Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

KAΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ VS ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ



Η ομολογία αυτά του Τούρκου ηθοποιού Αττίλα Ολγκάτς ότι εκτέλεσε δέκα ελληνοκύπριους αιχμαλώτους, απετέλεσε πεδίο έντονης αντιπαράθεσης στη Βουλή, μεταξύ της υπουργού Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη και τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργο Καρατζαφέρη.
Στη Βουλή συζητήθηκε η υπόθεση του Τουρκου ηθοποιού, που παραδέχτηκε δημόσια ότι εκτέλεσε 10 ελληνοκυπρίους κατά την τουρκική εισβολή.
Αφορμή ήταν η πρόταση του Γιώργου Καρατζαφέρη για υποβολή αιτήματος έκδοσης του Ολγκάτς
"Η ελληνική κυβέρνηση σε στενή συνεργασία με την κυπριακή, καταβάλλει κάθε προσπάθεια να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση ντροπής των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής του 1974, με αξιοποίηση του νέου στοιχείου της ομολογίας Ολγάτς", τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Την ίδια ώρα, στην Τουρκία, το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωνε ότι διεξάγει εσωτερική έρευνα για την υπόθεση του ηθοποιού.
ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ
Η κυρία Μπακογιάννη μίλησε για ομολογία ντροπής και κατάφορης παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τονίζοντας ότι πρόκειται και για ένα νέο στοιχείο, το οποίο η Ελλάδα θα το αξιοποιήσει πλήρως σε συνεργασία με την Κυπριακή Κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατηγόρησε την κυβέρνηση για ήπια αντίδραση, ενώ οι προσωπικές αιχμές εναντίον της κυρίας Μπακογιάννη προκάλεσαν την έντονη αντίδρασή της.
Η υπουργός εξωτερικών απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντησή της με τον Κύπριο ομόλογό της και τόνισε ότι από κοινού θα γίνουν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες.
Επίσης, χαρακτήρισε θεμελιώδη την ευθύνη της Τουρκίας, τόσο για την διερεύνηση του θέματος, όσο και την συμμόρφωσή της με τις αποφάσεις των διεθνών οργανισμών για το θέμα των ελληνοκυπρίων αγνοουμένων.
Οι τόνοι της συζήτησης ανέβηκαν, καθώς ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ζήτησε το λόγο επί προσωπικού και επιτέθηκε φραστικά στην κύρια Μπακογιάννη, λέγοντας "...Εμείς κάνουμε υπεύθυνη αντιπολίτευση... εσείς ανεύθυνη κυβέρνηση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: