Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

«ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΟ Σ.Α.Π.Ε. 30-03-09

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Την Δευτέρα 30 Μαρτίου ο Όθων Φλωράτος βρέθηκε ως εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ στο συμβούλιο των Πρυτάνεων (ΣΑΠΕ) στο Υπουργείο Παιδείας, όπου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δολοφονική επίθεση στο ΠΑ.ΠΕΙ., μοίρασε το παρακάτω κείμενο και αποχώρησε:


Στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στις 27-03-09, μέλη της Φοιτητικής Οργάνωσης Συναγερμού, πήγαν να μοιράσουν φυλλάδια, να κολλήσουν αφίσες και να αναρτήσουν πανό όπως άλλωστε κάνουν όλες οι φοιτητικές παρατάξεις, ενόψει των επερχόμενων φοιτητικών εκλογών το Μάιο. Μετά πάροδο 2 και πλέον ωρών παρουσίας στο Ίδρυμα, κατά τη διάρκεια των οποίων τα μέλη της Φ.Ο.Σ. συνομιλούσαν με μέλη της ΑΡ.ΕΝ., της ΠΑΣΠ, της ΔΑΠ, ακόμη και των ΕΑΑΚ, οι φοιτητές μας αποφάσισαν να φύγουν. Εκείνη τη στιγμή δέχτηκαν επίθεση από άτομα του αντί-εξουσιαστικού χώρου που βγήκαν από «στέκι» αναρχικών, μέσα στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Σύμφωνα με μαρτυρίες των φοιτητών μας, περίπου 40 «Δημοκράτες» άναρχο-τραμπούκοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της Φ.Ο.Σ. και στη συνέχεια επιτέθηκαν με πέτρες, καδρόνια, σκεπάρνια..., σφυριά… και σπρέϋ, εναντίον των μελών της παράταξής μας, τα οποία παρά ταύτα αντέδρασαν ψύχραιμα και συνέχισαν να αποχωρούν συντεταγμένα. Μεταξύ των επιτιθέμενων ήταν και μερικοί από αυτούς που πριν λίγα λεπτά συνομιλούσαν με τους φοιτητές μας.

Χτύπησαν με σκεπάρνι τον Πρόεδρο της ΝΕ.Ο.Σ. δημιουργώντας του βαθύ τραύμα στο χέρι, για το οποίο χρειάστηκαν 5 ράμματα και αυτό, χωρίς να σκιστεί το πέτσινο μπουφάν που φορούσε, σώζοντας τον από βέβαιο πολύ σοβαρότερο τραυματισμό. Σε άλλο φοιτητή μας, πέρασε σκεπάρνι δέκα εκατοστά από τον λαιμό του. Μιλάμε για «ανθρώπους» που ήθελαν να προκαλέσουν θανατηφόρα τραύματα.
Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να τραυματιστούν συνολικά τέσσερις φοιτητές μας. Δύο διακομίστηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο και άλλοι δύο στο Τζάνειο, με θλαστικά τραύματα. Αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες πήραν εξιτήριο.

Τα γεγονότα είδαν δεκάδες ουδέτεροι φοιτητές και άλλοι περαστικοί. Οι περισσότεροι εκ των επιτιθεμένων δεν ήταν φοιτητές του Πα.Πει. ωστόσο ανάμεσά τους υπήρχαν και άτομα που φοιτούν εκεί.

Οι «Δημοκράτες» άναρχο-τραμπούκοι συνεχίζουν τα ψέματά τους στο indymedia γράφοντας πως οι φοιτητές της Φ.Ο.Σ. κρατούσαν πτυσσόμενα κλόμπς. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων υπήρχαν αρκετοί από αυτούς που τραβούσαν φωτογραφίες με τα κινητά τους. Τους προκαλούμε να βγάλουν έστω και μία φωτογραφία με φοιτητή μας που να κρατάει πτυσσόμενο. Η ανανδρία τους είναι χαρακτηριστική ακόμα και στον τρόπο με τον οποίο προσπαθούν να δικαιολογήσουν την τρομοκρατική τους επίθεση.

Η αστυνομία που ειδοποιήθηκε από τους φοιτητές μας, έφθασε εγκαίρως στο Πανεπιστήμιο, αλλά ο Πρύτανης Γ. Οικονόμου ΑΡΝΗΘΗΚΕ να άρει το άσυλο υποθάλποντας έμμεσα εγκληματίες του κοινού ποινικού κώδικα. Θεωρούμε ότι ο κάθε Πρύτανης είναι υπεύθυνος για ότι γίνεται στο Πανεπιστήμιο του, από την στιγμή που οι «Δημοκρατικές» αυτές ομάδες έχουν στέκι εκεί, από το οποίο εξορμούν και στο οποίο κρύβονται μετά τις επιθέσεις τους.

Είναι προφανές ότι στη χώρα μας αφόδευσε η Δημοκρατία και βγήκαν εκείνες οι «Δημοκρατικές» Δυνάμεις που μετέτρεψαν το Πανεπιστημιακό Άσυλο από Άσυλο Ελεύθερης Διακίνησης Ιδεών, σε Άσυλο Ανιάτων Φρενοβλαβών Εγκληματιών.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση και τους λοιπούς Ανεύθυνο-υπευθύνους να πράξουν επιτέλους το καθήκον τους, προκειμένου να πάψουν τα Ελληνικά Α.Ε.Ι. να είναι γιάφκες τρομοκρατών.

Με ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκος Βελόπουλος χαρακτηρίζει «δολοφονική» την επίθεση που δέχτηκαν τα μέλη της νεολαίας και προσθέτει: «Δυστυχώς έτσι αντιλαμβάνονται κάποιοι την δημοκρατία και την πολυφωνία. Με κουκούλες, τσεκούρια, λοστούς και τσάπες εκφράζουν τον ψευδό-προοδευτισμό τους. Και όλα αυτά γιατί απλά τους παρέχεται άσυλο - και γενικώς, και ειδικώς».



Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΟ Σ.Α.Π.Ε.

ΦΛΩΡΑΤΟΣ ΟΘΩΝ»


Ο πρύτανης του ΠΑ.ΠΕΙ. δεν παραδέχθηκε ότι τα επεισόδια έλαβαν χώρα εντός του πανεπιστημίου και ότι του τέθηκε θέμα άρσης του ασύλου. Το παίζει προφανώς πάπια. Ελπίζουμε να έχει σοβαρότερα επιχειρήματα αν κληθεί από την δικαιοσύνη να αναλάβει τις ευθύνες του για το περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: