Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΝΤΑΧΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ


Για ακόμα μια φορά ήμασταν εκεί. Πλάι στα αδέλφια μας... Πλάι σ' αυτούς που αρνούνται να ξεχάσουν την ιστορία και τους αγώνες των πατεράδων και παππούδων τους για ένωση και λευτεριά. Αυτή τη φορά αφορμή ήταν η ιστορική επέτειος της κήρυξης της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου το 1914. Ο Βορειοηπειρωτικός Αγώνας - αγώνας ολόκληρου του Ελληνισμού - αποτελεί διαχρονικό παράδειγμα για το τί μπορούν να καταφέρουν οι Έλληνες που διεκδικούν έστω κι αν έχουν απέναντί τους το κακομοιριασμένο Ελλαδίτικο κράτος και την αδιαφορία του. Οι Βορειοηπειρώτες και οι Ελλαδίτες συμπολεμιστές τους κατάφεραν τότε αρχικά στα πεδία των μαχών και αργότερα μέσω της διπλωματίας να κρατήσουν ζωντανό το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα την ώρα που όλη η απόπειρα έδειχνε να είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Δικό μας χρέος είναι όχι μόνο να τιμούμε και να θυμόμαστε αυτούς τους αγώνες αλλά και να διεκδικούμε με το ίδιο πάθος τη λευτεριά στα σκλαβωμένα εδάφη της Ηπείρου -και σε κάθε σκλαβωμένη γωνιά μας- με οποιονδήποτε τρόπο.

Χτες βροντοφωνάξαμε το σύνθημα - υπόσχεση που δίνουμε κάθε χρόνο με αφορμή αυτή την επέτειο.

''ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ,
ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ Η ΓΗ".

Πλάι μας οι Κύπροι συναγωνιστές που δεν περιορίζονται στη διεκδίκηση της απελευθέρωσης του τόπου τους, της ιδιαίτερης Πατρίδας τους, αλλά συμπαραστέκονται στη πράξη στους αγώνες των Ηπειρωτών δίνοντας το καλύτερο παράδειγμα σε όλους όσους θεωρούν ότι το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα δεν τους αφορά.

ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ, ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΔΕΝ ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΑΤΟΛΜΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΘΥΜΑ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΖΩΤΙΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΗ ΔΟΘΕΙ... ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ, ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ!

"ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: