Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Nα ξηλωθεί αμέσως το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής

Nα ξηλωθεί αμέσως το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής


Η Θράκη είναι αναμφιβόλως Ελληνική. Τότε θ’ αναρωτηθείτε: Είναι ανάγκη να μας το γράψεις, δεν το ξέρουμε; Εγώ κι εσείς το ξέρουμε, αλλά άλλοι καμώνονται πως δεν το ξέρουν και κάνουν προκλητικά προπαγάνδα υπέρ της Τουρκίας και του Τουρκισμού. Αντιγράφω από τον «Αντιφωνητή» Κομοτηνής πρόσφατη δράση του Τουρκικού προξενείου στην περιοχή και θα καταλάβετε. Ελπίζω να καταλάβουν και όλοι εδώ στην Πρωτεύουσα που έχουν την ευθύνη της εξωτερικής πολιτικής αλλά και της Εσωτερικής ασφάλειας και εδαφικής ακεραιότητας αυτού του κράτους.
Γράφει η μαχητική εφημερίδα της Θράκης που παρακολουθεί τα γεγονότα, τα καταγράφει και κρούει τον κώδωνα: Στις 11 Ιουνίου, με την αφορμή της τελετής αποφοίτησης των παιδιών από τα (άτυπα μα αμέτρητα) Κοράν – Κουρσού – Κατηχητικά (μαζί με τα θρησκευτικά διδάσκονται Τουρκικός Εθνικός Υμνος – Κεμαλισμός κ.τ.λ…).
Ο Τούρκος Πρόξενος Μουσταφά Σαρνίτς ανέβηκε για δεύτερη φορά στο Πομακοχώρι Κέχρος της Ροδόπης. Εκεί παρουσία του Τουρκομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ και του βουλευτή Αχμέτ Χατζηοσμάν, του Κοινοτάρχη Αμπτουλάχ Χότζ, του προέδρου των ΕΠΑΘιτών δασκάλων κι άλλων, απευθύνθηκε στους πιτσιρικάδες λέγοντάς τους μεταξύ άλλων: «Βλέπω εδώ μια ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ που εργάζεται με ειλικρίνεια και αυταπάρνηση (…). Συνεχίστε αυτόν τον αγώνα χωρίς να υποκύψετε και στηρίξτε τον Τουρκισμό, χάρη σε εσάς θα επιβιώσει ο Τουρκισμός της Δυτικής Θράκης και θα συνεχίσει να ζει. Ξέρω ότι υπάρχουν προβλήματα. Όμως, πρώτα ο Θεός θα προσπαθήσουμε να τα λύσουμε βήμα – βήμα. Η στήριξή σας είναι πολύ σημαντική κι εμείς θα δώσουμε την απαραίτητη στήριξη».
Μπορεί κανείς να μας πει πώς επιτρέπεται στον ξένο Διπλωμάτη να ονομάζει όπου καθίσει και όπου σταθεί την μειονότητα «Τουρκική»; Πώς του επιτρέπεται να πηγαίνει έτσι σ’ ένα Πομακοχώρι και να μιλάει για Τουρκισμό; Ποια είναι η αποστολή ενός προξενείου, να εμπνέει Εθνικισμούς και να καλεί σε συστράτευση τους πολίτες και μάλιστα μικρούς μαθητές μιας ξένης χώρας;
Αυτή η σφηκοφωλιά των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών και της Τουρκικής προπαγάνδας πρέπει να χαλαστεί. Να φύγει το κατ’ ευφημισμό Προξενείο της Τουρκίας από την Κομοτηνή.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Δ. ΚΑΨΑΛΗΣ
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: