Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

"ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΩ ΜΕ ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ......ΑΝ..."


Έτοιμος να συζητήσει με το ΠΑΣΟΚ, δηλώνει ο Γιώργος Καρατζαφέρης, σε περίπτωση που έρθει πρώτο κόμμα, αλλά δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απορρίπτει την ιδέα πρόωρων εκλογών, τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές, όμως λέει ότι «αν οι συνθήκες τις επιβάλλουν και έρθει πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, θα μιλήσουμε.

Ουαί και αλίμονο αν ξεκινάμε με το δεν μιλάμε σε κανέναν, όπως προτείνει η Αριστερά. Υποχρεούμεθα να μιλήσουμε. Θα καθίσουμε κάτω και θα συζητήσουμε βάσει της εντολής που θα έχει δώσει το εκλογικό σώμα για το τι πρέπει να γίνει…» λέει ο κ. Καρατζαφέρης.

Απαντώντας σε ερώτηση αν έχει επαφές με βουλευτές της ΝΔ και αν θα υπάρξουν μετακινήσεις από τη ΝΔ προς το ΛΑΟΣ, απαντάει καταφατικά: «Σαφέστατα, τον τελευταίο καιρό έχουν πυκνώσει οι επαφές και οι συναντήσεις μας με βουλευτές της ΝΔ, αλλά και με προβεβλημένα στελέχη, τα οποία καταγράφουν μία αγωνία. Ξέρουν ότι από 151 βουλευτές στις επόμενες εκλογές θα είναι μεταξύ 85 και 90, εάν όντως πραγματοποιηθούν όσα λένε τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων… Πολλοί είναι εκείνοι που μου λένε να πειστώ να στηρίξω ένα σχήμα ΝΔ-ΛΑΟΣ, τους είπα ότι αυτό σήμερα δεν φτάνει, δεν είναι αρκετό μέσα εις την κρίση… Ξέρουν ότι η κυβέρνησή τους δεν υπάρχει μιλούν για το «πότε ο ασθενής που είναι σε κώμα θα πεθάνει, και σκέφτονται τα της κληρονομιάς…» συνεχίζει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ο κ. Καρατζαφέρης δηλώνει ότι θα είναι αρκετά τα ονόματα από τη ΝΔ που θα βρεθούν στις λίστες του ΛΑΟΣ, όχι όμως βουλευτές, αλλά νομάρχες και πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πρόταση για κυβέρνηση ενότητας

Μία «κυβέρνηση ενότητας υπό τον Λουκά Παπαδήμο, αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, ώστε να βγει η χώρα από την δύσκολη θέση και να βαδίσουμε μετά πιο ήσυχοι σε μία εκλογική αναμέτρηση», πρότεινε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, από το Αίγιο.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ μιλώντας στους δημοσιογράφους για την οικονομική κρίση είπε πως «για να μπορέσει η χώρα να βγει αλώβητη από την λαίλαπα της οικονομικής κρίσης θα πρέπει να συναντηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να συμφωνήσουν, ώστε όλοι μαζί να δώσουν τα χέρια και να εργαστούν για το καλό της Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: