Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

7 Αυγούστου: Από την Κύπρο μέχρι τη Β.Ήπειρο, όλος ο Ελληνισμός ΤΙΜΑ τους ΗΡΩΕΣ του.


Κυριακή 7 Αυγούστου 2011:

Στην ηρωική Χειμάρρα,

ένα από τα απόρθητα κάστρα του Ελληνισμού -ακόμη και επί Τουρκοκρατίας- οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες

  • ΤΙΜΟΥΝ τον Αριστοτέλη Γκούμα, το παλικάρι που λιντσαρίστηκε από Αλβανούς πριν 1 χρόνο επειδή -παρά τις απειλές τους- επέμενε να τους μιλάει μέσα στο μαγαζί του στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ .

Την ίδια ημέρα οι Έλληνες της Κύπρου

  • ΤΙΜΟΥΝ δύο παλικάρια: τον Τάσο Ισαάκ και τον Σολωμό Σολωμού που έγραψαν με το αίμα τους κι αυτοί την δική τους σελίδα στην Ελληνική Ιστορία. Στον αγώνα για ενάντια στην Τουρκική Εισβολή και κατοχή, στον αγώνα για μια Κύπρο ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ.


Αδέρφια:

Όσοι δεν μπορέσετε να παραβρεθείτε στις δύο συγκεντρώσεις παρακαλούμε

  • θυμηθείτε τουλάχιστον τα παλικάρια αυτά στην προσευχή σας και
  • προωθήστε την ηρωική τους στάση ΠΑΝΤΟΥ.

Για να μάθουν όλοι ότι ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ υπάρχουν Έλληνες με φλόγα στην ψυχή και τόλμη που δε διστάζουν να δώσουν το αίμα τους για τα ιδανικά τους.

Το Ελληνικό αίμα που συνεχίζει να ποτίζει χρόνια τώρα τη σκλαβωμένη γη της Κύπρου και της Βορείου Ηπείρου, ποτέ δεν πηγαίνει χαμένο. Το δέντρο της Λευτεριάς και της Δικαιοσύνης σύντομα θα καρποφορήσει.

Βόρειος Ήπειρος:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Την Κυριακή 7 Αυγούστου και ώρα 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στην ιδιαίτερή μας πατρίδα την Χειμάρρα εκδήλωση μνήμης προς τιμή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα.

Στις 12 Αυγούστου του περασμένου έτους, ο συμπατριώτης μας Αριστοτέλης Γκούμας δολοφονήθηκε άγρια από μία ομάδα Αλβανών εθνικιστών επειδή απλά μιλούσε Ελληνικά.
Στην εκδήλωση που διοργανώνουν, η οικογένεια του δολοφονηθέντος, η Ένωση Χειμαρριωτών, το τοπικό παράρτημα της ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ» και άλλοι φορείς της πόλης, θα τελεσθεί το ετήσιο μνημόσυνο και θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αριστοτέλη Γκούμα.

Η τοποθέτηση της προτομής, πέραν της απάλυνσης του πόνου της οικογενείας θα υπενθυμίζει σε όλους την θυσία του Αριστοτέλη και τους αγώνες των Χειμαρριωτών για την διατήρηση της ελληνικής γλώσσας, του ελληνικού πολιτισμού και της παράδοσης.

Για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνη παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Ένωση Χειμαρριωτών στο τηλ. 6944908605 ή στο email himaraunion@gmail.com
ΈΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ "Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ"

Γ΄Σεπτεμβρίου 13
104 32 Αθήνα
Φαξ. 210.3832341


Κύπρος:
Λευκωσία: Με την πορεία των μοτοσικλετιστών από όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, την Κυριακή, 7 Αυγούστου, η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» θα τιμήσει και φέτος τη μνήμη των δύο δολοφονηθέντων από τους γκρίζους λύκους και τον κατοχικό στρατό, Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού. Η πορεία θα καταλήξει στο κοιμητήριο Παραλιμνίου, και σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα ακολουθήσει τρισάγιο στους τάφους των δύο ηρώων, ενώ οι εκδηλώσεις μνήμης θα συνεχιστούν στην πλατεία Παραλιμνίου, με την επίδοση τιμητικής πλακέτας στους γονείς των δολοφονηθέντων, χαιρετισμό, έκθεση φωτογραφίας και συναυλία. Μιλώντας κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης, ο Σάββας Γεωργιάδης, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, είπε ότι σκοπός της διοργάνωσης είναι να δοθεί το μήνυμα ότι «δεν ξεχνούμε».
η συνέχεια (με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και το βίντεο-κάλεσμα των μοτοσικλετιστών στο: http://antiparakmi.blogspot.com/2011/08/7.htmlhttp://antiparakmi.blogspot.com/





Διαβάστε ακόμη στην Αντιπαρακμή:


Το Κίνημα των Αγανακτισμένων και η αντεπίθεση του Καθεστώτος

Το Καθεστώς Χριστόφια, όπως κάθε Καθεστώς, αφού συνήλθε από το πρώτο σοκ που του προκάλεσε η πρωτοφανής παλλαϊκή αντίδραση για τα δεδομένα της Κύπρου, αφού κατέβηκαν για πρώτη φορά από τη δεκαετία του ’80 χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, και για πρώτη φορά αυθόρμητα και χωρίς διοργανωτή, πέρασε στην αντεπίθεση, ή προσπάθησε τουλάχιστον να περάσει.
Πέραν από την πλήρως καθοδηγούμενη αντιεκδήλωση,
η συνέχεια στο http://antiparakmi.blogspot.com/2011/08/blog-post_2699.html







Διαβάστε ακόμη στην Αντιπαρακμή:

Αποκαλυπτικές φωτογραφίες με δράση ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ έξω απο το Προεδρικό Κύπρο

Το "ύποπτο" άτομο καταγράφηκε (τόσο η δράση όσο και η φωτογραφία του) από Ιστολόγιο της Κύπρου:


Διαβάστε την αρχική ανάρτηση :

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

Ποιος είναι αυτός ;
Αναζητούνται τα στοιχεία του συγκεκριμένου στην φωτογραφία .
Τι έκανε; Προσέγγισε, την Δευτέρα 11/07/11 άτομα στην διαδήλωση έξω από το προεδρικό με την πολιτική περιβολή που βλέπετε και ένα τσιγάρο στο χέρι και ζήτησε την ταυτότητα τους και άρχισε να τους προπηλακίζει. Όταν του ζητήθηκε η αστυνομική ταυτότητα του αυτός αρνήθηκε να την δείξει και συνέχισε με τις απειλές. Αυτά όλα μπροστά σε κόσμο και ένστολους αξιωματικούς, που όταν τον ρώτησαν ποιος είναι αυτός και γιατί δεν δείχνει τα στοιχεία του, τον κάλυψε υπονοώντας ότι αυτός ο κύριος είναι υπεράνω νόμων !

Φτάνει πια η κρατική τρομοκρατία. Κανείς πάνω από τον νόμο.


Λίγες ημέρες αργότερα το άτομο εντοπίστηκε εκ νέου.

Αυτή τη φορά όμως φορούσε κουστούμι και ήταν στο πλευρό του Πρόεδρου της Κύπρου κ. Χριστόφια:




η συνέχεια στο http://antiparakmi.blogspot.com/2011/08/blog-post_03.html











Διαβάστε ακόμη στην Αντιπαρακμή:

Το τάμα του Κολοκοτρώνη στο μοναστήρι Αγία Μόνη στα Κύθηρα. Φωτογραφικό Υλικό.


Όπως περιγράφει ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στην αυτοβιογραφία του, βρέθηκε στα Κύθηρα εν μέσω θαλασσοταραχής (ήτανε Μεγάλη Εβδομάδα) και πήγε στο "χαλασμένο" από τους Τούρκους Μοναστήρι της Αγίας Μόνης:
"Αυτό το Μοναστήρι ήταν μεγάλο και εχαλάσθη εις την πρώτην Τουρκίαν , όταν επέρασα ήτον μία μάνδρα χαλασμένη και σκεπασμένη η εκκλησιά με κλάδους δένδρων"
αφηγείται ο Κολοκοτρώνης.



Βλέποντας τα γκρεμίσματα και την εκκλησιά "σκεπασμένη με κλάδους δέντρων" έταξε στην Παναγία:
"Παναγία μου βοήθησέ μας να ελευθερώσωμεν την Πατρίδα μας από τον τύραννο και να σε φκιάσω καθώς και ήσουν πρώτα".



Και φυσικά η Παναγιά -η μόνη ελπίς όταν όλα έχουν χαθεί- δεν μπορούσε να μην στηρίξει τον υπόδουλο Ελληνισμό. Και όταν έγινε το θαύμα ..
όπως γράφει στη συνέχεια ο Γέρος του Μοριά:
"Με εβοήθησε. Και εις τον δεύτερον χρόνον της επαναστάσεώς μας επλήρωσα το τάμα μου και την έφκιασα."




Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό
καθώς και το πλήρες κείμενο από τα Απομνημονεύματα του Κολοκοτρώνη

η συνέχεια στο: http://antiparakmi.blogspot.com/2011/08/blog-post.html





Διαβάστε ακόμη στην Αντιπαρακμή:

Η κατρακύλα δεν έχει τέλος: Φέρνουν νόμο που περιορίζει τη χρήση της καμπάνας στις εκκλησίες

Φαίνεται πως κάποιοι εγκέφαλοι της νέας τάξης βιάζονται να ξεμπερδέψουν με την Ορθοδοξία στην Ελλάδα -που αποτελεί εμπόδιο στα σχέδια τους- και κάνουν ότι μπορούν για να πετύχουν την αποχριστιανοποίηση της χώρας εκμεταλλευόμενοι την ύποπτη και ένοχη σιωπή κληρικών και αρχιερέων τύπου «Ιερώνυμου».


Δεν υπάρχουν σχόλια: