Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Άξια..!
Το κείμενο της Βούλας Παπαχρήστου δεν ήταν αστείο.. Αστεία είναι τα ανέκδοτα που λέμε για Αγγλους, Γάλλους, Πορτογάλους κι όμως κανένας δεν ενοχλείται..  Κανείς δεν φτάνει στο γελοίο σημείο να τα χαρακτηρίσει ..‘ρατσιστικά’!  Όμως το κείμενο της Βούλας για τους Αφρικανούς που έχουν κατακλύσει την χώρα μας, ήταν κάτι παραπάνω..! Ηταν μία ειρωνική κραυγή αγωνίας για το χάλι στο οποίο έχει φτάσει η Πατρίδα μας από τις ορδές των ξένων εποικιστών..  Και για αυτήν την κατάσταση, κανείς προβεβλημένος δεν δικαιούται να διαμαρτύρεται και να σηκώνει ανάστημα.. Η κυρίαρχη ιδεολογική θολοκουλτούρα της δήθεν ‘ισότητας’ που μας κρατάει υπνωτισμένους στο καναπέ να βλέπουμε τουρκικά σήριαλ, αυτόματα αποκεφάλισε την πρωταθλήτρια μας.
Αυτόματα ενεργοποιήθηκαν μέσα ενημέρωσης, θεσμοί και φορείς για να χαρακτηρίσουν μία μικρή ανύποπτη φράση, άκουσον –άκουσον, ως απειλή για τα Ολυμπιακά ιδεώδη!
Που είναι η δυνατότητα της ελεύθερης έκφρασης, ω δημοκράτες υπερασπιστές της νεοταξικής αποτελμάτωσης; Οι λαθραίοι εισβολείς μπορούν μπορούνε να σκορπάνε καθημερινά το θάνατο, είτε με την εγκληματική βία, είτε επαναφέροντας στην Ελλάδα ξεχασμένες νόσους όπως η φυματίωση ακόμα και στους παιδικούς μας σταθμούς..! Οι Ελληνες δεν δικαιούνται να να διαμαρτύρονται, ούτε καν με αστείο τρόπο, ούτε καν με ανέκδοτα!
Η Βούλα Παπαχρήστου έπραξε ως όφειλε, ακόμα κι αν δεν το πολυπήρε χαμπάρι, αντιγράφοντας αυτό το γλυκόπικρο αστείο από το διαδίκτυο.. Με αυτό τον τρόπο στάθηκε άξια στο ύψος της ως Ελληνίδα μαχήτρια που απλά μετέφερε και μετέφρασε την αγωνία αυτού του λαού. Και για αυτό της αξίζουν όχι ένα αλλά πολλά Ολυμπιακά μετάλλια!
Το μόνο κακό με την δήλωση της Βούλας, είναι ότι αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη για αυτήν!
 
Αρτ Κυδωνάκης
Πολιτικός Επιστήμων – Αναλυτής
 

voula-papaxristou.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: