Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ




Δελτίο Τύπου της Νεολαίας Ορθόδοξου Συναγερμού

Η Νεολαία Ορθόδοξου Συναγερμού καταδικάζει τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών. Ως νεολαία δηλώνουμε ότι είμαστε κατά της βίας, είτε αυτή προέρχεται από κρατικές μονάδες καταστολής, είτε από παρακρατικές ομάδες «αντιεξουσιαστών» - αναρχικών.
Λυπούμαστε που οι προβλέψεις μας επιβεβαιώνονται τραγικά, με τον άδικο θάνατο ενός 15χρονου μαθητή. Το ανεξέλεγκτο καθεστώς βίας των Εξαρχείων, ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα έφερνε την απώλεια ανθρώπινης ζωής, από κάποια μεριά. Αδιαφορούμε για την όποια ιδεολογική ταυτότητα του θύματος, γιατί όποια και να ήταν, η θλίψη για τον θάνατο ενός Ελληνόπουλου παραμένει ίδια.
Κάνουμε έκκληση προς τις πολιτικές νεολαίες, τις φοιτητικές παρατάξεις και τους μαζικούς φορείς να αναλάβουν με την απαιτούμενη ψυχραιμία και σοβαρότητα, την ευθύνη του ελέγχου και της περιφρούρησης των κινητοποιήσεων τους. Το κράτος άλλωστε είναι ανίκανο να το κάνει. Απαιτούμε προς όλους να πράξουν με αίσθημα ευθύνης τα δέοντα, προκειμένου να σταματήσει η ανεξέλεγκτη βία και ο κοινωνικός διχασμός, που θα μας οδηγήσει προς νέες απώλειες. Το να ξεκινούν επεισόδια που καταστρέφουν εντελώς ολόκληρες πόλεις, από επίσημες συγκεντρώσεις ενός υπεύθυνου κοινοβουλευτικού κόμματος (του ΣΥΡΙΖΑ), αποτελεί το άκρον άωτον της πολιτικής ανευθυνότητας.
Οι αδίστακτοι που με όργανο την προπαγάνδα, δεν διστάζουν να θυσιάσουν στο βωμό της μικροπολιτικής και των ιδιοτελών συμφερόντων τους νέους που γοητεύονται από την ιδέα της επανάστασης ή της εξουσίας θα αναδειχθούν στην συνείδηση του λαού, εξίσου εγκληματίες με εκείνους που παρακινούν σε πράξεις βίας το δοκιμαζόμενο λαό. Είναι θλιβερό απλοί πολίτες να γίνονται τα εξιλαστήρια θύματα πολιτικών σκοπιμοτήτων, μπροστά σε μια οικονομική κρίση που κάνει το μέλλον της ζωής, των περιουσιών και της εργασίας τους αβέβαιο.
Το στερνό αντίο στον αδικοχαμένο Αλέξη, ας αποτελέσει την αρχή της ενότητας μίας κοινωνίας που έχει χάσει τον προσανατολισμό της και όχι την επιβεβαίωση της πλήρους διάρρηξης του κοινωνικού μας ιστού, που κάποιοι εδώ και πολλά χρόνια επιδιώκουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: