Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

ΦΥΓΗ Ν.Δ. ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΙΤΟΥ





Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής ανακοίνωσε ότι η ΝΔ δε θα συμμετάσχει στη σημερινή συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η Βουλή αποφάσισε ομόφωνα τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία στα μέσα Δεκεμβρίου θα έχει τελειώσει το έργο της και θα βγάλει το σχετικό πόρισμα.
«Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, υπογράμμισε, η Εξεταστική Επιτροπή έχει τις αρμοδιότητες των ανακριτικών αρχών και του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, δηλαδή, ουσιαστικά έχει τις ίδιες αρμοδιότητες από πλευράς ανακριτικής δουλειάς με εκείνη την οποία έχει και η Προανακριτική Επιτροπή.
Είναι σαφές ότι, όταν ολοκληρώσει η Εξεταστική Επιτροπή το έργο της, παράλληλα και η δικαιοσύνη συνεχίζει το δικό της, θα υπάρχει δυνατότητα, αφού όλα έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας και εφόσον έχουν προκύψει πραγματικά ποινικές ευθύνες με τεκμηριωμένα στοιχεία να κατατεθεί και αίτηση για Προανακριτική Επιτροπή, όπως προβλέπουν το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής».
«Αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ, συμπλήρωσε ο κ. Παυλόπουλος, μόλις καταθέσαμε Εξεταστική Επιτροπή, κατέθεσε αίτηση για Προανακριτική αόριστη, αβάσιμη, σύμφωνα με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και με στόχο να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή και να πολιτικοποιήσει τη Δικαιοσύνη. Θίγει, όπως είναι γνωστό, και όπως φάνηκε από τη χθεσινή συζήτηση, τους ίδιους τους θεσμούς, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ».
Ο κ. Παυλόπουλος συνέχισε υπογραμμίζοντας πως «είναι δεδομένο ότι εμείς δεν επρόκειτο να τη στηρίξουμε ποτέ και θα την καταψηφίζαμε. Αν μετείχαμε στη διαδικασία, τότε η Βουλή δε θα μπορούσε να επανέλθει στο θέμα καθώς εάν η πρόταση καταψηφιστεί για την ίδια υπόθεση δεν είναι δυνατόν να επανέλθει η Βουλή. Θα μπορούσε δηλαδή, να κατηγορηθεί η πλειοψηφία η οποία έχει δεδομένη την άποψη ότι δεν μπορεί να υπερψηφιστεί η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, ότι εκείνη οδήγησε να μην βγουν τα πράγματα στο φως».
Ο κ. Παυλόπουλος κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να μην εμμείνει σε αυτή την πρόταση η οποία μαθηματικά, όπως είπε, «θα οδηγήσει στο κουκούλωμα της υπόθεσης», να περιμένει το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής και εφόσον προκύψουν πλήρη στοιχεία, να προχωρήσει η διαδικασία. «Εμείς, τόνισε ο υπουργός, δεν πρόκειται να μετάσχουμε αύριο στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή, γιατί δεν έχουμε κανένα σκοπό να ευτελίσουμε την όλη κοινοβουλευτική διαδικασία».
Απαντώντας σε ερώτηση αν η ΝΔ φοβάται τις διαρροές και γι αυτό δεν μετέχει, ο κ. Παυλόπουλος απάντησε "καθόλου, σας το είπα και το επαναλαμβάνω, είναι συμπαγής η Κοινοβουλευτική Ομάδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: