Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΟΙ ΕΘΝΑΡΧΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ



Με τον ίδιο σεμνό τρόπο που τον αποχαιρετίσαμε το Γενάρη του 2008, και σταθήκαμε πλάι του πέρσι στον ένα χρόνο από την απώλειά του έτσι και φέτος δεν τον ξεχάσαμε.


Ήμασταν εκεί παραβλέποντας τις δυσκολίες της μετάβασης στο χώρο της τέλεσης του μνημοσύνου του στη Καισαριανή και μην υπολογίζοντας το κρύο και τη βροχή που έπεφτε ασταμάτητα το πρωί της Κυριακής.
Τις δικαιολογίες αυτές μπορούν να τις επικαλεστούν εκείνοι οι οποίοι δεν διδάχτηκαν τίποτα από τη στάση ζωής του Μακαριστού και τον φθόνησαν τόσο πολύ που ακόμα και σήμερα δύο χρόνια μετά εξακολουθούν να πετούν λάσπη στο πρόσωπό του χωρίς ασφαλώς να καταφέρνουν τίποτα.
Γιατί τα παιδιά του δεν ξέχασαν κι ούτε θα τον ξεχάσουν ποτέ.

Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής και κατά τη διάρκεια του επιμνημόσυνου λόγου που εκφώνησε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος ο κόσμος φώναζε πολλές φορές «Αθάνατος» και «Χριστόδουλε ζεις» ενώ δεκάδες ήταν εκείνοι που μας επιδοκίμασαν για την ενέργειά μας.

Της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης πρώην Πειραιώς κ. Καλλίνικος, συμπαραστατούμενος από τους Ξάνθης Παντελεήμων, Νέας Σμύρνης Συμεών, Θεσσαλιώτιδος Κύριλλο, Φλωρίνης Θεόκλητο, Λαρίσης Ιγνάτιο, Καισαριανής Δανιήλ, Σερρών Θεολόγο, Κερκύρας Νεκτάριο, Ζιχνών Ιερόθεο, Πειραιώς Σεραφείμ, Εδέσσης Ιωήλ, Ύδρας Εφραίμ, Καστορίας Σεραφείμ, Μεσσηνίας Χρυσόστομο, Κοζάνης Παύλο, Γόρτυνος Ιερεμίας, Χαλκίδος Χρυσόστομο, Κορίνθου Διονύσιο, Σιατίστης Παύλο, Αιτωλίας Κοσμά και Βρεσθένης Θεόκλητο.

Επίσης, παρέστησαν συμπροσευχόμενοι, ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νύσσης Ελευθέριος ενώ παρόντες ήταν ο αδελφός του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κ. Ιωάννης Παρασκευαϊδης, ο πρώην πρωτοσύγκελος της Ι.Α. Αθηνών π. Θωμάς Συνοδινός, καθώς και συνεργάτες του μακαριστού αρχιεπισκόπου.

Αρνητικό σχολιασμό προκάλεσε η απουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου που προτίμησε τη Δευτέρα να παραστεί και να ευλογήσει! εκδήλωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στο Βύρωνα καθώς και η μέχρι τώρα στάση του σε κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον Ελληνικό λαό όπως αυτό της απόδοσης Ιθαγένειας σε λαθρομετανάστες.

Οι ''Ανένταχτοι Πατριώτες'' θα συνεχίσουν να τιμούν τη μνήμη του Αρχιεπίσκοπου ''Κεραυνού'' ακόμα κι αν του χρόνου το μνημόσυνό του γίνει στο βουνό του Υμηττού...

Δεν υπάρχουν σχόλια: