Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΗΡΩΪΚΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ- ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.


Αυτό ήταν το συμπέρασμα της συγκέντρωσης που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στην πλατειά του Μεγάλου Δερείου στον Εβρο, σχετικά με το θέμα της απουσίας των μαθητών από το σχολείο λόγω των διαφωνιών των γονέων με την δασκάλα ,Χαρά Νικοπουλου.Στην συγκέντρωση μίλησαν ο δήμαρχος του δήμου Ορφέα Ευάγγελος Πουλιλιός, που τάσσεται εδώ και καιρό υπέρ της αποχώρησης της δασκάλας, ο αντινομαρχης κ. Ιορδανης Ντόλας ,που παρότρυνε τους γονείς να στείλουν ξανά τα παιδία τους στο σχολείο, και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άκης Γεροντοπουλος, ο οποίος αντί να ζητήσει να... τηρηθούν οι νόμοι ,καθότι είναι ποινικό αδίκημα η παρεμπόδιση των παιδιών που πρέπει να παρακολουθούν μαθήματα πρωτοβάθμιας υποχρεωτικής εκπαίδευσης, περιορίζεται στην εξής δήλωση «Δεν θα σας υποδείξω εγώ τι θα κάνετε, αλλά να είστε ενωμένοι .Εγώ θα μεταφέρω τις αντιδράσεις σας στο κέντρο»!!.Ένα δείγμα της πολιτικης εκμετάλλευσης που έτυχε αυτή η συγκέντρωση είναι πως ήταν παρόν , και το Κρατικό Τούρκικο τηλεοπτικό κανάλι TRT.Προσέξτε ένα στιγμιότυπο που υποδηλώνει το κράτος της τρομοκρατίας που ασκεί το Τουρκικό Προξενείο με τους ανθρώπους του . Ένας κύριος κρατώντας το παιδί του αγκαλιά , μιλάει στην κάμερα και αναφέρει πως ανησυχεί για αυτά που γίνονται .Ξαφνικά ακούγεται μια φωνή εκτός πλάνου ,οπότε με τρομοκρατημένο ύφος σταματά να μιλά.

Όταν είδαν ότι η Νικοπούλου ανθίστανται, έβαλαν σε ενέργεια τα «μεγάλα μέσα»: οι γνωστοί άνθρωποι του τουρκικού προξενείου απείλησαν τους γονείς των μαθητών ότι, αν στείλουν κατά τη φετινή χρονιά τα παιδιά τους στο σχολείο, «θα έχουν συνέπειες». Έφτασαν να τους απειλήσουν ότι δεν θα τους θάψουν ούτε στο μουσουλμανικό νεκροταφείο!Τελικά, στις αρχές Σεπτεμβρίου, από τους 43 μαθητές του δημοτικού, πήγαν στο σχολείο οι 35.Αυτά μέχρι την αρχή του ραμαζανίου. Κατά τη διάρκειά του, κατέφθασαν στο Μεγάλο Δέρειο «οι μεγάλες δυνάμεις». Οι μουσουλμάνοι βουλευτές Μανταζή και Χατζηοσμάν, τρεις Τούρκοι βουλευτές, ο Τούρκος πρόξενος, οι ψευτομουφτήδες και από το μεγάφωνο του μιναρέ τους διέταξαν: Να είστε σε συνεχή κόντρα με το ελληνικό κράτος. «Η Θράκη είναι τουρκική» ενώ ακόμη και η αστυνομία απουσίαζε «λόγω απασχόλησης» όταν την καλούσε η δασκάλα για την προστασία της, γιατί δεχόταν συνεχείς απειλές (θα σε βρούνε σε χαντάκι).Οι μεγάλες οικογένειες Τσιλικίρ και Κοτζά διαβεβαίωσαν τους κατοίκους: «Έχουμε στήριξη από το δήμαρχο, το νομάρχη και τον περιφερειάρχη». Ο Τούρκος πρόξενος διαβεβαίωνε τους γονείς: «Μη φοβάστε τίποτε. Το πολύ – πολύ να σας επιβάλουν ένα πρόστιμο 50 ευρώ που θα το αναλάβω εγώ».Και το χειρότερο: Από την Δευτέρα 6/10 πηγαίνει μόνο ένα παιδί στο σχολείο, ενώ «εξαφανίζεται» συνεχώς από το ηρώο του χωριού η ελληνική σημαία, την οποία επιμένει να αναρτά η ηρωϊκή δασκάλα.

«Κάποιοι από αυτούς ενοχλήθηκαν όταν τα παιδιά τους άρχισαν να κάνουν παρέλαση στις εθνικές γιορτές μετά την παρότρυνση της δασκάλας. Το γεγονός επίσης ότι η δασκάλα είναι κόρη του προέδρου του Αρείου Πάγου και ως γνωστό το ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε τη διάλυση της “Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης”, προκαλεί “δυσαρέσκεια” σε ορισμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: