Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Υπό διάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ...



Ανοιχτό το ενδεχόμενο πλήρους αδιεξόδου στο ΣΥΡΙΖΑ
Ανοικτό είναι πλέον το ενδεχόμενο να κατέβουν ξεχωριστά στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου ο ΣΥΝ και οι σύμμαχοί του στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το χάσμα ανάμεσα στην Κουμουνδούρου και τις άλλες συνιστώσες για το ζήτημα της ηγεσίας μοιάζει δύσκολο να γεφυρωθεί.
Την Παρασκευή, κατά τη μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, οι πλην του ΣΥΝ συνιστώσες απέρριψαν την πρόταση της Κουμουνδούρου να τεθεί επικεφαλής του σχήματος για την εκλογική αναμέτρηση Αλέξης Τσίπρας.
Ο Αλέκος Αλαβάνος -η στάση του οποίου θεωρείται καθοριστική για το μέλλον- τάχθηκε υπέρ μίας εκ των προτάσεων που έπεσαν στο τραπέζι: Να παραμείνει στην ηγεσία για έξι μήνες και στη συνέχεια τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ να επανεκτιμήσουν την κατάσταση.
Έπειτα από την κατάσταση που διαμορφώθηκε συνεδρίασαν εκτάκτως τα όργανα του ΣΥΝ και επαναβεβαίωσαν την άποψη ότι επικεφαλής του εκλογικού συνδυασμού και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα προκύψει από τις κάλπες πρέπει να είναι ο κ. Τσίπρας.
Έτσι, με το ενδεχόμενο του πλήρους αδιεξόδου να είναι ορατό, κρίσιμο χαρακτήρα για την ενότητα της παράταξης λαμβάνει η νέα συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο, η οποία θα κληθεί να λύσει το «γόρδιο δεσμό» της ηγεσίας.
Ο ΣΥΝ, προετοιμαζόμενος για τις όποιες εξελίξεις, έχει συγκαλέσει για την Κυριακή νέα συνεδρίαση της Πολιτικής του Γραμματείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: