Κυριακή, 22 Απριλίου 2012


«Έκτακτη» επιχορήγηση ύψους 12 εκ. ευρώ υπέκλεψε το καρτέλ των κοινοβουλευτικών κομμάτων από το χρεωκοπημένο κρατικό ταμείο, δηλαδή από τις άδειες τσέπες των φορολογουμένων πολιτών, αφού με τροπολογία στο παρά πέντε απελευθερώθηκε η τέταρτη δόση του 2011, καθώς και οι δύο πρώτες δόσεις του τρέχοντος έτους της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων και των συνασπισμών τους.

Χαρακτηριστικό της προκλητικότητάς τους είναι το γεγονός, ότι απαίτησαν να δοθεί το σύνολο της εκλογικής ενίσχυσης πριν από τις εκλογές και όχι μόνο το 60% όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το κερασάκι στην τούρτα όμως είναι ότι με την εν λόγω τροπολογία απελευθερώθηκαν οι κρατικές χρηματοδοτήσεις, οι οποίες και είχαν «παγώσει» λόγω των ανεξόφλητων υποχρεώσεων των κομμάτων προς τις τράπεζες, που μόνο για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ φθάνουν τα 244, 2 εκ.ευρώ!

Εμείς στην κρατικοδίαιτη δημοκρατία τους λέμε «ΟΧΙ» και καταθέτουμε το δικό μας αγώνα με όρους διαφάνειας και πραγματικής δημοκρατίας.
Η εκλογική σύμπραξη του «ΟΧΙ» κατέρχεται σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας, αποκλεισμένη όχι μόνο από κάθε κρατική επιχορήγηση αλλά και αρνούμενη κάθε «ευγενή» χορηγία επιχειρηματικών ομίλων. Συγχρόνως είναι  αποκλεισμένη από τις κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις, που απεγνωσμένα προσπαθούν να χειραγωγήσουν το εκλογικό σώμα, θέλοντας να εξασφαλίσουν την παραμονή των κομμάτων του Μνημονίου και των faux αντιμνημονιακών κομμάτων  στην διακυβέρνηση της χώρας.

Σε αυτό το πολιτικό τοπίο της αλά καρτ «Δημοκρατίας» το «ΟΧΙ», αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να υπερασπιστεί με ελάχιστα οικονομικά μέσα και με εθελοντική εργασία, την εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική αξιοπρέπεια.
Κύριος αρωγός σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα οι ανεξάρτητες φωνές του διαδικτύου και όσοι δημοσιογράφοι παραμένουν πιστοί στο λειτούργημά τους.
Το παιχνίδι είναι στημένο.
Μπορούμε όμως να τους το χαλάσουμε.


Για το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Γεωργία Μπάστα & Θεόδωρος Παντούλας (210 3314314)
emailoxi.grafeiotypou@gmail.com
λογότυπο ψηφοδελτίου.JPG

Δεν υπάρχουν σχόλια: