Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΑΓΡΟβολεμένη… ΓΗ

Του Δημήτρη Συρμάτση
sir_sirma@hotmail.com

Ώρες ώρες είναι να ανατριχιάζεις με αυτά που ακούς για το μεγαλείο των πολιτικών μας ανδρών. Έχουμε που έχουμε όλοι μας τα μεγάλα μας οικονομικά προβλήματα, έχουμε και τις καταγγελίες για το πάρτυ των βολεμένων και των ρουσφετιών της εκάστοτε εξουσίας.

Ρουσφετόμετρο δεν υπάρχει σαφώς, αλλά δεν μπορείς να μην αηδιάσεις, εν μέσω ασφαλιστικού και υπέρογκου ΦΠΑ, με τις αποκαλύψεις για τις προσλήψεις στην ΑΓΡΟΓΗ.
Προσελήφθησαν στον οργανισμό γυμναστές, γυμνάστριες, φιλόλογοι, οικονομολόγοι, ανθρωπολόγοι, ένας ναυπηγός, τεχνολόγοι τροφίμων, κοσμετολόγοι, ένας μακιγιέρ, δασοπόνοι, απόφοιτοι σχολών τουριστικών επαγγελμάτων, τελειόφοιτοι λυκείου, δεκάδες φοιτητές και ένας ιδιοκτήτης μπαρ στα Τρίκαλα. Μάλλον θα είχαν ανάγκη τα χωράφια και τα αγροτικά προϊόντα για γυμνασμένους κοιλιακούς, ανάλυση των δεδομένων της wall street, αποκρυπτογράφηση του Πλάτωνα, καλύτερα αρώματα και μάσκαρα, να μάθουν πως βούλιαξε ο Τιτανικός, πως μιλάς στους τουρίστες, καθώς και τι ποτά σε στέλνουν «αδιάβαστο».

Είναι εκπληκτικό να βλέπεις ότι πίσω από τη πλάτη του ελληνικού λαού, μέσα σε ένα σαββατοκύριακο 270 άσχετοι άνθρωποι με το αντικείμενο, βρήκαν δουλειά παίρνοντας τη θέση συνανθρώπων τους που έφαγαν καμιά δεκαετία πάνω από βιβλία για τα ζιζανιοκτόνα, το δάκο και τη μουχρίτσα, μπας και καταφέρουν να πάρουν ένα αξιοπρεπή μισθό σε αγροτικούς φορείς.

Και ω εκ του θαύματος, όλως τυχαίως οι προσληφθέντες είχαν κάποια συγγενική σχέση με πολιτικά πρόσωπα, συνδικαλιστές και κομματοπατέρες. Ω τι τύχη!!! Δεν έχει βέβαια σημασία να πούμε αν ήταν γαλάζιοι ή πρασίνοι, διότι όπως όλα δείχνουν η ΝΔ θα καταγγείλει και αυτή υποθέσεις του μακρινού πρασικρατούμενου, πρασινοφρουρούμενου για την ακρίβεια, παρελθόντος. Αλλά η απάντηση από πλευράς ΠΑΣΟΚ δεν θα διαφέρει από αυτή του Αντιπροέδρου για το ζήτημα της κόρης του, ότι τότε ήταν διαφορετικά τα πράγματα, άλλη η ηθική!!!!!.

Αυτό είναι το χείριστο για την εποχή κρίσης που ζούμε. Οι μικρόνοοι πολιτικοί μας. Που δυστυχώς τους μάθαμε να μετράνε το ποσοστό ικανοποίησης των αιτημάτων που φτάνουν στα γραφεία τους. «Αν έχουμε καλύψει το 30% θα επανεκλεγούμε» μου είχε πει κάποτε ένας πρώην βουλευτής. Μάλλον το ποσοστό που είχε ως βάση ήταν αρκετά μικρό και τον έφαγε …η μαρμάγκα.

Και έτσι όπως έμαθαν στα ρουσφέτια, τώρα που δεν υπάρχει κοκό, πρέπει να κάνουν ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Πόσοι από αυτούς την ξέρουν ;; Λίγοι. Πόσοι από αυτούς, που γνωρίζουν, προβάλλονται στη κοινωνία;; Ελάχιστοι!!

Υπάρχει ένα μάθημα της Ιστορίας που δεν πρέπει να το παραβλέψουμε. Στο Βυζάντιο, στα χρόνια της απόλυτης πτώσης, ο λαός μη μπορώντας να κάνει κάτι, απλά προσευχόταν. Και ήρθαν οι Βάρβαροι. Δεν πρέπει να κάνουμε το ίδιο λάθος γιατί οι Βάρβαροι είναι έξω από το σπίτι μας…

ΟΛΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΔΩ

--
Salonica Press News

Εβδομαδιαία Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα

http://www.salonica-press.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: