Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Ο ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: "ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ"



Στις 13 Οκτωβρίου διεξήχθη συζήτηση στη Βουλή για τη λαθρομετανάστευση. Οι θέσεις των κομμάτων:
-Ν.Δ. (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): «Όσο θα υπάρχουν στη γη φτώχεια, κακομοιριά, αντιδημοκρατικές κυβερνήσεις και συμπεριφορές, τα «κύματα» των λαθρομεταναστών θα υπάρχουν».
-ΠΑ.ΣΟ.Κ (Ευάγγελος Βενιζέλος): «Χρειάζεται να μην ενδίδουμε ούτε σε ένα μικρό ίχνος αυτού που λέγεται ρατσιστική και ξενοφοβική αντίληψη για τη μεταναστευτική πολιτική και για το φαινόμενο της ετερότητας».
-Κ.Κ.Ε (Ιωάννης Γκιόκας): «Θα πρέπει να ενισχυθεί ο κοινός αγώνας Ελλήνων και ξένων εργατών για τη διεκδίκηση του πλούτου που παράγουν, ο αγώνας για τη νομιμοποίηση των μεταναστών, η αντιμετώπιση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού».
-ΣΥ.ΡΙΖ.Α (Φώτης Κουβέλης): «Η νομιμοποίηση των μεταναστών είναι εκείνη που τους εντάσσει στην κοινωνική πραγματικότητα, τους επιτρέπει να συσσωματώνονται θετικά και βεβαίως τους απομακρύνει από το οικονομικό και κοινωνικό περιθώριο».
Η θέση του ΛΑ.Ο.Σ όπως εκφράστηκε από τον Πρόεδρό του Γιώργο Καρατζαφέρη: «Έχουμε, λοιπόν, ένα θέμα. Να έρθουν και άλλοι; Το λέτε ευθέως να έρθουν και άλλοι; Να τους καλοδεχθούμε; Πείτε μας, να ακούσει ο ελληνικός λαός. Ναι, να έρθουν και άλλοι. Εμείς λέμε όχι. Άρα, λοιπόν τι ζητάμε; Ποσόστωση. Εμείς λέμε όσους χρειάζεται η χώρα. Πρώτον, πού τους χρειάζεται η χώρα; Πόσους θέλει; Επίσης να επιλέξουμε και εμείς από πού θα είναι».
Οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. δήλωσαν:
-Θάνος Πλεύρης: «κ. Υπουργέ, αυτή τη στιγμή οι Έλληνες πολίτες ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας αισθάνονται ότι είναι αιχμάλωτοι μέσα στην ίδια τους την πατρίδα. Έχουν φόβο να κυκλοφορήσουν».
-Άδωνις Γεωργιάδης: «Το πρόβλημα με τους μετανάστες είναι ένα, ότι είναι πάρα πολλοί. Δεν είναι λοιπόν θέμα ρατσισμού, είναι θέμα αριθμών».
-Ηλίας Πολατίδης: «Γιατί εσείς [κ. Παυλόπουλε] απαιτείτε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς -και έχετε βγάλει και σχετική οδηγία από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο- να μην αναφέρεται η εθνικότητα των αλλοδαπών όταν αυτοί διαπράττουν κάποια εγκλήματα; Εφόσον η εγκληματικότητα των αλλοδαπών λέτε πως είναι μηδαμινή και μάλιστα πολύ χαμηλή σε σχέση με τους Έλληνες, γιατί δεν επιτρέπετε στους τηλεοπτικούς και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς να δηλώνουν την εθνικότητα του δράστη σε οποιοδήποτε έγκλημα;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: