Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Πολυπολιτισμός...Καπούτ!

www.ellinikiafipnisis.blogspot.com

Γράφει ο Γιάννης Νάκος
Ομολογία ΣΟΚ της κ. Μέρκελ...!
Τον επικήδειο του κοινωνικού μοντέλου που επέλεξε ερήμην των πολιτών της να ακολουθεί η Δυτική Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια, εκφώνησε ουσιαστικά η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ δηλώνοντας χθες ότι οι προσπάθειες οικοδόμησης μίας πολυπολιτισμικής κοινωνίας στη χώρα της, «την ατμομηχανή» της ΕΕ, απέτυχαν.
Λίγο καιρό μετά την επέτειο της επανένωσης της Γερμανίας και ενώ τα τελευταία γεγονότα δείχνουν να εξαπλώνεται ραγδαία η ιδεολογία της Αλ Κάιντα στους μουσουλμάνους κατοίκους της χώρας, ο διάλογος για το μεταναστευτικό έχει φουντώσει για τα καλά στους κόλπους της γερμανικής κοινωνίας, αναγκάζοντας και την καγκελάριο να λύσει τη σιωπή της για το θέμα.
«Το ούτως αποκαλούμενο μοντέλο “multi-kulti» όπου οι άνθρωποι θα ζούσαν δίπλα-δίπλα δεν λειτούργησε και οι μετανάστες θα πρέπει να κάνουν περισσότερα πράγματα ώστε να ενσωματωθούν, όπως το να μάθουν γερμανικά», είπε η κ. Μέρκελ, πιεζόμενη από τις δημοσκοπήσεις στις οποίες ένας στους τρεις γερμανούς δηλώνει ότι η χώρα του «πνίγεται στους ξένους». Read more...

Δεν υπάρχουν σχόλια: