Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

ENAΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΥΜΒΟΛΟ- ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙ

Ο αγνωστος Βέγγος


«Πάρε, κόσμε…»

Ο Θανάσης Βέγγος στον πιο αληθινό ρόλο της ζωής του! Του απλού και σεμνού ανθρώπου της διπλανής πόρτας και της προσφοράς, που βρίσκει τη χαρά του όταν αγκαλιάζει ανθρώπους και όταν περιθάλπει πληγωμένα αδέσποτα και τραυματισμένα πουλιά. Που δακρύζει η ψυχή του...
μπροστά στην ανημπόρια, αλλά τα δάκρυα δεν φτάνουν ποτέ μέχρι τα μάτια του μην τυχόν και τον δει κανένας!
Για όλους είναι ο «καλός μας άνθρωπος», ο σημαντικός καλλιτέχνης που μέσα από τις ταινίες του αναδεικνύει την αγνή ψυχή του Ρωμιού, ο οποίος τρέχει για να καταφέρει να επιβιώσει. Ο κλασικός Θανάσης Βέγγος!

Η απλότητα και η αμεσότητά του είναι μοναδικές! Οπως και η σεμνότητά του. «Να με λες Θανάση» είχε πει στον επτάχρονο γιο τού Τζώνη Βαβούρα, όταν τον συνάντησε στον δρόμο και του συστήθηκε. Κι ας έχουν διαφορά ογδόντα χρόνια! Ετσι κάνει πάντα. Χαιρετάει και απομακρύνεται αμέσως επιταχύνοντας το βήμα του. «Βιάζομαι» λέει σε όλους και τρέχει να κρυφτεί στο καβούκι του. Αυτός ο πολύ σοβαρός και ευσυγκίνητος άνθρωπος που στην καθημερινή του ζωή φαίνεται ότι έχει πολλά κοινά στοιχεία με τους ανθρώπινους ήρωες των ταινιών του.

Υπάρχει μία κρυφή πτυχή στον χαρακτήρα του Θανάση Βέγγου που ελάχιστοι γνωρίζουν: είναι η διάθεσή του να βοηθάει τους συνανθρώπους του, να βρίσκεται δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη. «Αυτή η πλευρά του είναι μυστική, κρυμμένη βαθιά στα άδυτα της ψυχής του. Ο Βέγγος κάνει πολλές φιλανθρωπίες. Να φανταστείτε στο χωριό Ασσος Κορινθίας, όπου έχει το εξοχικό του, τον αποκαλούν “Αγιο Αθανάσιο”» μας είπε κοντινό του πρόσωπο.

Ο δημοφιλής ηθοποιός διατηρεί ένα λιτό σπίτι στο Περιγιάλι, στην περιοχή που βρίσκεται στο τρίτο διαμέρισμα του Ασσου Λεχαίου. Εκεί ξεκουράζεται για λίγο τα καλοκαίρια, αν και τα τελευταία δύο χρόνια δεν τοο έχει επισκεφθεί. Οι κάτοικοι της περιοχής τον αγαπούν και τον περιμένουν. Τον σέβονται. Για όλα όσα προσέφερε, για όλα όσα συμβολίζει.

Επικοινωνήσαμε με αρκετούς από όσους έτυχε να τον γνωρίσουν από πολύ κοντά. Ανθρωποι του μόχθου και του μεροκάματου θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους αναφερόμενοι στο πρόσωπό του αγαπημένου ηθοποιού. Οι περισσότεροι έχουν να θυμηθούν κάτι καλό από τον Θανάση Βέγγο. Γιατί πάντα είχε τον χρόνο να βρεθεί κοντά τους, όταν έτυχε να τον χρειαστούν. Από το πιο ασήμαντο έως το πιο σημαντικό.

πηγή espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια: