Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ

Επειδή τα κανάλια και ιδίως το Megάλο αναμασούν ανακρίβειες, φήμες, μυθεύματα και μπαρούφες, καιρός να δώσουμε ουσιαστικές και ακριβείς πληροφορίες.

  1. Δεν υπάρχει καμία συμφωνία Παπανδρέου – Σαμαρά, αλλά μάλλον βασική διαφωνία και χάος μεταξύ τους, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα.
  2. Ο Α. Σαμαράς δεν είναι αυτός που ασχολείται με τις αλλαγές προσώπων, αλλά επιμένει ότι προέχει συμφωνία στην πλήρη αλλαγή πολιτικής.
  3. Η ΝΔ δε συναινεί σε κυβέρνηση διαχείρισης του Μνημονίου 1 ή 2 ή Μεσοπρόθεσμου ή όπως αλλιώς και αν θέλουν να το λένε.
  4. Η ΝΔ συζητά για μια κυβέρνηση που δεν θα είναι του ΠΑΣΟΚ και η οποία (α) θα επαναδιαπραγματευθεί στο σύνολο και από μηδενική βάση όλη τη δανειακή σύμβαση με τους Ευρωπαίους συνεταίρους μας, αποδεχόμενη ότι το Μνημόνιο που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγά του απέτυχε σε όλα και πέθανε οριστικά και αμετάκλητα.

(β) θα προβεί σε ουσιαστικές συνταγματικές αλλαγές η οποίες μακάρι να επικυρωθούν τάχιστα με δημοψήφισμα και οι οποίες θα περιλαμβάνουν οπωσδήποτε την αλλαγή του από πέρσι ψηφισμένου μεταναστευτικού νόμου, του νόμου περί ευθύνης Υπουργών και πολλών άλλων άρθρων του Συντάγματος

(γ) θα είναι ουσία και βάση κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και άρα εκ των πραγμάτων και προσυμφωνημένα μεταβατική και περιορισμένης διάρκειας (κάποιων μηνών), η οποία θα αναλάβει άμεσα και χωρίς διάστημα ψήφου εμπιστοσύνης και η οποία άμα τη ολοκληρώσει των εργασιών της για αναθεώρηση συντάγματος και ολοκληρωτική επαναδιαπραγμάτευση Μνημονίου θα οδηγήσει αυτόματα σε βουλευτικές εκλογές.

Κανένας από τους πιο πάνω όρους δεν είναι διαπραγματεύσιμος.

Ως φυσικό ακόλουθο τους, ο υπάρχον μεταναστευτικός νόμος, το Μνημόνιο και η κυβέρνηση που το ψήφισε «πέφτουν» σήμερα.

Το αν θα μείνει ή όχι ο ΓΑΠ πρωθυπουργός αυτής της μεταβατικής κυβέρνησης εθνικής ανάγκης εναπόκειται αποκλειστικά στην τσίπα του (αν έχει).

Το ποιοί θα μπορούσαν να συμμετάσχουν ως υπουργοί σε μια τέτοια κυβέρνηση είναι δευτερεύον και δεν μπορεί παρά να είναι αποτέλεσμα διακομματικής και εθνικής συνεννόησης και αποδοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: