Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

H ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΟ ΜΙΚΡΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Το παρακάτω περιστατικό είναι πραγματικό και συνέβη προχθές στο κέντρο της Λάρισας. ΑΦΩΝΑ έμειναν με τη στάση και τη συμπεριφορά οδηγού του Αστικού ΚΤΕΛ, τα μέλη μιας μικρής παρέας μαθητών. Το «παράπτωμα» μιας κοπέλας της παρέας ήταν ότι ζητώντας εισιτήριο από τον οδηγό του έδωσε χαρτονόμισμα των 20 ευρώ.
Αρχικώς, σύμφωνα με τις καταγγελίες των μαθητών, ο οδηγός πήρε τα είκοσι ευρώ απάντησε ότι δεν είχε να δώσει ρέστα και ότι η κοπελίτσα θα μπορούσε την επόμενη μέρα να πάρει τα ρέστα της. Μετά την έκπληξη, ορθά σκεπτόμενη ζήτησε από τον οδηγό κάποιο «αποδεικτικό χαρτί» με το οποίο να μπορούσε να παραλάβει την επόμενη ημέρα τα ρέστα από το εικοσάρικο. Τέτοιο χαρτί βεβαίως δεν μπορούσε να δώσει ο οδηγός, ο οποίος απλά περιορίστηκε να δηλώσει ότι «δεν είναι κλέφτης».
Η κοπέλα αρνήθηκε να δώσει το εικοσάρικο και να μην πάρει τα ρέστα, και η συζήτηση συνεχιζόταν επί πεντάλεπτο, με το λεωφορείο σταματημένο και τους επιβάτες να απορούν για τα τεκταινόμενα. Πάντα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των νεαρών, κάποια στιγμή ο οδηγός ζήτησε από τη μαθήτρια να βρει το ακριβές αντίτιμο, αλλιώς δεν θα μπορούσε να επιβιβαστεί.
Τελικώς μετά από αρκετή συζήτηση τη λύση έδωσε μια κυρία επιβάτης του λεωφορείου, που εξυπηρέτησε τη νεαρή δίνοντας το πολυπόθητο ...ευρώ!
Οι μαθητές όμως δεν το άφησαν να περάσει έτσι. Επισκέφθηκαν τα γραφεία του ΚΤΕΛ, όπου στέλεχος της διοίκησης αρνήθηκε να πιστέψει τους νεαρούς, υποστηρίζοντας ότι ο συγκεκριμένος οδηγός – όπως και όλοι υποθέτουμε - «δεν κάνει τέτοια...».
Εξαιρετικές οι νέες σύγχρονες υποδομές του Αστικού ΚΤΕΛ, αναμφισβήτητα άξια επαίνων η προσπάθεια συνεχούς βελτίωσης των υπηρεσιών και ιδιαίτερα χρηστικό το νέο σύστημα τηλεματικής, αλλά μερικές φορές τη διαφορά σε κάποια πράγματα την κάνουν οι άνθρωποι
.
ΣΧΟΛΙΟ: Δυστυχώς στην Ελλάδα του 2008 ακόμη και οι άνθρωποι που κατέχουν μια πολύ μικρή "αρχηγική" θέση ή θέση "εξουσίας" διακατέχονται από αλαζονεία και "ψευτομαγκιά" έναντι του φορολογούμενου Έλληνα πολίτη. Αν υπήρχε δημοκρατία κάτι τέτοιοι τύποι σαν τον παραπάνω οδηγό θα απολύονταν απευθείας από τις δουλειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: