Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Έλληνες! είμαστε υπό κατοχή; Αν ναί, τί σημαίνει ο όρος κατοχή για τον Ελληνικό Λαό;



Πώς γίνεται ωρισμένοι πατριώτες να ζητούν εκλογές σε κατοχική περίοδο, προκειμένου να ανατραπούν οι τύραννοι; Δεν υπάρχει περιθώριο για ασάφειες στην χρήση των λέξεων. Η πολιτική ασάφεια συγχύζει την συνείδηση του Λαού και αμβλύνει την διάθεσή του για Επανάσταση.
Αποσπάσματα από την ομιλία του Ιφικράτους Χολαργέως στον Πειραια.
 
Θέμα: «Εννοιολογικό πλαίσιο και στρατηγική ανατροπής της κατοχικής κυβερνήσεως»

Ακούστηκε από ανίδεους περί τα πολιτικά πατριώτες ότι ο Λαός είναι ανόητος. Γι' αυτό ψηφίζει τους προδότες. Αλλά το πρόβλημα έγκειται στο ότι οι πολιτικοί ηγέτες που θέλουν να αλλάξουν την παρούσα κατάσταση δεν έχουν τις κατάλληλες γνώσεις.
Ο Λαός δεν φταίει σε τίποτε αν εμφανίζονται πατριώτες οι οποίοι δεν προσδιορίζουν ένα διαφορετικό εννοιολογικό πλαίσιο και δεν κατέχουν μία στρατηγική θεωρία.
Ο ΥΠΕΞ των Τούρκων Αχμέτ Νταβούτογλου στην εισαγωγή του βιβλίου του «Στρατηγικό βάθος» ομιλεί συνεχώς για τον καθορισμό ενός εννοιολογικού πλαισίου, χωρίς το οποίο δεν ...νοείται η ανάπτυξη μίας τουρκικής στρατηγικής θεωρίας.
Χαρακτηριστικώς αναφέρει το παράδειγμα ενός ανθρώπου ευρισκομένου μέσα σε ένα ποτάμι. Το ποτάμι ρέει και ο παρατηρητής προσπαθεί να ερμηνεύσει τί γίνεται εκτός του ποταμού όπου εκδηλώνονται δυναμικές καταστάσεις, ενώ συγχρόνως ο ίδιος κινείται μέσα στην ροή του ποταμού. Ο Νταβούτογλου αντιδιαστέλλει αυτή την εικόνα με έναν παρατηρητή εκτός ποταμού, ο οποίος σχηματίζει διαφορετική αντίληψη για τα τεκταινόμενα μέσα στο ποτάμι.
Ο Νταβούτογλου δεν ανεκάλυψε τον τροχό. Ο Λένιν το «1905» στην πρώτη ρωσσική επανάσταση στο έργο του «Δύο τακτικές της σοσιαλδημοκρατίας στην δημοκρατική επανάσταση», κατηγορεί την μενσεβικική πτέρυγα για το ότι δεν προβάλει το σύνθημα της επαναστατικής-σοσιαλιστικής κυβερνήσεως αλλά το παθητικό σύνθημα της τοπικής αυτο-κυβερνήσεως. Διέβλεπε ότι το σύνθημα αυτο-κυβέρνηση δεν σημαίνει τίποτε περισσότερο από μία παθητική αντίσταση, δεν έδινε ώθηση στον ρωσσικό λαό για την ανατροπή του τσαρικού καθεστώτος.
Μέχρι τον Ιούνιο του «1917» ο Λένιν εξαπέλυε το σύνθημα «όλη η εξουσία στα σοβιέτ», επειδή μέχρι τότε τα σοβιέτ ήταν κατά του μοναρχικού καθεστώτος. Αλλά όταν ανέλαβε η κυβέρνηση Κερένσκυ, άρχισε να καταδιώκει τους Μπολσεβίκους του Λένιν. Τότε, γράφει ο Λένιν, αμέσως απεσύραμε το σύνθημα «όλη η εξουσία στα σοβιέτ» διότι έκανε κακό στο κόμμα μας. Το πολιτικό σύνθημα πρέπει να εξαπολύεται για συγκεκριμένο χρόνο, σε συγκεκριμένη συναισθηματική διάθεση του λαού, με συγκεκριμένο συσχετισμό πολιτικών δυνάμεων.
Εν ολίγοις απαιτείται διαύγεια σκέψεως και ακριβολογία στις πολιτικές ανακοινώσεις. Άλλως οι Επαναστάτες εγείρουν νοητικά προσκώμματα, εμποδίζοντας τον Λαό να κατανοήσει τί πρέπει να πράξει για να απαλλαγεί από τους τυράννους.
Αν ένας Έλλην πατριώτης στο ερώτημα, «πώς θα καταλάβουμε την εξουσία;», απαντά «με εκλογές», η λέξη εκλογές ανακαλεί στην μνήμη ένα προϋπάρχον εννοιολογικό πλαίσιο, εν πολλοίς καθωρισμένο από τον εχθρό.
Στην Ελλάδα οι εκλογές μέχρι στιγμής διεξήγοντο μέσα από συγκεκριμένα τηλεοπτικά κανάλια διαπλεκόμενα με συγκεκριμένους εργολάβους, με προνομιακούς όρους χρηματοδοτήσεως των κομμάτων της εξουσίας, με εκλογικούς καταλόγους και περιφέρειες σχεδιασμένες από τον εχθρό, με εκλογικό νόμο στα μέτρα του εχθρού, με τα κρατικά ταμεία και τις δημόσιες θέσεις ελεγχόμενα από τον εχθρό. Ανά πάσα στιγμή ο εχθρός μπορεί να εξαγοράσει την ψήφο εκατομμυρίων λιμοκτονούντων ψηφοφόρων.
Δεν θα διεξάγουμε πολιτική μάχη εκεί που θέλουν οι τύραννοι, με τους όρους των τυράννων. Η νίκη θα επιτευχθεί με τους δικούς μας όρους.
Η στρατηγική της πολιτικής ανυπακοής σκιαγραφεί ένα ξεκάθαρο εννοιολογικό πλαίσιο μέσα από το οποίο δυνάμεθα να ερμηνεύσουμε τις πολιτικές εξελίξεις. Δεν χρειάζονται εκλογές για να ανακηρυχθούμε σε κυβέρνηση. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει νόμιμη Ελληνική κυβέρνηση. Δεν υπάρχει καν κυβέρνηση. Υπάρχει κενό εξουσίας. Κυριαρχεί το χάος.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: