή, η απέλαση ακυρώνεται και αφήνεται ελεύθερος!
-Εάν τελικά ο κακοποιός απελαθεί , ο νέος νόμος αναφέρει ότι του απαγορεύεται να επανέλθει στην χώρα μας για 10 χρόνια, εκτός εάν υποβάλλει ο ίδιος σχετική αίτηση επιστροφής, οπότε του δίνεται το δικαίωμα μετά από τρία χρόνια να επιστρέψει!
-Τονίζεται ότι απαγορεύεται η απέλαση του κακοποιού εάν αυτός τελέσει γάμο με άτομο Ελληνικής υπηκοότητος (1500 Ευρώ στοιχίζει σήμερα ένας τέτοιος «γάμος», με «κουμπάρους» την μαφία των αθίγγανων. Έχουν ήδη τελεστεί εκατοντάδες τέτοιοι «γάμοι» σε ολόκληρη την χώρα.)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: