Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Γιος υποψηφίου βουλευτή του ΛΑΟΣ ο φοιτητής που συνελήφθη στο Βόλο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010, 14:23

Ντίνα Καραμάνου



Μεγάλη εντύπωση προκαλεί η τοποθέτηση του υποψηφίου βουλευτή του ΛΑΟΣ στην Α΄ Αθηνών, Βασίλη Ράλλη, σχετικά με την σύλληψη και ανάκριση του γιου του, Ερρίκου, για συμμετοχή στην οργάνωση των Πυρήνων της Φωτιάς.

Ο Ερρίκος Ράλλης, μετά από μαραθώνια ανάκριση, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, κατόπιν σύμφωνης γνώμης εισαγγελέα και ανακριτή. Η « zougla.gr» συνομίλησε με τον πατέρα του νεαρού φοιτητή, ο οποίος, σε αντίθεση με την επίσημη πολιτική ορολογία και τις θέσεις του κόμματός του, εμφανίστηκε ιδιαίτερα προοδευτικός και κυρίως σημαντικά διαλλακτικός ως προς τα φαινόμενα βίας αλλά και τις σχέσεις που διατηρεί ο γιος του με τον αντεξουσιαστικό χώρο.

Ο  Ερρίκος Ράλλης
Ο Ερρίκος Ράλλης
«Εγώ πήγα στο Βόλο και τον παρουσίασα στην Αστυνομία» ακούγεται να δηλώνει ο κ. Ράλλης, ο οποίος εξηγεί με εξαιρετικά χαλαρό τρόπο το πώς ο γιος του Ερρίκος συμμετείχε σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας στην Θεσσαλονίκη, με αφορμή την υπόθεση της «ζαρντινιέρας». Επίσης, εξηγεί πώς ο νεαρός φοιτητής ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να χρειαστεί φυσιοθεραπείες, όπου και γνώρισε τον Γιόσπα, στο σπίτι του οποίου εντοπίστηκε η λεγόμενη «γιάφκα των Πυρήνων της Φωτιάς.

Τα μέλη, οι πολιτευτές και τα ηγετικά στελέχη του ΛΑΟΣ, αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Καρατζαφέρης, δεν έχουν συνηθίσει την κοινή γνώμη σε τόσο αριστερές, προοδευτικές, χαλαρές και -τελικά- εξαιρετικά ανθρώπινες προσεγγίσεις των φαινομένων βίας, ιδιαίτερα δε όπου αυτή εκφράζεται ενόπλως. Ούτε ακούστηκε ποτέ βουλευτής του ΛΑΟΣ να δικαιολογεί και μάλιστα να αντιλαμβάνεται το πνεύμα αντίδρασης των νεαρών έναντι της αστυνομικής βίας. «Ξέρετε τώρα πώς λειτουργεί η Ασφάλεια» δηλώνει ο Βασίλης Ράλλης, σε μία προσπάθεια να εξηγήσει το γιατί εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του γιου του. Οι πάντες έχουν ακούσει επανειλημμένως την ηγετική ομάδα του ΛΑΟΣ να κατακεραυνώνει σχηματισμούς ή κόμματα της Αριστεράς, άτομα και ομάδες, ακόμη και βουλευτές ή διανοούμενους που κατά καιρούς έχουν εκφραστεί με συγκατάβαση για ενέργειες και αντιδράσεις της νεολαίας έναντι των φαινομένων αστυνομικής βίας.

Είναι προφανές πως ο κ. Βασίλης Ράλλης αντιδρά τόσο χαλαρά διότι συνελήφθη ο ίδιος του ο γιος, που όμως θα μπορούσε να είναι ο γιος του οποιοδήποτε πολίτη. Αυτό που αποζητά κάποια πειστική εξήγηση είναι το γιατί τα παιδιά των άλλων, όταν συλλαμβάνονται, είναι τρομοκράτες (ή στην καλύτερη περίπτωση προβοκάτορες), και τα δικά τους παιδιά είναι δικαιολογημένα διαδηλωτές; Είτε ο κ. Ράλλης χρειάζεται αυστηρά και συγκεκριμένης ιδεολογικής κατεύθυνσης σεμινάρια από συναδέλφους του στον ΛΑΟΣ, ιδιαίτερα από τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον «θεωρητικό» του κόμματος, είτε χρειάζεται απλώς να εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες του περί πολιτικής αναβάθμισής του εντός του κόμματος στο οποίο ανήκει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: