Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Περίεργες αλλαγές εν μέσω Τουρκικής προκλητικότητας



Οι αλλαγές που ανακοίνωσε το ΚΥΣΕΑ στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων έχουν πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον. Δε θα ασχοληθώ καθόλου με τα πρόσωπα τα οποία μπορεί να είναι ικανά μπορεί και όχι. Όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι ο χρόνος που επιλέχθηκε για να γίνουν αυτές οι αλλαγές.

Το ότι γίνονται μέσα στο κατακαλόκαιρο είναι περίεργο, αλλά δεν είναι το πιο περίεργο.

Το πιο περίεργο είναι ότι γίνονται εν μέσω της κλιμακούμενης Τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο.

Κάθε νοήμων πολίτης δικαιολογημένα θα είχε το εξής ερώτημα:

Η απερχόμενη ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων κρίθηκε ανίκανη να αντιμετωπίσει αυτήν την τουρκική προκλητικότητα; Αν ναι, τώρα κατάλαβε η πολιτική ηγεσία την ανικανότητα των στρατηγών; Τόσα χρόνια τι έκανε; Τους θεωρούσε άξιους, ενώ τώρα ανίκανους;

Προφανώς η απάντηση στο ερώτημα είναι άλλη.
Η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων άλλαξε, γιατί υπάρχει κάποιο άλλο σχέδιο.
Εκτός από την εξυπηρέτηση των ημέτερων στρατηγών, πρέπει να υπάρχει και κάτι πιο βαθύ.

Δε θέλω να πω περισσότερα τώρα, καθώς θα περιμένω το τέλος Αυγούστου για να δω την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Τότε θα φανούν πολλά!
από politikiprotasi

ΚΕΝΤΡΙ : Αυτό που πραγματικά ανησυχεί κάθε σκεπτόμενο Έλληνα είναι η πιθανότητα αυτή η εσπευσμένη, απρόσμενη καλοκαιρινή κίνηση να μην είναι μια πρώτη κίνηση σε μια παρτίδα σκακιού.
Και εξηγούμαι: Οι μεγάλοι σκακιστές κάνουν κινήσεις των πιονιών, έχοντας ήδη προμελετήσει όλες τις πιθανές αντιδράσεις του αντιπάλου σε βάθος 4-5 κινήσεων.
Ελπίζω η σημερινή αλλαγή ηγεσίας να μην έχει σχέση με πιθανή προώθηση σε θέσεις-κλειδιά ανθρώπων που θα υπακούσουν τυφλά σε διαταγή της πολιτικής ηγεσίας, ακόμη κι αν αυτή είναι εθνικά επιζήμια. Ο νοών νοείτω...

Δεν υπάρχουν σχόλια: