Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Το ΠΑΣΟΚ κατά Εκκλησίας στις Σέρρες!!

Το ΠΑΣΟΚ κατά Εκκλησίας στις Σέρρες!!

www.ellinikiafipnisis.blogspot.com
Αν ήταν Πακιστανός στη θέση του Μητροπολίτη προφανώς δεν θα είχατε κανένα πρόβλημα κύριοι του ΠΑΣΟΚ...!
Τελικά, όσα χρόνια και αν περάσουν, ο λύκος γούνα δεν αλλάζει. Με μία κατάπτυστη (τουλάχιστον) ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες, ανακοίνωση που θυμίζει διακήρυξη δράκας περιθωριακών αριστεριστών, επιτίθεται στον δημοφιλή Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγο, αναδεικνύοντας τα αντιεκκλησιαστικά (και αθεϊστικά) σύνδρομα που διακατέχουν το όλον ΠΑΣΟΚ και την υπόλοιπη αριστερά. Φαίνεται ότι για το ΠΑΣΟΚ, οι ιερείς είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στα κοινωνικά ή πολιτιστικά δρώμενα.
Εν τη απουσία του…
Αιτία για την ανακοίνωση-κουρέλι, η απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων να τοποθετήσει τον ιεράρχη στην άμισθη θέση του προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης των Σερρών. Μάλιστα, επέλεξαν να το κάνουν τη μέρα που ο Σεβασμιότατος θα απουσίαζε στην Κωνσταντινούπολη, στα πλαίσια προγραμματισμένης προσκυνηματικής εκδρομής. Επίσης, όπως έγινε ήδη γνωστό, ο Μητροπολίτης ουδέποτε θέλησε ή επεδίωξε να πάρει αυτή τη θέση. Εδώ η υποκρισία είναι διάχυτη: στο παρελθόν, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, στη θέση του προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης των Σερρών είχε τοποθετηθεί, ο βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ, Μάρκος Μπόλαρης.
Ο σεβασμιότατος, σύμφωνα με πολίτες των Σερρών με τους οποίους συνομιλήσαμε, δεν έχει δώσει ποτέ δικαιώματα. Επιτελεί δε το ποιμαντορικό του έργο με προσήλωση στα καθήκοντά του, χωρίς να αναμειγνύεται στα πολιτικά δρώμενα των Σερρών. Επίσης, δεν έχει ποτέ επιδιώξει να αναλάβει κοσμικούς ρόλους. Το δε έργο του είναι ήδη τεράστιο. Πρόσφατα, εγκαινίασε το κειμειλιαρχείο της Ιεράς Μονής Σερρών και Νιγρίτης και έχει δώσει και δίνει μεγάλο αγώνα για την επιστροφή των κλεμμένων από τους Βούλγαρους εκκλησιαστικών κειμηλίων. Ένας καθ’ όλα υποδειγματικός ιεράρχης, ο οποίος είναι πνευματικό παιδί του μακαριστού Χριστόδουλου.
Η ανακοίνωση της Ν.Ε. Σερρών του ΠΑΣΟΚ
«H τοποθέτηση του Μητροπολίτη κ.κ. Θεολόγου στη θέση του Προέδρου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών προκάλεσε όχι μόνον έκπληξη, αλλά και προβληματισμό στην τοπική κοινωνία. Ένας φορέας που στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας διεκδικεί έναν ευρύτερο προσανατολισμό, πνευματικό και εκπαιδευτικό ταυτόχρονα, που ο ρόλος του είναι η καλλιέργεια αξιών και υψηλών ιδανικών, αφήνεται στα χέρια ενός θρησκευτικού ποιμένα, ο οποίος λειτουργεί μ’ έναν συγκεκριμένο θεοκρατικό κώδικα ηθικής και φιλοσοφίας.
Δεν ξέρουμε τι επιδιώκει ο σεβαστός Μητροπολίτης μας με το διορισμό του στη θέση αυτή. Σίγουρα όμως ο νέος κοσμικός ρόλος που φαίνεται να διεκδικεί, χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Πρωτίστως είναι μακράν κάθε πατερναλιστικής νοοτροπίας, με την οποία ένας θρησκευτικός ποιμενάρχης καθοδηγεί το ποίμνιό του.
Πολιτικά απαράδεκτη όμως και ανεύθυνη κρίνεται η επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ, που φαίνεται ότι ενέδωσε σε ανάλογες απαιτήσεις του εκκλησιαστικού χώρου και σε άλλες πόλεις. Ανενδοίαστα και προκλητικά έξω από το πνεύμα των καιρών παραδίδει ένα κοσμικό πνευματικό κέντρο, ένα χώρο κατεξοχήν ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης ιδεών σε εκκλησιαστικούς ταγούς, αποκλείοντας έτσι πνευματικούς δημιουργούς με έργο και με κύρος από τον ευρύτερο χώρο της εκπαίδευσης, της επιστήμης και του πολιτισμού.
Μήπως τελικά στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ βολεύει μια κοινωνία «θεοκρατικού τύπου», στην οποία οι πολίτες δεν αντιμετωπίζονται ως ελεύθερα σκεπτόμενα, υπεύθυνα πολιτικά όντα με κριτική άποψη και θέση, αλλά ως μάζα που καθοδηγείται τυφλά;
Μήπως η κυβερνώσα – ευτυχώς για λίγο ακόμη – παράταξη αναζητεί σανίδα σωτηρίας μέσω της συνδρομής πιο ακραίων συντηρητικών, φίλα προσκείμενων προς αυτήν, πολιτικών χώρων, που η πολιτική τους φιλοσοφία έχει ως βάση το τρίπτυχο «Πατρίς –θρησκεία – οικογένεια»; Δημοσιεύματα φέρουν πρωτοκλασάτα στελέχη του Νομού να μεθοδεύουν κομματική «συναλλαγή» για ψηφοθηρικούς λόγους ενόψει της επερχόμενης εκλογικής ήττας.
Μήπως τελικά το αύριο που επαγγέλλεται η Νέα Δημοκρατία για τον τόπο δεν είναι παρά ένας πολιτικός Μεσαίωνας;
Εμείς ως Π.Α.Σ.Ο.Κ καταγγέλλουμε την οπισθοδρομική αυτή πολιτική επιλογή του ΥΠΕΠΘ και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να στρατευθούν ενάντια σ’ αυτήν την απόφαση.
Σε όσους πάλι αμφισβητούν τη στάση που υιοθετούμε σε παρόμοιες καταστάσεις, τους υπενθυμίζουμε ότι το Π.Α.Σ.Ο.Κ, ως υπεύθυνο πολιτικό κόμμα που αγκαλιάζει νέες ιδέες και εφαρμόζει νέες πολιτικές, έχει δώσει ως τώρα πάμπολλα δείγματα γραφής σε συγκρούσεις και ρήξεις με καθεστηκυίες, συντηρητικές αντιλήψεις και νοοτροπίες. Και σε αυτήν τη φάση δε θα κάνει πίσω, αλλά θα στρατευθεί ξανά στην πρώτη γραμμή».
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ"
Σχόλιο ιστολογίου μας: Δυστυχώς παρατηρούμε ότι ακόμα και μέσα στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν τάσεις αναγωγής της ορθοδοξίας σε εχθρό! Είναι απαράδεκτο από ένα κόμμα εξουσίας να έχει στις τάξεις του όργανα που καλούν τους συμπολίτες τους να εναντιωθούν σε μια τέτοια απόφαση, και κατά συνέπεια να εναντιωθούν σε έναν Μητροπολίτη και εν τέλει στην ίδια την πίστη μας. Δεν έχει αξία να γράψουμε κάτι άλλο. Στην ιστορία του έθνους μας όποιος στράφηκε εναντίον της πίστεως μας ανταμείφθηκε ανάλογα..! Επιτίθενται στην ορθοδοξία εν ονόματι της υποτιθέμενης ελεύθερης διακίνησης ιδεών, η οποία για αυτούς τους κυρίους παρεμποδίζεται από έναν κληρικό, ενώ αν στη θέση αυτή βρίσκονταν κάποιος άθεος, αλλοδαπός ή αλλόθρησκος τότε θα ευνοούσε την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών...!! Έλληνες η ψήφος είναι το όπλο μας! Χρησιμοποιήστε την κατάλληλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: